עבודות השיקום והשיפוץ בשכונת "נווה אשר" בפרדס חנה החלו לאחרונה, והן נעשות במסגרת פרויקט ההתחדשות העירונית של המועצה המקומית.
כחלק מהפרויקט, החלו בשלב הראשון שיפוצים בבניין הראשון מתוך3 מבנים , אחד מהם מונה 4 כניסות. בפרויקט עצמו יש 54 יחידות דיור. הבניינים ממוקמים ברחובות הצפירה ודרך פיק"א, הם כבני 50 שנה, ומצבם מחייב שיקום יסודי .
פרויקט השיפוצים רחב ההיקף כולל, בין היתר: טיפול יסודי בחזיתות המבנה, החלפת תשתיות זורמות של אינסטלציה, מים וביוב, בנייה מחודשת של מדרכות ושבילים, טיפול במערכת החשמל המשותפת, איטום גגות, חידוש הכניסות והתקנת דלתות אינטרקום, צביעת חדרי מדרגות, גינון ועוד.
המועצה העמידה קרן מלווה על סך מיליון שקלים לטובת הפרויקט. הקרן מאפשרת לדיירים ללוות את התשלום הנדרש לשיפוץ בתנאים נוחים, ובפריסה נרחבת של עד 60 תשלומים ללא ריבית והצמדה.
את הפרויקט מוביל רכז תרבות הדיור והתחדשות עירונית במועצה סמיר באבילו, והמפקח מטעם המועצה הינו מהנדס לאוניד פבלוב.
ראש מועצת פרדס חנה כרכור חיים געש , אמר השבוע: "המועצה המקומית לקחה על עצמה להוביל את פרויקט ההתחדשות העירונית. מטרתנו היא להרחיב את הפעילות למבנים נוספים בשכונות נוספות. זהו שלב ראשון בפרויקט רחב היקף למען חידוש בנייני המגורים במושבה הוותיקה".
געש מוסיף, כי פרדס חנה כרכור הינה מושבה וותיקה והתשתיות ברובן הן בנות עשרות שנים. "שיתוף הפעולה החיובי עם התושבים מאפשר לנו לסייע בשיפור איכות חיי התושבים ובמקביל כמובן להנות משיפור חזות המושבה", הוא מסביר. "זוהי הזדמנות חשובה עבור התושבים לחדש ולרענן את החללים הציבוריים של הבניינים והתשתיות סביבם לטובת סביבת מגורים נעימה, בטיחותית ואסתטית".
גזבר ומזכיר המועצה, רן גלר, מציין כי במסגרת היוזמה מעמידה הרשות המקומית משאבים כספיים, כוח אדם ואף תורמת מניסיונה המקצועי על מנת לקדם את שיפוצם של מבנים אלו בשכונת נווה אשר. "הפעילות מתבצעת בשיתוף התושבים תוך ניסיון לספק מענה מיטבי לצרכים העולים מן השטח", אמר גלר.
גלר הוסיף, כי ברצונו להודות לרכז תרבות הדיור והתחדשות עירונית במועצה, סמיר באבילו, על השקעתו למען הצלחת הפרויקט. "אנו מזמינים את התושבים להצטרף לפרויקט אשר נועד לאפשר סביבת מגורים נוחה, נעימה ואסתטית, ממנה ייהנו הן הדיירים והן תושבי הישוב כולו", סיכם גלר .
בטקס קביעת המזוזה בביתה של חברת המועצה והמשנה לראש העיר ליאורה לוי, נצפו חוגגים: חבר המועצה נאור אזולאי, סגן ראש העיר שלו אלגלי, חבר המועצה יעקב תורג׳מן, סגנית ראש העיר שירי חגואל סיידון, איש החסד אלעזר פרץ, מנכ״ל היכל התרבות בני אפרים, מנהל אגף הקליטה בני אמר, חברת המועצה סווטה בלומברג, חברת המועצה ורד פטאל, ועוד. למזל ולברכה.
למען הילדים: חגי שלום מנכ"ל ובעלים קבוצת טיב טעם וההנהלה הבכירה, ערכו בשבוע שעבר טקס חגיגי בסניף הדגל בנתניה לטובת פעילות עמותת Make-A-Wish Israel במטרה להגשים משאלות לילדים המתמודדים עם מחלות מסכנות חיים. במסגרת זו נחתם מבצע גיוס התרומות של רשת טיב טעם שגייסה לטובת הארגון סך של 112,750 ₪.
תערוכת יחיד: "המעיין - שמורת טבע" אפי ויסוצקי מציג תערוכה בשדרות אלרוב ממילא.
בסטודיו הסגור שנקרא “המעיין”, הוא יוצר בועה שקטה שבה ברונזה, ברזל וזכוכית הופכים לחיות דרוכות וחיות-נשימה. ויסוצקי לוכד רגעים של טבע פראי - קפיצה, דממה, תנועה – ומעניק להם נצחיות דוממת. הניגוד בין חומר קשיח לשבריריות הזכוכית יוצר מתח מרתק בין עוצמה לרוך. את התערוכה אוצרת גלית צימבליסט, והיא תוצג במהלך ינואר–פברואר 2026. שעות הביקור בהתאם לשעות פעילות המתחם. אוצרת | גלית צימבליסט.
תחפושות מתגלגלות: עובדי אינטל השתתפו ביום התנדבות מרגש לקראת חג פורים. כ-60 עובדים התנדבו בקמפוס החברה בעיר והכינו תחפושות מותאמות לילדים עם מוגבלות בכיסאות גלגלים והליכונים, במסגרת שיתוף פעולה מתמשך עם מיזם חל"ק מבית עמותת ארץ עיר בפרוייקט הארצי "תחפושות מתגלגלות". הפעילות התקיימה כחלק ממדיניות המעורבות הקהילתית של החברה. אהבנו ופרגנו!