6,000 יחידות דיור מתוכננות להיבנות מזרחית לבית אליעזר
רון איתן יום שלישי,
14 בפברואר 2017, 21:01
ראש העיר: "לא אחתום על היתרי בנייה אם לא ייענו דרישותינו". הממשלה מתכננת לבנות שכונה חדשה אך מאחר שמדובר באדמות מדינה, לעירייה אין כל סמכות או כוח לעצור את התוכנית, לכן דורשת העירייה מהממשלה התאמה תשתיתית של העיר טרם בנייה
ראש העיר צביקה גנדלמן ערך מסיבת עיתונאים בנושא כוונת הותמ"ל (הוועדה לקידום מתחמים מועדפים לדיור) להקים 6,000 יחידות דיור מזרחית לבית אליעזר. לצד ראש העיר השתתף במסיבת העיתונאים גם מהנדס העיר אינג' נועם גרייף. לדברי ראש העיר, לממשלת ישראל יש מדיניות ברורה בנושא הדיור והיא הגדלת מלאי הדירות בארץ על מנת להוזילן, כאשר משרד האוצר באמצעות קבינט הדיור והותמ"ל מתכנן ומוציא לפועל תוכניות אלו.
ראש העיר עדכן כי מאחר שמדובר באדמות מדינה, רשאית הממשלה לעשות בהן כרצונה, מבלי לשאול כלל את העירייה, ואכן תכננה על דעת עצמה את הקמת השכונה מזרחית לבית אליעזר.
יצוין כי בשנה האחרונה החלה ממשלת ישראל בבניית עשרות אלפי יחידות דיור על קרקעות מדינה ברחבי הארץ. בנתניה 12.2 אלף יחידות דיור; בהרצליה 7.4 אלף יחידות דיור; באשקלון 32 אלף יחידות דיור; בראשון לציון 18 אלף יחידות דיור; בבאר שבע 18 אלף יחידות דיור; מודיעין 12 אלף יחידות דיור; ראש העין 13.7 אלף יחידות דיור, ועוד. יודגש כי מאחר שמדובר בקרקעות מדינה, אין הממשלה זקוקה לאישור הרשויות המקומיות לבנייה על אדמותיה. בפתח תקוה, למשל, התנגדה העירייה להקמת מתחמי דיור חדשים, והמדינה אישרה את התוכניות ללא הסכמת העירייה.
עד כה הצליחה עיריית חדרה לבלום את התוכנית המקורית, ולהכניס בה שינויים, ביניהם הקמת אזור תעסוקה חדש לאורך כביש 9; הקמת מרכז אזרחי חדש הכולל מרכז קהילתי חינוכי ובו בית ספר על יסודי ומתנ"ס; פארק רובעי בשטח של 44 דונם, מרכז מסחרי בשטח של כ-15,000 מ"ר, דיור מוגן בהיקף של 300 יחידות דיור, פיתוח רחוב יפה-נוף עם חזית מסחרית לאורכו, כך שיהווה תפר בין השכונה הוותיקה והשכונה החדשה, הקמת מכללה, מגוון דיור בר השגה, צפיפות נמוכה של 10 יח"ד/דונם שמשמעותה בנייה פחות צפופה מרמת הצפיפות הקיימת כיום בחדרה, פיתוח צירים ירוקים המשלבים פינות משחק ומבני ציבור שכונתיים, טיילת היקפית לאורך השדות החקלאיים, המחברת את גבעת הצבעונים ומתחם ספורטק חדש, שמירה והנגשת אתרי הטבע הקיימים, שילוב חורשת האקליפטוסים ברשת הירוקה, פיתוח מתחמי טבע עירוני ושימור ביצת זיתא, כולל פיתוח בריכת חורף, חיבור רוחב נוסף מערבה, מבית אליעזר לכביש 4, חיבור נוסף צפונה לכביש 65 חיבור נוסף דרומה לכביש 9, שדרוג תשתיות קיימות.
גנדלמן: "בכוונתי להמשיך להציג דרישות ברורות וחד משמעיות בנושאים תשתיתיים ותחבורתיים לטובת העיר ותושביה. לא יחתום על היתרי בנייה לתוכנית עד שייווצרו התנאים הבאים: ניצול מרבי של תוכנית המתאר חד/2020; עדיפות לבני חדרה ולתושבים חוזרים במסגרת דיור למשתכן; מתן היתרים למרכז עסקים, מסחר ותעסוקה; הקמת מכללה; מענה תשתיתי במערך הכבישים והשפכים; השוואת תשתיות, ישן מול חדש, לרווחת בית אליעזר".
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.
תערוכת הפרחים הבינלאומית- Flowers מסע בין עולמות: תצוגת ענק הכוללת 3 מיליון פרחים המעוצבים ב- 5 עולמות תוכן (מים, גלקסיה, מראות, אגדות ושעשועים). המתחם מקורה וממוזג, וכולל אולמות הקרנה, סדנאות לילדים ועמדות צילום מתי-13.8-29.8
איפה: אקספו תל אביב (גני התערוכה) רכישת כרטיס (החל מגיל שנתיים) עלויות ומחירים בארגונים השונים. תהנו!