בפגיה בביה"ח "רות" לילדים שברמב"ם, שוהים ארבעה פגים – שני בנים ושתי בנות – כולם אחים אשר נולדו לפני כמה ימים לאהרון (32) ולהודיה (25) חכם מזיכרון יעקב
משקלם של הפגים אשר נולדו לדברי ההורים הטריים באופן טבעי, נע בזמן לידתם בין 1.235 ק"ג בלבד ל-1.305 ק"ג ל"גדול" בין הארבעה. מאז הלידה התחזקו הארבעה, ומצבם יציב וטוב. הרביעייה נולדה במהלך השבוע ה- 29 להיריון, בניתוח קיסרי, כאשר בשבועות שקמו ללידה האם הטרייה הייתה מאושפזת במחלקת נשים ברמב"ם לצורך מעקב והשגחה. צירי הלידה החלו בשעות הערב, ומשום כך הוקפצו צוותים רפואיים על מנת לסייע בלידה המורכבת, ביניהם 15 אנשי צוות רפואי וסיעודי מהפגייה, חדר לידה, מחלקת נשים ויולדות.
פרופ' משנה רון בלוססקי, מנהל יחידת האולטרסאונד המיילדותי והגניקולוגי ברמב"ם ומי שהוביל את המהלך הניתוחי מסביר: "מדובר במקרה נדיר. הסיכוי ללידת רביעייה באופן טבעי עומד על 1:720,000 לידות, כאשר מקרים של טיפולי פוריות מעלים מעט את הסטטיסטיקה. המלצת הרופאים בדרך כלל במקרים של הריונות מרובי עוברים היא לבצע דילול, על מנת לצמצם את הסיכוי לסיבוכי פגות".
עבור משפחת חכם, הרצון לשמור על ארבעת הילודים היה עז. במהלך ההיריון הראשון שחוו, התפתח בעובר שהודיה נשאה אז מום שסיכן את חייה וחרף רצונם לשמור על התינוק, הם נאלצו לבסוף לסיים את ההיריון. "כשאיבדנו את התינוק היינו שבורים", אומרים השניים, "אבל כעת קיבלנו בחזרה פי ארבע. מדובר בתיקון של ממש ואנחנו מאושרים. לקראת חג הפסח זה סיפור של מסר עם תקווה לכולם". מלבד רביעיית הפגים שנולדה זה עתה, לבני הזוג פעוטה בת שנה וחודשיים.
כאמור, לידת רביעייה הינה מצב נדיר, אך בשנים האחרונות דווחו מספר מקרים אלה בישראל. לידת הרביעייה האחרונה שהייתה ברמב"ם אירעה בפברואר 2016. לפני כן נרשם מקרה נוסף בשנת 1988.
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.