התכנית הוכנה בהתאם לעקרונות תכנית המתאר הכוללנית לעיר באקה אל גרביה אשר הוועדה המחוזית החליטה על הפקדתה ביום 24.6.2019 ואשר מציעה תכנון כולל של העיר באקה אל גרביה ליעד אוכלוסייה של 50,000 נפש
הוועדה המחוזית חיפה אישרה תכנית לתוספת של כ-6,000 יחידות דיור בבאקה אל גרביה
הוועדה המחוזית לתכנון ובניה חיפה, בראשות איתמר בן דוד, אישרה השבוע תכנית להגדלת אחוזי בניה למגורים ושטחי ציבור בעיר באקה אל גרביה. מדובר בסה"כ בתוספת של כ-6,000 יחידות דיור לכלל הישוב. התכנית שביוזמת עיריית באקה אל גרביה, חלה בשטח הכולל כ- 4,500 דונם, וכוללת את כל תחום השטח המאושר בתכניות למגורים בבאקה אל גרביה.
מטרת התכנית להגדיל את צפיפות יחידות הדיור מ-6 יח"ד לדונם ל-8 יח"ד לדונם נטו וכן להגדיל את זכויות הבניה בכל אזור המגורים המאושר מ-65% כפי שמאושר כיום ל-160%. בנוסף, התכנית מאפשרת הגדלת אחוזי בניה בשטחי ציבור מאושרים בתכניות ל-200% בכדי לאפשר ניצול טוב ויעיל יותר של השטחים המיועדים למבנים ומוסדות ציבור וכן תוספת זכויות בניה בשטחים המאושרים לייעודי ספורט ונופש.
לתכנית קיימת חשיבות תכנונית וציבורית ותרומה לפיתוח העיר ולהגדלת הצפיפות. התכנית משתלבת בסביבתה בהיבטים של עיבוי וציפוף של המרקם העירוני הקיים ויצירת פוטנציאל משמעותי לתוספת יחידות דיור הקיים בתחומי העיר למטרת ניצול מיטבי וייעול השימוש בקרקע. מדובר בחידוש מרכז העיר ומהלך המאפשר התחדשות עירונית לטובת תושבי המקום וכן מתן מענה תכנוני למצוקת הדיור במקום.
בתכנית נקבע מנגנון לבחינת כושר הנשיאה של התשתיות העירוניות הקיימות - אחת לחמש שנים מיום אישור התכנית יוגש לוועדה המקומית דו"ח במסגרתו ייבחנו מערכות המים, הביוב, מערכת הדרכים והחניות ומבני הציבור בהתייחס למספר יחידות הדיור החדשות שיינתן להן היתר מכוח תכנית זו. כמו כן, ייבחן הצורך בשדרוג תשתיות אלו וייקבעו יעדים לשדרוגן בד בבד עם הגידול ביחידות הדיור החדשות אשר ייבנו מכוח תכנית זו.
🎉 בשלישי הקרוב נתניה חוגגת חיסכון בקניות!
ביום שלישי 04.08 הפתיחה הגדולה של סניף נטו חיסכון - רשת מזון למהדרין זולה ומשתלמת בישראל, עכשיו בנתניה וכווווולם מוזמנים!!
📍 *איפה? הפלדה 13 נתניה*
📅 *מתי? יום שלישי 04.08.26*
שתפו משפחה וחברים מנתניה והסביבה כדי שגם הם יהנו מכל המבצעים השווים💥
👇 *לקבוצת המבצעים הסודית >>*
https://chat.whatsapp.com/Jf3vpa5edn58f8jtL5RXaz?s=cl&p=a&ilr=4&amv=3
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.