על-פי החלטת ממשלה הוקם מנגנון תמרוץ לעידוד בנייתן של יחידות דיור חדשות. הגידול במספר היתרי הבנייה בחדרה זיכה את העירייה במענק גבוה.
בעקבות העלייה במספר היתרי הבנייה שהוציא אגף ההנדסה בעירייה חדרה, זכתה העירייה למענק של משרד הפנים, שהוענק כתמריץ לעידוד בנייתן של יחידות דיור בעיר.
המענק בגובה 983 אלף שקלים הועבר לעירייה בגין הוצאת היתרי בנייה ליחידות דיור חדשות בשנת 2014, וזאת בהתאם להחלטות הממשלה 1533 ו-2039 המנחות להעניק תמריץ כספי לרשויות מקומיות שהגדילו את היקף היתרי הבנייה שהוציאו.
ההחלטה התקבלה בוועדת שרים לענייני דיור (קבינט דיור) וקיבלה תוקף של החלטת ממשלה באפריל 2014.
מטרת ההחלטה להוות מנגנון תמרוץ ולהנחות את שרי הפנים והאוצר להפעיל תוכנית לתמרוץ רשויות מקומיות להוציא היתרי בנייה ליחידות דיור חדשות למגורים בהתאם למספר קריטריונים. בין היתר נקבע כי רשויות מקומיות יזכו למענק עבור היתרים ליחידות דיור בשטחן, אם מספר יחידות הדיור שהוענקו להן היתרי בנייה במהלך שנת הכספים שנבחנת, עומד על 200 יחידות דיור או יותר, וכן אם חל גידול במספר יחידות הדיור בתחומי הרשות המקומית שלהן הוענקו היתרי בנייה.
בהודעת משרד הפנים שקיבל ראש העיר צביקה גנדלמן, התבשר ראש העיר כי עיריית חדרה עומדת בקריטריונים שנקבעו ולכן הינה זכאית למענק הכספי.
במקביל לקבלת ההודעה נפגש ראש העיר גנדלמן עם יו"ר קבינט הדיור אביגדור יצחקי במטרה לקדם תוכניות פיתוח עירוניות בחדרה, בעיקר פיתוח כביש יצחק שמיר ופיתוח מחלף גבעת אולגה, שיש להן השלכה על בינוי וגידול במספר יחידות הדיור בעיר.
שתי התוכניות, שזכו לאוזן קשבת ולהתקדמות, צפויות לקדם ביותר את אפשרויות הפיתוח והבינוי ברחבי העיר, וכן הרחבת ההיצע של יחידות דיור בשכונות השונות.
במסגרת זו נדונה בפגישה אפשרות הפיתוח של שטח הנמצא דרומית-מזרחית לשכונת בית אליעזר, לטובת כ-1,000 יחידות דיור נוספות וכן שטחי מסחר ותעסוקה.
סוכם כי העירייה תעבוד בשיתוף רמ"י (רשות מקרקעי ישראל) לפיתוח השטח, ובמקביל יקדם מטה הדיור את הנושא בותמ"ל (הוועדה הארצית לתכנון ולבנייה של מתחמים מועדפים לדיור), שמטרתה אישור תוכניות נרחבות למגורים בלוח זמנים הדוק לצמצום משבר הדיור בארץ.
ראש העיר גנדלמן ואביגדור יצחקי. צילום: דוברות עיריית חדרה
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.