180 יחידות דיור חדשות יבנו בפרויקט מגדל המים בבית אליעזר
רון איתן יום חמישי,
8 בדצמבר 2016, 16:17
מגדל המים בבית אליעזר יהיה חלק מתוכנית לשכונה בהיקף של 180 יחידות דיור, ויהפוך נקודת ציון ייחודית
הוועדה המקומית לתכנון ובנייה אישרה להפקדה תוכנית של משרד השיכון להקמת שכונת מגדל המים בבית אליעזר, על קרקעות מינהליות. התוכנית חלה על מתחם המאושר למגורים בדרום מזרח שכונת בית אליעזר. במתחם קיים מגדל מים שאינו בשימוש, אשר מהווה נקודת ציון לסביבה הקרובה. התוכנית מציעה לשמר את מגדל המים ולשלבו בשצ"פ המוצע במתחם.
במתחם מתוכננת בנייה למגורים בהיקף של 180 יחידות דיור, חלקן צמודי קרקע וחלקן בבנייה בגובה 3 עד 10 קומות, כאשר מוצע כי עיקרי הבנייה הגבוהה תרוכז לאורך רחוב יפה נוף ולאורך הדופן המזרחית של המתחם, הגובלת בשטח חקלאי. בכוונת העירייה לקדם יוזמה, לפיה תכלול התוכנית יחידות דיור במסגרת מחיר למשתכן, וכן עדיפות לבני המקום.
פרויקט מגדל המים בבית אליעזר צילום: הדמיה
מלבד הקמת מבני מגורים, כוללת התוכנית גם שצ"פ (שטח ציבורי פתוח), מגרש למבנה ציבורי לרווחת תושבי השכונה והאזור, הסדרת מערך דרכים וקביעת כניסות ויציאות למתחם, קביעת הסדרי תנועה, חנייה, הנחיות לבינוי ועיצוב אדריכלי למבנים, קביעת עקרונות נופיים לפיתוח הדרכים והשטחים הפתוחים, קביעת עקרונות לשימור מבנה מגדל המים ושימור עצים, ועוד.
בחלקו הדרומי של המתחם מתוכנן על-פי תוכנית המתאר כביש נופי עוקף הממשיך מערבה עד לחיבור עם הכביש המוביל לבית העלמין. הגישה לשכונה מבוססת על חיבור לרחוב הנקין בשני צמתים (הנקין והפרדס, הנקין ושפק), כאשר התוכנית מאפשרת חיבור ישיר לשכונה הקיימת ממערב. כמו כן, מוצע חיבור לרחוב וילנסקי במטרה לסייע בזרימת התנועה במתחם הקיים ממערב.
בחלקו המזרחי של המתחם מוצע מגרש לבנייני ציבור, הגובל בשטח ציבורי פתוח המשתרע עד לרחוב הפרדס. במרכז המתחם מתוכנן שצ"פ מרכזי וכן שצ"פים אורכיים במקביל לרחובות יפה נוף והנקין. התכנון המוצע תואם את תוכנית המתאר של חדרה, וכן תואם את הסביבה מבחינה אורבאנית ומבחינת היקף הבינוי, ומציע ציפוף וניצול יעיל יותר של הקרקע בהתאם למדיניות התכנון הרווחת כיום.
לאחר בחינת התוכנית החליטה הוועדה המקומית להמליץ על הפקדתה בפני הוועדה המחוזית במספר תנאים, ביניהם בחינת האפשרות להגדיל את שטח השב"צ (שטח לבנייני ציבור) על מנת לתת מענה הולם להיקף האוכלוסייה בשכונת בית אליעזר, קביעת היקף הבינוי בשצ"פ, וקביעת שלביות הביצוע ביחס לפיתוח התשתיות בתחום התוכנית.
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".