עיריית חדרה והמועצה אזורית מנשה הסכימו על תוכנית להחלפת שטחים ושינוי שטחי השיפוט שלהן, במטרה ליצור תחום שיפוט רציף.
מועצת העיר אישרה פה אחד את התוכנית לשינוי גבולות שטח השיפוט של חדרה והחלפת שטחים עם המועצה האזורית מנשה, וזאת ליצירת תחום שיפוט רציף.
המהלך מתבצע בהסכמה של שתי הרשויות, עיריית חדרה ומועצה אזורית מנשה, המבקשות לתקן ולשנות את תחום השיפוט שלהן עבור שטח בהיקף של כ-2,600 דונם.
לדברי מהנדס העיר אינג' נועם גרייף, במצב כיום, בכביש 65 קיימות מובלעות רבות של שטחים השייכים לחדרה וכלואים בשטחי גן שמואל, כך שלא ניתן לנצלם. במקביל קיימות מובלעות של המועצה האזורית מנשה הכלואות בשטחי חדרה ואינן מנוצלות.
מובלעות אלה יוצרות לעתים מצבים אבסורדיים ברמת התכנון. כך למשל, יש לחדרה שטחים הנושקים בקיבוץ גן שמואל, כך שבניית בתים בקיבוץ נאלצת לעבור אישור בוועדה המקומית של חדרה. גם שטחים חקלאיים של גן שמואל עוברים בוועדת התכנון של חדרה, ובכך נוצר מצב שאין בו הגיון או תועלת.
במקביל, עיריית חדרה מנועה מלהרחיב את אזור התעשייה כמתוכנן בתוכנית חד/ 1800, מאחר ששטח ההרחבה ממוקם למעשה בשטח השיפוט של מועצה אזורית מנשה, מה שמגביל את העירייה להתפתח צפונה.
במטרה לפתור את הבעיה ההדדית נועדו שתי הרשויות והסכימו ביניהן על תיקון שטח השיפוט.
לפי טבלת השטחים שהכינו הרשויות, נקבע כי חדרה תעביר למועצה אזורית מנשה 1,068 דונם, ואילו המועצה האזורית מנשה תעביר לחדרה 1,400 דונם באזור כביש 64, ו-128 דונם נוספים באזור כביש 4.
רוב השטחים הכלולים בבקשה (למעט השטח מצפון לאזור התעשייה) מהווים למעשה שטח ירוק, אזור כפרי או אזור חיץ החוצץ בין עיריית חדרה הבנויה באינטנסיביות לבין המועצה המקומית פרדס חנה, אשר גם בה קיימות תוכניות לציפוף ובנייה אינטנסיביים. לפיכך ישנה חשיבות רבה, בהיבט הירוק, לשמר ולהשאיר את השטחים הנידונים כפתוחים או ירוקים ללא בנייה אינטנסיבית ופיתוח רב. העברת תחום השיפוט לידי מועצה אזורית מנשה תבטיח למעשה את עתיד השטחים הללו, ובמידה רבה תשאירם כשטחים בעלי אופי כפרי וזיקה חקלאית.
כמו כן, העברת תא השטח מצפון לאזור התעשייה, שכבר מוגדר כפארק מטרופוליני בתמ"מ 6 לידי חדרה, תאפשר את פיתוחו האינטנסיבי כראוי להיותו פארק בקנה מידה מטרופוליני.
לדברי ראש העיר צביקה גנדלמן, לפני כשנה הצליחה העירייה להוביל מהלך של הקמת צומת על כביש 65 , ומחלף תעשיות שיחבר בין אזור התעשייה של חדרה לאזור התעשייה של קיסריה.
גנדלמן: "החלפת השטחים תאפשר לעירייה להרחיב את אזור התעשייה, ואילו המחלף יווסת את כניסת התנועה. כיום רוב התנועה נכנסת לאזור התעשייה דרך צומת אליאנס. המחלף מכביש 65 יאפשר כניסה מצפון, וישחרר את עומס התנועה בצומת אליאנס".
ההסכם יובא השבוע גם לאישור מליאת המועצה האזורית מנשה. ראש המועצה אילן שדה: "הסכם חילופי השטחים יאפשר פיתוח והרחבה של שתי הרשויות, ובמקביל שמירה על שטחים ירוקים לטובת תושבי האזור".
על מנת שהתיקון יקבל תוקף, יש להקים ועדת גבולות מטעם משרד הפנים אשר תדון בבקשת הרשויות. הנימוקים העיקריים לבקשה הם הסדרת תחום השיפוט, תיקון מובלעות בתחום השיפוט ויצירת תחום שיפוט רציף.
במידה שהנתונים שיציגו הרשויות ישכנעו את הוועדה, היא תשנה את שטחי השיפוט לפי המלצתה. הצפי הוא שמאחר שמדובר בהסכמה של שתי הרשויות, ההליך יהיה מהיר ויקבל את אישור משרד הפנים.
בטקס קביעת המזוזה בביתה של חברת המועצה והמשנה לראש העיר ליאורה לוי, נצפו חוגגים: חבר המועצה נאור אזולאי, סגן ראש העיר שלו אלגלי, חבר המועצה יעקב תורג׳מן, סגנית ראש העיר שירי חגואל סיידון, איש החסד אלעזר פרץ, מנכ״ל היכל התרבות בני אפרים, מנהל אגף הקליטה בני אמר, חברת המועצה סווטה בלומברג, חברת המועצה ורד פטאל, ועוד. למזל ולברכה.
למען הילדים: חגי שלום מנכ"ל ובעלים קבוצת טיב טעם וההנהלה הבכירה, ערכו בשבוע שעבר טקס חגיגי בסניף הדגל בנתניה לטובת פעילות עמותת Make-A-Wish Israel במטרה להגשים משאלות לילדים המתמודדים עם מחלות מסכנות חיים. במסגרת זו נחתם מבצע גיוס התרומות של רשת טיב טעם שגייסה לטובת הארגון סך של 112,750 ₪.
תערוכת יחיד: "המעיין - שמורת טבע" אפי ויסוצקי מציג תערוכה בשדרות אלרוב ממילא.
בסטודיו הסגור שנקרא “המעיין”, הוא יוצר בועה שקטה שבה ברונזה, ברזל וזכוכית הופכים לחיות דרוכות וחיות-נשימה. ויסוצקי לוכד רגעים של טבע פראי - קפיצה, דממה, תנועה – ומעניק להם נצחיות דוממת. הניגוד בין חומר קשיח לשבריריות הזכוכית יוצר מתח מרתק בין עוצמה לרוך. את התערוכה אוצרת גלית צימבליסט, והיא תוצג במהלך ינואר–פברואר 2026. שעות הביקור בהתאם לשעות פעילות המתחם. אוצרת | גלית צימבליסט.
תחפושות מתגלגלות: עובדי אינטל השתתפו ביום התנדבות מרגש לקראת חג פורים. כ-60 עובדים התנדבו בקמפוס החברה בעיר והכינו תחפושות מותאמות לילדים עם מוגבלות בכיסאות גלגלים והליכונים, במסגרת שיתוף פעולה מתמשך עם מיזם חל"ק מבית עמותת ארץ עיר בפרוייקט הארצי "תחפושות מתגלגלות". הפעילות התקיימה כחלק ממדיניות המעורבות הקהילתית של החברה. אהבנו ופרגנו!