"ארינטה" חברת הסטרט-אפ התעשייתית והמבטיחה בתחום הביו-טק חתמה על חוזה שכירות ראשון ב"אופק 10" - מבנה ההייטק החדש לתעשיות מתקדמות שמקימה החברה לנכסי קיסריה בחלקו הצפוני של פארק העסקים בקיסריה.
"אופק 10" שבנייתו תושלם לקראת סוף שנת 2016 הינו בניין משרדים מתקדם בן 5 קומות בשטח כולל של
10,200 מ"ר אשר לו מפרט טכני עשיר. זהו המבנה השלישי מתוך מתחם מבני משרדים מתקדמים שנבנו באחרונה "אופק 9" ו"אופק 8" המאוכלסים במלואם. בכל המבנים נהנים השוכרים מכניסה פרטית, חנייה מוסדרת וממכלול השירותים אשר מעניקה מנהלת פארק העסקים הכולל, בנוסף לשירותים המוניציפאליים, גם מערך שאטלים והסעות ליישובי הסביבה, מסעדות , בנק, דואר ומתחמים מסחריים.
"ארינטה" החברה המפתחת מערכות סריקה והדמיה תלת-מימדיות מתקדמות למיפוי ואבחון מחלות לב באופן לא פולשני, מנהלת את פעילותה בפארק העסקים בקיסריה כבר משנת 2007 ונמנית כבר עם דיירי "אופק 9".
עם התרחבות פעילותה החליטה הנהלת החברה לשכור עוד כ- 2,500 מ"ר במבנה אופק 10 הסמוך שיהוו את חלל העבודה העתידי שלה. דמי השכירות למשרדים במבנה החדש יחלו מ-46 ₪ למ"ר.
הדמיה - אופק 10 צילום: קנפו כלימור אדריכלים
מנכ"ל ארינטה ד"ר אהוד דפני, מציין :" אנו נמצאים בעיצומו של תהליך התרחבות וברור לנו כי הבחירה שלנו היא להמשיך ולצמוח פה, בפארק העסקים הירוק של קיסריה, המציע לנו וחברות השכנות את מעטפת השירות האולטימטיבית והמוקפדת עד לפרט האחרון".
בפארק הנמצא במרחק הליכה מתחנת הרכבת מועסקים כ-9,000 עובדים ב- 200 חברות שונות הפועלות על פי סטנדרטים מוקפדים ביותר של שמירה על איכות הסביבה. כ- 120 מתוכן בתחומי היי והביו- טק ,ביניהן:
קבוצת נילסן , סיטי Z, אדוארדס , איתמר מדיקל, סימה ננו-טק, אלמה לייזרס, אנדוצ'וייס, פראדוקס, אלביט, Liba, CTZ, ננוסייט, קיסטון הארט, רב-שא ועוד.
"פארק העסקים והתעשייה קיסריה הינו פארק אקולוגי הנבנה ומטופח בסטנדרט המהווה מודל לפארקי עסקים ותעשייה בעולם כולו " מציין מיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברה לנכסי קיסריה "ואכן, לאור הביקוש הגדול לאחר אכלוסו של מבנה "אופק 8", מקדמת החברה לנכסי קיסריה את בנייתו של המבנה הנוסף "אופק 10" במפרט טכני עשיר ברמת מעטפת או ברמת גמר, על פי בחירת הלקוח".
סקר שנערך בשנה האחרונה גיאוקרטוגרפיה אשר בחן את רמת שביעות רצון המנהלים של החברות והמפעלים הפועלים בפארק מציג רמת שביעות רצון נדירה של 91% (!), כאשר כ-3/4 מהמנהלים גם ממליצים לעמיתיהם לפתוח בפארק העסקים והתעשייה קיסריה חברות חדשות או להעתיק אליו את עסקיהם.
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!