מפגש משותף של רשת OpenValley עם החברה למתנ"סים הארצית
שלומי גבאי יום ראשון,
6 במרץ 2022, 18:38
מפגש הנהלה מורחבת של "החברה למתנ"סים הארצית" התקיים השבוע במתחם החדשנות OpenValley בקיסריה
המפגש אשר הובל על ידי מנכ"ל החברה למתנ"סים הארצית טל בסכס, היווה יריית פתיחה ארגונית לעבר עתיד מוטה חדשנות הכולל כניסה לעולמות ה-Data וניהול מבוסס נתונים. זאת כהמשך לשידרוג הרישום הדיגיטלי וקידום פיתוח אזור אישי למשתתפים בפעילויות המתנ"סים בכל הארץ, ולהמשך שימוש במדד הקהילתיות הייחודי שפיתחה החברה למתנ"סים בשנים האחרונות.
המפגש כלל גם את הרצאתה של שירי גרין – אלגביש, מנכ"לית רשת OpenValley בנושא מיומנויות החדשנות והיזמות כמנוף להצלחה בתחום הניהול ועל שימוש בחשיבה יזמית חדשנית ככלי להצלחה בסביבה משתנה. מנהלי החברה למתנסים הוכשרו בכלים להובלת חדשנות פנים ארגונית ונחשפו למתודולוגיות השונות להקמת Ecosystem חברתי-יזמי, פעיל.
OpenValley והחברה הארצית למתנסים.jpeg צילום: יח"צ
טל בסכס, מנכ"ל החברה למתנ"סים: "חדשנות, יצירתיות ויזמות הן אבן יסוד בפעולות המתנ"סים השוטפות, וראינו זאת בדינמיות והמענים שניתנו בתקופת הקורונה. אבל על מנת שהיכולת הזו תישמר, עלינו לא רק לאפשר, אלא לעודד חדשנות, וליצור תשתית ארגונית מוכוונת לכך. לשם כך צריך כל הזמן ללמוד ולפתוח אופקים חדשים, הסדנה באופן-וואלי היא דרך מצוינת לעשות זאת". מנכל החברה למתנסים טל בסכס: "אין ספק כי אנו נמצאים בתקופה של חוסר וודאות מתמשך, במסגרתה פועלת החברה למתנסים, באופן נימרץ, על הובלת מהלכים פורצי דרך בהקשר הניהולי והמעשי. הטמעת תהליכי ניתוח נתונים והתעמקות בעולמות ניהול הידע יחד עם הכשרת שגרירי חדשנות בארגון, יהוו ללא ספק מקפצה משמעותית לעבר עתיד הארגון."
שירי אלגביש – מנכ"לית רשת היזמות והחדשנות OpenValley: "אנו רואים בשנים האחרונות נטייה משמעותית של ארגונים מסקטורים שונים בתעשייה, אשר מקדישים משאבים לא מבוטלים לצורך הכשרת מובילי חדשנות פנים ארגונית. אין לי ספק כי הצלחת ארגונים תמדד בעתיד לא רק על בסיס יכולתם להטמיע כלים ופתרונות דיגיטליים, אלא על עצם היכולת שלהם לפתח מיומנויות ניהוליות חדשות
בקרב ההנהלה הבכירה. השילוב בין תפיסות עולם חדשניות לבין כלים חדשניים, היא אשר תוביל שינוי אמיתי בקרב התעשייה על גווניה השונים."
134 ישראלים חטופים בעזה ברגע זה. לכל אחד מהם יש שם, פנים, משפחה, חברים, תחביבים – ועוגייה שהוא הכי אוהב לאכול.
כדי להשאיר את החטופים במודעות הציבורית, תלמידי מגמת מלונאות שף בבית החינוך אמית האופק אור עקיבא, הכינו את המתכון האהוב על 4 חטופים: פנקייקים אמריקאיים של קית' סיגל, כדורי שוקולד של אוריאל ברוך, עוגיות שוקולד צ'יפס של הרש גולדברג פולין ועוגיות חמאה של גיא גלבוע דלאל. בנוסף, אספו מצרכים והרכיבו משלוחי מנות למשפחות המפונים באור עקיבא. לכל משלוח כזה צורפו העוגיות האהובות על 4 החטופים, בתפילה לשובם ולחזרת המפונים לבתיהם בשלום. אביתר כהן, תלמיד כיתה י' שיתף: "היה לי כיף לחלק משלוחי מנות ולראות את החיוכים בתמורה. זה עושה ממש טוב על הלב".
ציון ברוך הפרזנטור של מותג יטבתה, הגיע גם השנה ביחד עם צוות עובדי יטבתה לחלק משלוחי מנות לילדים ולחיילים במרכז הרפואי קפלן מקבוצת כללית. במסגרת ההתנדבות, חולקו משלוחי מנות צבעוניים ועשירים במגוון מוצרים של חברת שטראוס, ומגוון משקאות חלב של מחלבת יטבתה, ביניהם השוקו האהוב של יטבתה, בעיצוב מיוחד לכבוד החג. את משלוחי המנות ציון ברוך ומתנדבי יטבתה חילקו במחלקות הילדים על מנת לשמחם וגם לחיילים לאות תודה והערכה על השירות המסור שלהם במלחמת חרבות ברזל. ישר כח!
עונת הפרפרים נפתחה בפארק "אגם הפרפרים" בקליל בבשורה משמחת – לפארק הגיעו באופן טבעי 50 זני פרפרים שונים מתוך סה"כ 62 פרפרים הקיימים באזור. פארק הפרפרים הינו מתחם פתוח ולא חממה סגורה כדי לאפשר לפרפרים באזור לשהות ולהתרבות בפארק. הפארק כולל ביוטופים טבעיים כולל כ-180 סוגי שיחים וצמחים רב-שנתיים וחד-שנתיים, רחבות של פרחי בר וצמחי תבלין, המותאמים למשיכת הפרפרים באזור. צורי דבוש יו"ר חב' קליל: "לאור העובדה שסמל הפרפר מתנוסס בלוגו של החברה החלטנו להקים את פארק הפרפרים כהגשמת חזון מתוך מחויבות לא רק לשמור על הטבע, אלא גם להחזיר לטבע".