פלאשנט למען העסקים. נינה יחזקאל בעלת הקונדיטוריה "נינה קונדיטורית בוטיק", הנמצאת בדרך הבנים 74 בפרדס חנה כרכור, מזמינה אתכם לחגיגה של טעמים
נינה יחזקאל: "העסק הוא קונדיטוריה בוטיקית עם מגוון קינוחים עבודת יד, הכל מיוצר כאן במטבח פתוח שניתן להיכנס ולראות אותי, את גיא ושאר הצוות בזמן הייצור".
כמה זמן העסק קיים?
"אני קונדיטורית מעל 13 שנה, התחלתי כתחביב ביתי לייצר עוגות מעוצבות וקינוחים לאירועים קטנים. עם הזמן הרחבתי את העסק והמקום הפך לקונדיטוריה ורודה וכייפית. קהל רחב מגיע מכל הארץ להתפנק בקינוחים ותוצרים בעבודת יד. ו"נינה" הפכה למותג איכותי ברמה גבוהה בכרכור ובשאר הארץ.
בשנים האחרונות גיא, בעלי, אשר יצא לפנסיה מהצבא, הצטרף לממלכה הקסומה הזו וביחד ביד רמה אנחנו מנהלים את הקונדיטוריה המשגעת הזו. גיא אחראי על כל התחום הלוגיסטי, ספקים ודוחות, יד ימיני, ואני ממשיכה לייצר בשיא האנרגיות".
מאין נולד הרעיון?
"לפני כ-13 שנה הבת הבכורה שלנו, אופיר, ביקשה עוגת יומולדת לכיתה. אני שלא ידעתי לאפות בכלל, קניתי עוגה מקונדיטוריה, לקחתי אותה הביתה והתחלתי לפסל עליה דמויות מבצק סוכר. העוגה גרפה מחמאות רבות, וכך התחלתי לאפות בבית עד שהגעתי לעוגת השוקולד המוצלחת.
תודה לאופיר ולשוקולד! העוגות הראשונות שנמכרו היו עוגות יומולדת מעוצבות. משם המשכתי ללימודי קונדיטוריה בבית הספר אסטלה, שם התמקצעתי, פיתחתי מתכונים בעצמי והרחבתי את הידע הקולינרי".
מהי ההתמחות/השירות?
"קונדיטוריית נינה מתמחה בקינוחי בוטיק, בעוגות מעוצבות, בעוגיות, מאפי שמרים וקרואסונים. בנוסף אנו עורכים גם אירועי קייטרינג חלבי מפנקים במיוחד, וסדנאות ילדים ומבוגרים.
בקונדיטוריה אני שמה דגש על טריות ועל חומרי גלם איכותיים, מקפידה לשלב את הטעמים של פעם ויחד עם זאת לגוון ולהעשיר את הקונדיטוריה בקינוחים עכשוויים ובוטיקים".
מה אפשר למצוא אצלכם בקונדיטוריה?
"בקונדיטוריה ניתן לרכוש מאפי שמרים במגוון טעמים, קרואסונים מיוחדים, טארטים, עוגות גבינה, מוסים, בחושות, עוגיות, קרמבו וארטיקי שוקובו עבודת יד, פחזניות, קינוחים אישיים, קינוחים ללא גלוטן, טבעוניים וללא סוכר. מגוון של מאפי קייטרינג- קישים, מאפים מלוחים ועוד. וכמובן להשתתף בסדנאות אפייה ובישול לילדים ומבוגרים".
מה הקינוח הכי מבוקש בקונדיטוריה?
"וואוו יש המון... ישנם מתכונים שפיתחתי בעצמי והם מבוקשים ביותר בקרב הקהל, קוביות הסניקרס, הלימוניות, הטארט תפוחים עם הקראמבל אגוזים. שווה ביקור".
איך מתנהלים בזמן מלחמה?
"הקונדיטוריה בתחילת המלחמה הייתה סגורה למספר ימים, לאחר שיצאנו מההלם וניסינו להתאושש ולהרים את הראש מהמכה הגדולה שחטפה המדינה, הפכנו את הקונדיטוריה לייצור עוגות ומאפים לחיילים ולחיילות צה"ל. המאפים הגיעו להמון בסיסים ברחבי הארץ, לבתי מלון ששהו בהם מפונים, לשטחי כינוס ולבתי חולים לעודד פצועים. זה חימם את הלב שאנחנו יכולים לעזור, לתרום ולקחת חלק במערכה הקשה הזו".
מה החזון שלך?
"החזון להמשיך לטפח את הקונדיטוריה המתוקה הזו, להמשיך לשמח אנשים ולהמשיך לקבל ביקורות טובות מקהל הלקוחות. לגוון ולהוביל טרנדים, לחדש, ולהמשיך להיות ייחודית ואיכותית וכמובן לפתוח סניפים נוספים של "נינה".".
מה תאחל/י לעצמך לימים שאחרי המלחמה?
"מאחלת לאחדות העם, לפרנסה טובה, לבריאות, לאושר ושנחיה ימים טובים רגועים ושלווים.
לאחר שהמראה החדש של גלית גוטמן זכה לחשיפה תקשורתית רחבה, ועורר באזז ברשתות החברתיות, נחשף המהלך שעומד מאחורי השינוי: קמפיין חדש למותג צבעי השיער אקסלנס קרם מבית לוריאל פריז. במסגרת הקמפיין, בהובלת אשת הטלוויזיה ואייקון הסטייל הישראלי גלית גוטמן, היא נפרדת לראשונה מזה שנים מהמראה הבלונדיני המזוהה עמה וחוזרת לגוון החום שליווה אותה בתחילת דרכה - צבע נעוריה.
פסטיבל האוכל של נתניה חגג בגדול בכיכר העצמאות והביא איתו ערב של טעמים, מוזיקה ואווירה נהדרת. רגע לפני העלייה לבמה תפסנו את סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, יחד עם סאבלימינל, באירוע שסיכם קיץ גדוש בפסטיבלים, הופעות ואירועים ברחבי העיר.
תערוכת יחיד של האמנית רותי סגל, "הכחול הגדול", תיפתח ב-10 בספטמבר בבית האמנים בתל אביב, באוצרותו של אריה ברקוביץ. התערוכה פורשת מבט על יצירתה לאורך השנים, כשהטבע ובמיוחד הים, השמיים והעצים, עומדים במרכזה. הצבע הכחול משמש כחוט המקשר בין העבודות, שבהן נעה סגל בין ריאליזם להפשטה. באמצעות משיכות מכחול רחבות וצבעוניות עזה היא מפרקת את נופי הטבע ומרכיבה אותם מחדש, כשהנוף הופך גם למרחב של זיכרון, רגש וגעגוע. התערוכה תוצג עד 3 באוקטובר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.