מעוניינים לרכוש מגרש? זוהר ראובני מעניק לכם כמה טיפים
מירית אזרחי יום רביעי,
17 בדצמבר 2014, 08:02
מעונינים לרכוש מגרש? זוהר ראובני, יועץ ומשווק נדל"ן, בעל 15 שנות ניסיון בנדל"ן, ממשרד "תיווך זוהר ראובני" בכרכור, ינחה אתכם שלב אחר שלב
מה לעשות בדרך לרכישה הנכונה והנבונה.
בשלב הראשון, אומר זוהר ראובני, יש להוציא נסח טאבו או אישור זכויות לאדמת מנהל, לבדוק מי הבעלים של המגרש, והאם יש חובות ועיקולים. "בדקו האם על המגרש שולמו ההיטלים, המסים, מס שבח ומס השבחה. כל אלו כרוכים בעלויות נוספות שיש לקחת בחשבון בתהליך הרכישה", הוא מציין.
בשלב הבא - בדקו את הבעלות על המגרש: "האם המגרש הוא פרטי או שזו אדמת מנהל. בדיקה חשובה נוספת היא של זכויות הבנייה המותרות לגבי המגרש הקיים", אומר זוהר ראובני.
עכשיו הגיע הזמן לבדוק בעירייה או במועצה המקומית ובנוסף בוועדה לתכנון הבניה את כל המידע האפשרי על המגרש שברצונכם לרכוש, ולא לשכוח להוציא דף מידע עדכני. זוהר ראובני : "מידע שניתן להוציא ממקורות אלו הוא סביבת המגרש. תבררו האם ישנן תוכניות עתידיות שטרם אושרו בסמוך למגרש, כדי שלא תופתעו לגלות יום אחד בניין רב קומות, מוסד ציבורי או מרכז קניות חדש שצומחים לכם על יד הבית. מלבד זאת, בדקו שהשטח הרשום בנסח טאבו הוא באמת השטח שנשאר בפועל, האם צפויות הפקעות עתידיות, ואם כן – כמה ?"
בתהליך הבדיקה יש לוודא : האם מחיר המגרש כולל אגרות פיתוח. במידה ואין אינן כלולות במחיר- בדקו מהן העלויות. כמו כן, יש לבדוק האם קיים ביוב בקרבת המגרש, ובמידה ואין ביוב – תבררו כמה בדיוק יעלה לכם להתחבר אליו.
"עיון נוסף שעליכם לעשות הוא בנסח הטאבו", אומר זוהר ראובני. "עליכם לוודא האם יש פרצלציה. אם אין פרצלציה– תוודאו שיש הסכם שיתוף ותשריט, בין שאר המגרשים, הרשום בטאבו, ומגדיר את זכויותיהם של הצדדים הרשומים".
לאחר שעברתם את כל אלו בשלום כדאי לקיים פגישה עם אדריכל ושמאי מקרקעין מוסמכים. "האדריכל ושמאי המקרקעין המוסמכים יסבירו לכם ויכוונו אתכם כמה אחוזי בניה ניתן לבנות בכל קומה, האם ניתן לבנות בית שטוח, ועוד. אחרי שבדקתם שהכל כשורה - אני מאחל לכם קניה מוצלחת", מסכם זוהר ראובני.
בדיוק בימים אלה ובזמן מלחמה, לקראת חג הפסח מותג OP Collection משיק לראשונה חנות פופ-אפ בקניון עופר רמת אביב. לראשונה הושקה השבוע חנות פופ-אפ של המותג OP Collection מבית Ofir Production של אופיר אלסטר. הפופ אפ ייפעל בקומת הכניסה של קניון עופר רמת אביב למשך זמן מוגבל עד 18/3. מדובר בפעם הראשונה שבה המותג יוצא מהאונליין אל העולם הפיזי, עם חנות פופ-אפ חגיגית המציעה מגוון מארזים מעוצבים לקראת חג הפסח לצד כלי נוי ואקססוריז לבית. הקונספט של המותג מציע פתרון אירוח מהיר ונוח - “הפקה ב-5 דקות בקופסה אחת”. אופיר אלסטר, בעלת המותג OP Collection, מסרה: “אנחנו מתרגשים מאוד להשיק לראשונה חנות פופ-אפ פיזית לאחר ההצלחה הגדולה ברשת. היה לנו חשוב להביא את החוויה של OP Collection גם לעולם האמיתי ולאפשר ללקוחות לראות, להרגיש ולהתרשם מהמארזים מקרוב. לקראת חג הפסח יצרנו קולקציה חגיגית שמאפשרת לכל אחד לארח בקלות ובסטייל. ממש הפקה שלמה בחמש דקות בקופסה אחת״.