שיכון ובינוי סולל בונה תשתיות בע"מ הוכרזה כזוכה במכרז למימון, תכנון, הקמה ותחזוקה לתקופה כוללת של 25 שנים של בית המשפט בחדרה
סולל בונה תתכנן ותקים את מבנה בית המשפט המשתרע על כ 8,000 מ״ר, פרויקט ראשון מסוגו בארץ במתכונת של בניין מאופס אנרגיה. היקף כספי של הפרויקט כ- 150 מיליון שקלים ומשך תקופת התכנון וההקמה הנה כ- 36 חודשים. סולל בונה שמה דגש רב בתכנון פרויקט קיימותי, בסטנדרט בנייה איכותי ועל פי דרישות תקן עדכניות ביותר. משרד רכטר אדריכלים הקפידו על עיצוב רשמי ומאופק ותכנון אשר ייתן מענה מיטבי לצורכי דיירי בית המשפט והמבקרים בו.
"אנו שמחים על זכייתנו בפרויקט חשוב זה אשר תוכנן בהקפדה רבה ובהתאם לחזון הקיימות של קבוצת שיכון ובינוי, מעל 80% מהאנרגיה שצורך הבניין תסופק באמצעות אנרגיה מתחדשת ובזכות הטמעת אלמנטים בתכנון ובבניה שחוסכים באנרגיה".
ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן מציין: "אחרי גני הילדים מאפסי האנרגיה שהקמנו בחדרה, עכשיו יוקם היכל משפט מפואר, גם הוא מאופס אנרגיה. אני שמח שהעיר חדרה פורצת דרך בנושא זה ומאמין כי היכל המשפט בחדרה, יהיה מודל לחיקוי בכל הארץ ובעולם. כבר היום מגיעות לחדרה משלחות מחו"ל ללמוד ולהתרשם מגני הילדים מאופסי האנרגיה של
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".