אתמול יום ב' דיווחו ברדיו כי מדד המחירים של הנדל"ן עלה בשנת 2014 בשישה אחוזים נוספים, כאשר מחיר ממוצע של דירת ארבעה חדרים חדשה ברעננה, מתחילה ממחיר של שני מיליון ושש מאות אלף שקלים. יקר מאוד.
אז עכשיו קיימות גם אופציות אחרות, לאחרונה מתארגנת ברעננה קבוצת רוכשים תחת הכותרת "רוכשים דירה יחד ברעננה". המטרה של חברי הקבוצה היא להגיע יחד אל הקבלנים הבונים בעיר כדי לנצל את כוחה של הקבוצה ולזכות במחירים זולים יותר עבור כל דירה ספציפית.
מהי קבוצת רוכשים?
זוכרים את קבוצות הרכישה המיתולגיות שהביאו לעולם את השמות החמים ביותר בעולם הנדל"ן כמו ענבל אור, משפחת חג'ג' ועוד רבים אחרים? אז אלו היו קבוצות שהמטרה שלהן הייתה אחת: לרכוש יחד שטח ולהחליף את הקבלן כדי לבנות במקומו את הבניין ולחסוך את עלויות הקבלן הבונה.
קבוצות הרכישה הגיעו להצלחות חלקיות אך חלקן הגדול היו כישלונות, השיטה של קבוצות רוכשים מתכננת את הדברים מעט אחרת. המטרה של קבוצת רוכשים היא לגבש קבוצה שתנצל את כוחה אל מול הקבלנים ותזכה להנחות במחיר הדירה כאשר כל רוכש מנצל את הנחת הקבוצה לקניית דירה אינדיבידואלית ללא קשר לחברי הקבוצה האחרים.
רוני לואיס, אחד ממתווכי הנדל"ן המוכרים באזור מסביר: אנחנו רוצים להגיע למצב שכל אדם שהוא חבר בקבוצה יוכל להגיע למצב שבו הוא רוכש לעצמו דירה לפי טעמו ולפי רצונו יחד עם הנחת הקבוצה כולה.
ידוע וגלוי למי שעוסק בענף הנדל"ן כי חלק גדול ממחירה של דירה הוא עלות השיווק והפרסום, בדיוק על כסף הזה הקבוצה מקווה להתלבש כדי לזכות בהנחה משמעותית. הקבוצה חוסכת עבור הקבלן את עלויות השיווק והפרסום ומבקשת את הכסף כהנחה לחברי הקבוצה.
למעשה מדובר במצב של וין וין לכולם, הקבלן מקבל לעצמו רוכשים ללא צורך בפרסום משמעותי, ונותן את ההנחה לרוכשים הפוטנציאלים שלו, מצב שהוא ללא ספק מצב רצוי מאוד עבורו. בדרך זו אנחנו רוצים ליצור הצלחה לכל הכיוונים, הרי הלקוח ירצה מאוד לקבל הנחה בזמן שהקבלן יעדיף לתת הנחה במקום לשלם למשרדי פרסום.
🎉 בשלישי הקרוב נתניה חוגגת חיסכון בקניות!
ביום שלישי 04.08 הפתיחה הגדולה של סניף נטו חיסכון - רשת מזון למהדרין זולה ומשתלמת בישראל, עכשיו בנתניה וכווווולם מוזמנים!!
📍 *איפה? הפלדה 13 נתניה*
📅 *מתי? יום שלישי 04.08.26*
שתפו משפחה וחברים מנתניה והסביבה כדי שגם הם יהנו מכל המבצעים השווים💥
👇 *לקבוצת המבצעים הסודית >>*
https://chat.whatsapp.com/Jf3vpa5edn58f8jtL5RXaz?s=cl&p=a&ilr=4&amv=3
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.