אושרו תוכניות להתחדשות עירונית בגבעת אולגה ודוד שמעוני
רון איתן יום חמישי,
17 בנובמבר 2016, 20:23
אושרו תוכניות משמעותיות לקידום העיר. הוועדה המקומית אישרה תוכניות להתחדשות עירונית בגבעת אולגה ולאורך דוד שמעוני, והסדרת שכונת חפציבה. ראש העיר מתריע בפני שרי הממשלה כי ללא הרחבת גשר אולגה, לא יוכלו התוכניות להתממש
הוועדה המקומית לתכנון ובנייה אישרה השבוע שלוש תוכניות משמעותיות ביותר לקידום העיר, שתיים מהן תוכניות להתחדשות עירונית בגבעת אולגה ובמקבץ שכונות בית"ר, והשלישית תוכנית להסדרת שכונת חפציבה.
בעקבות אישור ההתחדשות העירונית בגבעת אולגה מתכנן ראש העיר צביקה גנדלמן לפנות לשרי האוצר, התחבורה, והשיכון, ולהתריע בפניהם כי התוכנית לא תוכל להתממש בלי פתרונות תחבורתיים ראויים ובראשם גשר גבעת אולגה. לדברי גנדלמן, העיכוב בהרחבת הגשר פוגע בתושבי העיר, וכן מונע את אפשרויות הקידום והפיתוח במסגרת ההתחדשות העירונית ובעיקר את המינוף של מערב חדרה.
התחדשות עירונית מתחם סלע צילום: הדמיה
במסגרת ההתחדשות העירונית בגבעת אולגה אישרה הוועדה תוכנית מתארית לארבעה מוקדי התחדשות: שכונת צעירים, אולגה ד', אזורים, והמע"ר (מרכז עסקים) בשכונה. לדברי מהנדס העיר אינג' נועם גרייף, מדובר בבשורה של ממש, מאחר שהתוכנית המתארית תהווה פלטפורמה להתחדשות העירונית ולקידום תב"עות מפורטות.
הוועדה המקומית אישרה גם את תוכנית רסקו-סלע ברחוב דוד שמעוני, להתחדשות עירונית בהיקף של כ-1700 יחידות דיור.
מדובר בתוכנית, כולל פינוי בינוי, שביכולתה לשנות את פני העיר ולהעניק מתיחת פנים מרשימה לכניסה המערבית לחדרה.
גם את התוכנית להסדרת שכונת חפציבה אישרה הוועדה.
אחרי 100 שנה אושרה הסדרת הקיים, וזאת אחרי הליך מסודר שקיימה העירייה, כולל שיתוף ציבור, ועיבוי זכויות שיסדיר את המצב של "עבירות הבנייה" אשר תושבי חפציבה נקלעו אליו בהיעדר תב"ע. לאחר אישור התוכניות הן הועברו לאישור הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.