בחדרה נמכרו 815 דירות חדשות במהלך הרבעון הרביעי של 2014, זינוק של 97.8% לעומת הרבעון השלישי. כך עולה מנתוני משרד האוצר.
הזינוק נובע מגניזת תכנית מע"מ אפס שהחזירה את רוכשי הדירות למשרדי המכירות אחרי שבמשך כחצי שנה זוגות צעירים המתינו להטבה שהובטחה על ידי הממשלה. בהשוואה לרבעון הרביעי של 2013 חל זינוק של 77.2% במספר הדירות שנרכשו.
בנתניה השכנה, לשם השוואה, נמכרו 911 דירות חדשות במהלך הרבעון הרביעי של 2014, זינוק של 49.1% לעומת הרבעון השלישי. בהשוואה לרבעון הרביעי של 2013 חלה עלייה של 21.5% במספר הדירות שנרכשו.
לדברי שייקה נפחא, סמנכ"ל חברת אפי קפיטל המקימה יחד עם חברת עמרם אברהם את פרויקט AQUA בשכונת עין הים במערב חדרה " כעת אחרי שההתערבות הממשלתית הבוטה חלפה, ענף הנדל"ן נמצא בתקופה הכי טובה שלו.הנתונים מראים שחדרה עדיין לא מימשה את מלוא הפוטנציאל שלה. אנו רואים בתקופה האחרונה הגירה חיובית מאזור המרכז והשרון, וכן מצד יהודים מחו"ל שעושים עליה".
ברבעון האחרון של 2014 נרשם שיא ארצי של 13 שנים ברכישת דירות חדשות. בסך הכל נמכרו בתקופה המדוברת 28 אלף דירות - 22% יותר מאשר ברבעון השלישי של 2014. מתוך סה"כ הדירות שנמכרו, 8,100 הן דירות חדשות - עלייה של 52%, לעומת צמיחה מתונה של 14% ברכישת דירות יד שנייה. עם גניזתה של תכנית מע"מ אפס נרשמה קפיצה חדה של 83% ברכישת דירות חדשות על ידי זוגות צעירים, וגידול של 35% בסך העסקאות של פלח האוכלוסייה הזה.
שיא ארצי של 13 שנים ברכישת דירות חדשות. צילום: איבולב מדיה
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!