מעוניינים לרכוש מגרש? זוהר ראובני מעניק לכם כמה טיפים
מירית אזרחי יום רביעי,
17 בדצמבר 2014, 08:02
מעונינים לרכוש מגרש? זוהר ראובני, יועץ ומשווק נדל"ן, בעל 15 שנות ניסיון בנדל"ן, ממשרד "תיווך זוהר ראובני" בכרכור, ינחה אתכם שלב אחר שלב
מה לעשות בדרך לרכישה הנכונה והנבונה.
בשלב הראשון, אומר זוהר ראובני, יש להוציא נסח טאבו או אישור זכויות לאדמת מנהל, לבדוק מי הבעלים של המגרש, והאם יש חובות ועיקולים. "בדקו האם על המגרש שולמו ההיטלים, המסים, מס שבח ומס השבחה. כל אלו כרוכים בעלויות נוספות שיש לקחת בחשבון בתהליך הרכישה", הוא מציין.
בשלב הבא - בדקו את הבעלות על המגרש: "האם המגרש הוא פרטי או שזו אדמת מנהל. בדיקה חשובה נוספת היא של זכויות הבנייה המותרות לגבי המגרש הקיים", אומר זוהר ראובני.
עכשיו הגיע הזמן לבדוק בעירייה או במועצה המקומית ובנוסף בוועדה לתכנון הבניה את כל המידע האפשרי על המגרש שברצונכם לרכוש, ולא לשכוח להוציא דף מידע עדכני. זוהר ראובני : "מידע שניתן להוציא ממקורות אלו הוא סביבת המגרש. תבררו האם ישנן תוכניות עתידיות שטרם אושרו בסמוך למגרש, כדי שלא תופתעו לגלות יום אחד בניין רב קומות, מוסד ציבורי או מרכז קניות חדש שצומחים לכם על יד הבית. מלבד זאת, בדקו שהשטח הרשום בנסח טאבו הוא באמת השטח שנשאר בפועל, האם צפויות הפקעות עתידיות, ואם כן – כמה ?"
בתהליך הבדיקה יש לוודא : האם מחיר המגרש כולל אגרות פיתוח. במידה ואין אינן כלולות במחיר- בדקו מהן העלויות. כמו כן, יש לבדוק האם קיים ביוב בקרבת המגרש, ובמידה ואין ביוב – תבררו כמה בדיוק יעלה לכם להתחבר אליו.
"עיון נוסף שעליכם לעשות הוא בנסח הטאבו", אומר זוהר ראובני. "עליכם לוודא האם יש פרצלציה. אם אין פרצלציה– תוודאו שיש הסכם שיתוף ותשריט, בין שאר המגרשים, הרשום בטאבו, ומגדיר את זכויותיהם של הצדדים הרשומים".
לאחר שעברתם את כל אלו בשלום כדאי לקיים פגישה עם אדריכל ושמאי מקרקעין מוסמכים. "האדריכל ושמאי המקרקעין המוסמכים יסבירו לכם ויכוונו אתכם כמה אחוזי בניה ניתן לבנות בכל קומה, האם ניתן לבנות בית שטוח, ועוד. אחרי שבדקתם שהכל כשורה - אני מאחל לכם קניה מוצלחת", מסכם זוהר ראובני.
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!
תערוכת יחיד: "רסיסי רגעים" - לאמנית נירית גלעד עובדיה. התערוכה אותה יצרה גלעד עובדיה, ברגישות מופלאה, עוסקת בלכידת הזמן ברמותיו המזוקקות ביותר. בציור היפר-ריאליסטי, כל פרט - ולו הזעיר ביותר - מקבל משמעות, וכל משיכת עיפרון או מכחול הופכת לשבריר מציאות. כך, הרגעים המונצחים כאן אינם רק זיכרונות, אלא פירוק מדוקדק של הזמן עצמו, עד לרסיסים קטנטנים של אור, מרקם ותנועה. גלעד עובדיה, תושבת קריית חיים, מציגה בתערוכה ציורים היפר-ריאליסטיים שתופסים את הרגעים הקטנים של החיים, עד רמת רסיס של אור או תנועה. לצד יצירות שלמות, אפשר למצוא גם קטעים נבחרים מתוך ציורים גדולים שמוכיחים שגם חלק קטן יכול להכיל סיפור שלם. התערוכה תוצג עד
ה- 15.7.2025 | אוצרת : מיכל סדן | הכניסה חופשית.
חגיגה אמיתית וכיף גדול בפארק המים שפיים: לאירוע פתיחת הקיץ שנערך לתושבי נתניה ביוזמת אגף שכונות, הגיעו אלפי נתנייתים שנהנו מיום שכולו כיף. סגן ראש העיר ים מאיר קרן נצפה חוגג יחד עם התושבים המרוצים שמחכים לאירוע הבא. אהבנו! קיץ שמח!