תושב נתניה מואשם שביצע מעשים מגונים בעובדות זרות - פלאשנט חדשות - עובדים זרים, מעשים מגונים
חדשות
תושב נתניה מואשם שביצע מעשים מגונים בעובדות זרות

פלאשנט חדשות
יום רביעי, 5 באוגוסט 2026, 15:58
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט השלום נתניה כתב אישום נגד שמואל גרוס (74) מנתניה, המייחס לו עבודת כפייה ומעשים מגונים תוך שימוש בכוח או הפעלת לחץ כלפי עובדים זרים מתאילנד שהעסיק במשקו.


פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט השלום נתניה כתב אישום נגד שמואל גרוס (74) מנתניה, המייחס לו עבודת כפייה ומעשים מגונים תוך שימוש בכוח או הפעלת לחץ כלפי עובדים זרים מתאילנד שהעסיק במשקו. כתב האישום הוגש בהתאם למדיניות האכיפה של פרקליטות המדינה בתחום עבירות הסחר בבני אדם, וכחלק מהמאבק הממשלתי בתופעות של סחר בבני אדם, עבודת כפייה וניצול עובדים זרים.

מכתב האישום, שהגישה עו"ד חגית זכאי מפרקליטות מחוז מרכז, עולה כי בין השנים 2021–2023 העסיק גרוס במשק במושב במרכז הארץ עובדים זרים מתאילנד, מכוח היתר שניתן לו להעסקתם בעבודות חקלאיות.

על פי כתב האישום, גרוס ניצל את מצוקתם של העובדים ואת תלותם בו בכל הנוגע לאשרת עבודתם, לשהייתם החוקית בישראל ולמקום מגוריהם. במהלך תקופת העסקתם העסיק אותם בעבודות החורגות מתנאי ההיתר, לעיתים אף מחוץ למשק, שילם את שכרם במזומן ולא בהתאם להוראות ההיתר, וביחס לחלקם הלין שכר או לא שילם את מלוא השכר המגיע להם.

עוד נטען כי גרוס שיכן את העובדים בתנאי מגורים שאינם הולמים, בין היתר ללא מיטות, שמיכות, מים חמים, דלת ואסלה בחדר השירותים, ובמבנה ארעי החשוף לפגעי מזג האוויר. בנוסף, לא סיפק להם ציוד עבודה נדרש והתעלם מתלונותיהם בנוגע לתנאים שבהם הוחזקו.

מכתב האישום עולה כי גרוס הנהיג כלפי העובדים אמצעי לחץ ו"ענישה", ובהם מניעת שעות נוספות, בידודם מעובדים אחרים והעברתם למעסיקים אחרים. על פי הנטען, הוא נהג בהם באלימות פיזית ומילולית באופן שיטתי, היכה אותם, דחף אותם, משך בבגדיהם, התיז עליהם מים, גידף ואיים עליהם. בחלק מהמקרים נהג לעברם באמצעות טרקטור או רכב, באופן שאילץ אותם לסטות מדרכם ולהימלט מחשש לפגיעה.

עוד עולה מכתב האישום כי גרוס העסיק שתי עובדות זרות גם בעבודות משק בית וניקיון בביתו ובמשרדו, בניגוד להיתר. ביחס לאחת מהן נטען כי דרש ממנה גם להכין עבורו אוכל, לשטוף כלים ולעשות לו מסאז'. במהלך תקופת העסקתן ביצע בהן, על פי הנטען, מעשים מגונים תוך שימוש בכוח או הפעלת לחץ. כאשר אחת העובדות התנגדה למעשיו, הטיל עליה עבודות קשות יותר, וכאשר ביקשה לסיים את עבודתה, לא שילם לה את שכרה.

לאחר שמידע בנוגע לגרוס נחקר על ידי מינהל אכיפה וזרים ברשות האוכלוסין וההגירה, הכירה המתאמת הממשלתית למאבק בסחר בבני אדם בחטיבה החברתית במשרד המשפטים במתלוננים כקורבנות עבודת כפייה. בעקבות זאת הועבר התיק להמשך חקירה במחלק סע"ר בלהב 433 של משטרת ישראל.

כתב האישום הוא תוצר של פעילות משולבת של החטיבה החברתית במשרד המשפטים, פרקליטות המדינה, רשות האוכלוסין וההגירה ומשטרת ישראל, במסגרת המאבק הממשלתי בתופעות של סחר בבני אדם, עבודת כפייה וניצול עובדים זרים. בין היתר במסגרת הפעילות הוענק סיוע לקורבנות וננקטו הליכים פליליים ואזרחיים, אשר הובילו, בין היתר, לשלילת היתרי העסקת העובדים הזרים של גרוס.

במהלך שנת 2025  הוכרו 30 עובדים זרים כקורבנות סחר בבני אדם, לאחר שהועסקו בעבודות כפייה ובתנאי עבדות – פי שישה לעומת המצב לפני ה-7 באוקטובר (2023).

כתב האישום מייחס לגרוס ריבוי עבירות של עבודת כפייה וכן ריבוי עבירות של מעשה מגונה תוך שימוש בכוח או הפעלת לחץ.

 

חיפוש כתבות
   כל הכתבות
חדשות
עוד בחדשות
מדברים על זה
"טרור לא ינצח מדינה. טרור הוא מפלטו של החלש שמזנב בחזק"
אילן אוסטפלד, יועץ אסטרטגיה ות...
מערכת פלאשנט | 12.4.2022
כיתת ותיקים בתיכון טכנולוגי נעמת חדרה יצאה לדרך כיתת ותיקים בתיכון טכנולוגי נעמת חדרה יצאה לדרך
צוות צילום של כאן 11 הגיע לחדר...
ראובן יגיל | 3.12.2021
הכירו את הדפיברילטורים הקרובים אליכם הכירו את הדפיברילטורים הקרובים אליכם
המיזם החברתי 'הצילו! איפה דפי?...
פלאשנט לוקאלי | 22.11.2021
על עורך דין לשון הרע בחיפה – אסור לכם להתפשר! על עורך דין לשון הרע בחיפה – אסור לכם להתפשר!
...
פלאשנט חוק ומשפט | 1.11.2021 | ממומן
שנת הלימודים האקדמית החדשה יצאה לדרך שנת הלימודים האקדמית החדשה יצאה לדרך
השבוע יצאה לדרך שנת הלימודים ה...
ראובן יגיל | 15.10.2021
כתבות נוספות שיכולות לענין אותך
מרכזי הפנאי בחדרה הפכו למוקד הפעילות של הילדים ובני הנוער בחופשת הקיץ מרכזי הפנאי בחדרה הפכו למוקד הפעילות של הילדים ובני הנוער בחופשת הקיץ
31/7/2026 פלאשנט חדשות
שותפות חדשה שתצמיח את דור המחנכים הבא של חדרה שותפות חדשה שתצמיח את דור המחנכים הבא של חדרה
30/7/2026 פלאשנט חדשות
זהירות פייק!! זהירות פייק!!
29/7/2026 פלאשנט חדשות
בית המשפט: לא עוצרים חשוד שהחשד לגביו קלוש! בית המשפט: לא עוצרים חשוד שהחשד לגביו קלוש!
28/7/2026 פלאשנט חדשות
מסוף אוטובוסים יוקם בעין הים? מסוף אוטובוסים יוקם בעין הים?
27/7/2026 פלאשנט חדשות
עוד בחדשות
87% מהאזרחים הוותיקים בשרון מרגישים 87% מהאזרחים הוותיקים בשרון מרגישים "שקופים"
27/7/2026 פלאשנט חדשות
נחנך מגרש הספורט לזכרו של סמ נחנך מגרש הספורט לזכרו של סמ"ר איתי חן ז"ל
24/7/2026 פלאשנט חדשות
תושב חדרה המואשם בגניבת נשק ישוחרר למעצר בית תושב חדרה המואשם בגניבת נשק ישוחרר למעצר בית
24/7/2026 פלאשנט חדשות
 המקום שבו הכאב הופך לקהילה, והקהילה הופכת לבית המקום שבו הכאב הופך לקהילה, והקהילה הופכת לבית
24/7/2026 פלאשנט חדשות
בית המשפט בפסיקה תקדימית שתשפיע על כל בעלי דירת מגורים בישראל בית המשפט בפסיקה תקדימית שתשפיע על כל בעלי דירת מגורים בישראל
23/7/2026 פלאשנט חדשות
חיפוש כתבות
   כל הכתבות
מדברים גם על זה