התאמה של יין לסוג הארוחה לא חייבת להיות משימה כל כך מסובכת. בשלב הראשון אתם צריכים להחליט מה לבשל, ואחרי זה רק לבחור בין יין אדום, לבן, גוורצטרמינר או ריזלינג. הנה כל הפרטים
אירוח מושלם מתחיל בהתאמה בין סוג היין לסוג האוכל. על פניו נדמה שמדובר במשימה מסובכת ששמורה למביני עניין בלבד, אך האמת היא שזה הרבה יותר פשוט ממה שחושבים. כל חובב יין מתחיל יכול למצוא לעצמו את השילוב האידיאלי בין המשקה לבין המנה ורק צריך להכיר את האפשרויות הנפוצות.
הנה למשל 4 יינות מומלצים לאירוח הבא שלכם והאוכל שאותו כדאי להגיש לצדם: 1. יין אדום לבשר אדום
האפשרות הקלאסית היא להגיש יין אדום לצד בשר. לא משנה אם תחליטו לבשל את הבשר בקדירה, לצלות אותו על מחבת או להשתמש בתנור, היין האדום תמיד יעזור לו לעבור בגרון בצורה חלקה ונעימה יותר. אתם אפילו יכולים לבחור בין יין אדום יבש וחצי יבש, או להמשיך עם זן ספציפי שמועדף עליכם ועל המשפחה. שמרו על צריכה מאוזנת של יין אדום ובשר ותבטיחו לעצמכם איכות חיים גבוהה.
2. יין לבן לדג
יין לבן נותן תחושה של רעננות ולכן הוא מתאים לארוחות שבהן מגישים דג. היתרון של יין לבן לדג מתחיל עוד במנות הראשונות, כי הוא משתלב עם פשטידות, מאפים מלוחים, פסטה וכל מה שתרצו להגיש כדי לפנק את האורחים. את היין הלבן תוכלו לבחור בין זנים ישראליים ובינלאומיים וכמובן להגיש קר קצת לפני המנה המרכזית. קחו בחשבון שיינות לבנים מזנים ארומטיים מקומיים נפוצים מאוד באגן הים התיכון וביוון, לעומת מוסקט יבש שמתאפיין בחמיצות קלה.
3. יין גוורצטרמינר לגבינות
קשה להתעלם מהנוכחות של יין גוורצטרמינר על גבי השולחן והאמת היא שאין שום סיבה לעשות את זה. החמיצות העדינה של היין הזה מאזנת את המתיקות הטבעית שלו, והוא חביב על גברים ונשים בטווח רחב של גילאים. ליינות גוורצטרמינר יש ריח פרחוני והוא נחשב קליל, עדין ומרענן גם בימי הקיץ הלוהטים. מומלץ להגיש אותו עם גבינות ואפשר גם להציע אותו לאורחים יחד עם קינוחים מתוקים.
4. יין ריזלינג למנות פיקנטיות
לא פשוט לייצר יין ריזלינג אבל זה שווה את המאמץ. ענבים מסוג ריזלינג מחבבים קור והאקלים החם של ארץ ישראל מקשה עליהם לגדול כהלכה, אך ניתן כמובן להשיג אותם לארוחות שנשענות על תפריט קולינרי אסייתי.
היין מומלץ בעיקר למנות פיקנטיות. אפשר להגיש אותו עם נודלס, סושי וכדומה, או לחילופין בסגנון אחר לגמרי עם חריימה בימי שבת בצהריים. בכל מקרה, יש להקפיד על הגשת היין בטמפרטורה המתאימה ולא לשכוח לבחור סדרה איכותית שתצליח לשלב בין מאפיינים של אלגנטיות, מורכבות ועדינות כיפית.
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!