חברי מועצת העיר חדרה יחתמו על אמנה למיגור האלימות במשפחה
ראובן יגיל שבת,
21 בנובמבר 2020, 08:00
האירוע יתקיים בישיבת המועצה הקרובה ויהווה את רגע השיא של כלל האירועים העירוניים בנושא האלימות במשפחה, תחת הכותרת "נשים לזה סוף"
חודש נובמבר, אותו מציינים בכל העולם כחודש המאבק באלימות במשפחה, צפוי להיות משופע באירועים שיתקיימו בחדרה בהובלת עיריית חדרה, המרכז לשלום המשפחה, אגף הרווחה, אגף החינוך, מועצת התלמידים והנוער העירונית, עמותת "פנאי העיר", הרשות לביטחון קהילתי, והמשרד לקידום מעמד האישה.
רגע השיא של כלל האירועים יתקיים ביום הבינלאומי למאבק באלימות במשפחה בישיבת המועצה העירונית שתתקיים ביום רביעי 25 בנובמבר, בחתימה על אמנה חברתית למיגור האלימות במשפחה ולזוגיות בריאה ומיטיבה בקרב הנוער.
נאבקים באלימות במשפחה (צילום: freepik)
חברי מועצת העיר יחתמו על האמנה ולמעשה ישיקו את התוכנית העירונית "נשים לזה סוף" למאבק באלימות במשפחה. ראשון החותמים על האמנה יהיה ראש העיר צביקה גנדלמן, שגם הוביל את הרעיון, ואחריו יחתמו המנכ"ל יעקב זיגדון, חברי מועצת העיר ומובילי התוכנית העירונית.
בסיום תהליך הכשרה בבתי הספר יתחייבו גם בני הנוער על אותה אמנה ויפעלו בכדי לקדם שינויים בדפוסים חברתיים ותרבותיים במטרה לבער דעות קדומות, מנהגים, מסורות והתנהגויות אחרות הפוגעים בביטחונן הגופני והנפשי של תושבים. כולם יתחייבו לפעילות חינוכית שכוללת נושאים כגון שוויון מגדרי, כבוד הדדי, פתרון מחלוקות בין אישיות בדרכי שלום.
מחר (חמישי, 19 בנובמבר) ייערך מקוון בזום כנס תחת הכותרת "לוקחים אחריות" לציון יום המאבק באלימות המשפחה. הכנס, בארגון עיריית חדרה, ויצ"ו חדרה, קהילת השוות, ועדת נשים העירונית בראשות חברת המועצה עו"ד מירי נחשונוב הממונה על תיק מעמד האישה בעירייה, ומנהלת המרכז לשלום המשפחה מאיה וייסמן מאגף הרווחה, ובשיתוף מרכז הצעירים העירוני, מועצת נשים, הרשות לביטחון קהילתי, "פנאי העיר", יהווה את יריית הפתיחה של הקמפיין העירוני כולו.
במותם ציוו לנו את החיים
נתניה מתייחדת עם זכרם של חללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
נתניה מתייחדת: לעולם לא עוד
...
פלאשנט לוקאלי | 20.4.2025
כנס הקהילות הראשון Ba" מקום" נערך בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מצילים חיים להנצחת 4 חללי מלחמת "חרבות ברזל"
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מדברים על זה
מנציחים בגבורה את יעל לייבושור וענר שפירא ז"ל
...
פלאשנט לוקאלי | 27.4.2025
תאונות עבודה וצדדים שלישיים
...
פלאשנט חוק ומשפט | 25.4.2025
חגיגות עצמאות עם ילד על הרצף
...
פלאשנט לוקאלי | 24.4.2025
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
"לעוף על כנפי הדמיון"
התערוכה "לעוף על כנפי הדמיון" – חוויה אמנותית מעשירה לילדים במרכז העשרה על שם שרה פדרמן...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025
מסלולי טיול קסומים בנגב
...
פלאשנט עסקים | 9.4.2025
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
תערוכת יחיד לאמן אורי בינשטוק - "שלח לי שקט": העבודות שבתערוכה מזמינות את הצופה להתבונן אל תוך נפשו פנימה ולמצוא יחד עם האמן את השקט ואת האיזון. "אני עובד בעיקר בצבעי שמן, פה ושם משלב עם חומר בניין שיכול להיצמד לבד כגון צלוטיט שמקנה תחושה ומרקם של קיר אבן. אחרי שנים של התנסות במגוון טכניקות וסגנונות אני מוצא שהשילוב בין הגסות שבשפכטל והעדינות של מכחול עם צבעי השמן מאפשר לי להגיע למנעד רחב יותר וביטוי מגוון יותר״. פתיחה חגיגית: שבת ה- 26/4 בשעה: 12:00 | בגלריה Global Art | אוצרות : מיכלי אדלר | ד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 24/5 . תהנו!
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.