נציגים של 150 ועדי בתים מחדרה הגיעו לכנס חשיפת הפרויקט המשותף לעיריית חדרה והאגודה לתרבות הדיור לשיקום ושיפוץ בנייני מגורים
מועצת העיר חדרה החליטה להעמיד תקציב בסך 2 מיליון שקלים עבור פרויקט שיפוץ חזיתות בבניינים המשותפים בחדרה. ההחלטה באה בעקבות סיכום שאליו הגיעו ראש העיר ביחד עם נציגי האגודה לתרבות הדיור על תמיכה כספית בגובה של כ-17 אחוז מהעלות של השיפוץ ואשר לא תעלה על סך 22 אלף שקלים ליחידת דיור. תמיכה זו תהווה בסיס לעידוד שיפוץ חזיתות הבתים המשותפים.
בהתאם להחלטת מועצת עיר, יחולק תקציב של 2 מיליון שקלים על-פי קריטריונים שנקבעו מראש ובפיקוח עורכי דין, לוועדי בתים שיציגו 100 אחוז הסכמת דיירים ויגישו את כל הטפסים הנדרשים עד ה-1 בנובמבר. בכדי להוציא לפועל את המיזם יזמה העירייה, באמצעות החברה הכלכלית חדרה ובשיתוף האגודה לתרבות הדיור, כנס חשיפת הפרויקט שאליו הוזמנו ראשי ועדי הבתים בבניינים המשותפים בעיר.
כנס חשיפה לוועדי בתים משותפים
בכנס השתתפו סגנית ראש העיר חדוה יחזקאלי, סגן ראש העיר רומן גישר, מנכ"ל האגודה לתרבות הדיור ראובן צדוק, מנכ"ל החברה הכלכלית חדרה עופר מלכה, מהנדס העיר אינג' נועם גרייף, ממונה מחוז צפון באגודה שלומי אור, ומנהלת סניף האגודה לתרבות הדיור בחדרה זהבה אסולין.
בפני נציגי הוועדים הוצגה תוכנית השיפוץ שנועדה לשפר את פני חדרה בכל הבניינים הוותיקים ברחבי העיר. בכנס הוסבר תהליך שיפוץ החזיתות, משמעותו והליווי הצמוד הניתן מעיריית חדרה. כמו כן, ניתן מענה לשאלות שהעלו ראשי ועדי הבתים.
כולנו תקווה שכנס זה יניב פירותיו בעתיד ותהיה היענות ושיתוף פעולה עם הדיירים בעיר חדרה. חדוה יחזקאלי בירכה את המשתתפים לשנה החדשה ועדכנה כי ראש העיר צביקה גנדלמן עושה ימים כלילות על מנת לשפר את חזות פני העיר ולהיטיב עם תושביה, וכי התקציב לשיפוץ החזיתות הינו בגדר תמריץ לשיפור איכות החיים של התושבים, לדבריה, זו הפעם הראשונה שהעירייה מתמרצת דיירי בתים משותפים לשפץ ולרענן את הבניינים.
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף בהילולת בושאייף המסורתית, המהווה חלק משמעותי ממסורתה וממורשתה המפוארת של יהדות לוב. במהלך הערב הסתובב אלגלי בין המשתתפים הרבים ועלה לבמת האירוע ובירך את הקהל. אלגלי איחל למשתתפים ולכל בית ישראל בריאות, שמחה, שפע ובשורות טובות.
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!