מפגש משותף של רשת OpenValley עם החברה למתנ"סים הארצית
שלומי גבאי יום ראשון,
6 במרץ 2022, 18:38
מפגש הנהלה מורחבת של "החברה למתנ"סים הארצית" התקיים השבוע במתחם החדשנות OpenValley בקיסריה
המפגש אשר הובל על ידי מנכ"ל החברה למתנ"סים הארצית טל בסכס, היווה יריית פתיחה ארגונית לעבר עתיד מוטה חדשנות הכולל כניסה לעולמות ה-Data וניהול מבוסס נתונים. זאת כהמשך לשידרוג הרישום הדיגיטלי וקידום פיתוח אזור אישי למשתתפים בפעילויות המתנ"סים בכל הארץ, ולהמשך שימוש במדד הקהילתיות הייחודי שפיתחה החברה למתנ"סים בשנים האחרונות.
המפגש כלל גם את הרצאתה של שירי גרין – אלגביש, מנכ"לית רשת OpenValley בנושא מיומנויות החדשנות והיזמות כמנוף להצלחה בתחום הניהול ועל שימוש בחשיבה יזמית חדשנית ככלי להצלחה בסביבה משתנה. מנהלי החברה למתנסים הוכשרו בכלים להובלת חדשנות פנים ארגונית ונחשפו למתודולוגיות השונות להקמת Ecosystem חברתי-יזמי, פעיל.
OpenValley והחברה הארצית למתנסים.jpeg צילום: יח"צ
טל בסכס, מנכ"ל החברה למתנ"סים: "חדשנות, יצירתיות ויזמות הן אבן יסוד בפעולות המתנ"סים השוטפות, וראינו זאת בדינמיות והמענים שניתנו בתקופת הקורונה. אבל על מנת שהיכולת הזו תישמר, עלינו לא רק לאפשר, אלא לעודד חדשנות, וליצור תשתית ארגונית מוכוונת לכך. לשם כך צריך כל הזמן ללמוד ולפתוח אופקים חדשים, הסדנה באופן-וואלי היא דרך מצוינת לעשות זאת". מנכל החברה למתנסים טל בסכס: "אין ספק כי אנו נמצאים בתקופה של חוסר וודאות מתמשך, במסגרתה פועלת החברה למתנסים, באופן נימרץ, על הובלת מהלכים פורצי דרך בהקשר הניהולי והמעשי. הטמעת תהליכי ניתוח נתונים והתעמקות בעולמות ניהול הידע יחד עם הכשרת שגרירי חדשנות בארגון, יהוו ללא ספק מקפצה משמעותית לעבר עתיד הארגון."
שירי אלגביש – מנכ"לית רשת היזמות והחדשנות OpenValley: "אנו רואים בשנים האחרונות נטייה משמעותית של ארגונים מסקטורים שונים בתעשייה, אשר מקדישים משאבים לא מבוטלים לצורך הכשרת מובילי חדשנות פנים ארגונית. אין לי ספק כי הצלחת ארגונים תמדד בעתיד לא רק על בסיס יכולתם להטמיע כלים ופתרונות דיגיטליים, אלא על עצם היכולת שלהם לפתח מיומנויות ניהוליות חדשות
בקרב ההנהלה הבכירה. השילוב בין תפיסות עולם חדשניות לבין כלים חדשניים, היא אשר תוביל שינוי אמיתי בקרב התעשייה על גווניה השונים."
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".