אחרי עשרות שנים הפכו אלפי משפחות לבעלים של דירותיהן. הרישום נעשה בלי תמורה ובלי צורך בפעולה מצד בעלי הדירות. המטרה: הפחתת הביורוקרטיה וזירוז פרויקטים של פינוי–בינוי
אחרי שנים של חוסר שוויון יוכלו חוכרי קק"ל ליהנות מעתה מההטבות שניתנו לחוכרים על קרקעות המדינה בעקבות הרפורמה במקרקעי ישראל. 3,219 דירות שנמצאו על קרקע הקרן הקיימת לישראל נרשמות בימים אלה בטאבו ללא עלות. כל עוד הקרקעות היו רשומות על שם קק"ל בחכירה ל־99 שנים, לא ניתן היה להעביר את הבעלות לחוכרים.
השר כחלון. מפחיתים את הביורוקרטיה על הקרקע צילום: אלעד מלכה
לכן, במקרים של פינוי־בינוי, התחדשות עירונית נדרשו החוכרים לקבל אישורים מרשות מקרקעי ישראל גם במצבים שבהם לא נדרש כל תשלום. המצב הזה הכביד על החוכרים ועל הוועדות השונות, שדרשו את אישור מרשות מקרקעי ישראל (רמ"י) לכן, היה קושי רב בביצוע הליכים ביורוקרטיים וקבלת אישורים מרמ"י והמצב הזה הקשה על החוכרים ועל הוועדות והקשה על מימוש פרויקטים שונים.
במצב החדש הבעלות נרשמת בטאבו על שם החוכר, ואין לו שום צורך לבוא במגע מיותר עם הרשויות, בעיקר עם רמ"י. המהלך הזה מפחית מאוד את הביורוקרטיה ומשמש זרז להליכי פיתוח והתחדשות עירונית בלי לפגוע בזכויות המדינה. המהלך גם צפוי להקטין באופן משמעותי את הקשר בין בעלי הנכסים למדינה. העברת הבעלות היא פועל יוצא של עבודת מטה בהובלת יו"ר מועצת מקרקעי ישראל, שר האוצר משה כחלון, הקרן הקיימת והטאבו במשרד המשפטים.
תקפצו לצפון- חוצות המפרץ מציע במהלך חודש יולי, בימי שבת, מופעים והצגות לילדים ולכל המשפחה - הכניסה חופשית לקהל הרחב, ללא תשלום. ההצגות יערכו בשעה 12:00 בין ההצגות, ""קיץ חם עם שיר ואופיר" , "רו הקנגרו", מסיבה עם כוכבת הילדים אודליה וכוכב הילדים צ'יקולולו. הכניסה חופשית לקהל הרחב – ללא תשלום. תהנו!
תערוכת היחיד "דברים פשוטים" של האמן אלי גרוס: ביום שישי, 11.7.2025 תיפתח בגלריית Arttillery שבקריית המלאכה בתל אביב. בתערוכה "דברים פשוטים", מציג האמן אלי גרוס מסע אמנותי המהדהד את קולם של החורבן והתקווה, ומעניק משמעות חדשה למושגי קיום בעידן של מלחמה. גרוס, הניצב בפני המציאות הישראלית המורכבת פורם את הקשר האסוציאטיבי שבין חומר לתוצאה, ומזמין אותנו להתבונן מחדש באסתטיקה של השבריריות ובחוזק הטמון בפשטות. נעילה: 10.8.2025.
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!