בלעדי: בי"ס בזכרון יעקב נסגר בגלל בור שנפער באחת הכיתות
גד כספי יום חמישי,
15 בינואר 2015, 07:24
בית הספר "ערוגות רבקה" בזכרון יעקב, נסגר השבוע, בעקבות בור שנפער באחת הכיתות בעקבות הגשמים שירדו בסערה האחרונה. כתוצאה מכך, אחד הקירות נטה לצד והתעורר לגבי יציבותו. מהנדס הבטיחות שהוזעק כדי לבדוק האם ניתן להמשיך ולקיים לימודים, הורה לסגור מיד את בית הספר.
כתוצאה מכך, החליטה המועצה המקומית לסגור את בית הספר ולהרוס את הכיתות ובמקומן להקים חדשות.
בית הספר הוקם לפני 44 שנים והא יועד גם כחווה חקלאית שתשמש את תלמידי בתי הספר מאזור השומרון כמו זכרון יעקב, בנימינה, גבעת עדה, פרדס חנה ואור עקיבא.
בשנים האחרונות בית הספר הרחיב את הפעילות בו גם לילדי החינוך המיוחד בגילאי יסודי ותיכון מגיעים ליום לימודים שלם אחת לשבוע. הילדים עובדים בקבוצות קטנות בסבב קבוע בין גינון טיפולי, טיפול בבעלי חיים בפינת החי ועבודה אוריינית בכיתה. ילדי התיכון ניגשים לבגרות מעשית בחקלאות.
בבית הספר יש גם פינת חי שאליה מגיעים כל ילדי גני החובה וכיתות א', ב' ג' מבית הספר הסמוך, במסגרת הלימודים לחוג שבועי בפינת החי, בנושא גידול, טיפול ובריאות בעלי החיים והכרת עולם החי. את החוגים מנחה מדריכה מקצועית ורכזת פינת החי.
לאחרונה זכה בית הספר לשבחים על הפעילות העניפה בו בשל מיגוון תוכניות הלימודים ושכבות הגיל.
בית הספר הוא מרכז למדעי הסביבה והחקלאות באזור, וקרוי על שם רבקה אהרונסון.
מאות ילדים מכל ישובי הסביבה מגיעים ללמוד בחווה החקלאית שבשטחה יש גם חממות גידול - לירקות, צמחי בית ונוי, חלקות אישיות לתלמידים, חלקות הדגמה, ערוגות – לגידול ירקות ופרחים, בית גידול לפרפרים, בוסתן עצי פרי ופינת חי. כל גידולי החווה מטופלים בשיטה אורגנית בלבד, ומלווים בייעוץ מקצועי מטעם מורה החווה המוביל והמוכשר לנושא.
לא נעים לראות בית ספר סגור. שלווה פסטוראלית שתופר על ידי הדחפורים. (צילום: גד כספי)
בנוסף, חוות "ערוגות רבקה" היא מרכז למדעי הסביבה והחקלאות באזור וייוחודה במתן מענה לכל שכבות הקהילה, והתהוותה כמרכז אזורי לנושא חקלאות אורגנית, אקולוגיה וסביבה.
בחווה קיים גן אקולוגי מדגים אשר מופעל ע"י הרשות המקומית ובתמיכת משרד החינוך. הגן כולל צוות גננות אשר מדריכות את כל גני החובה וטרום החובה בזכרון יעקוב בתכנית אקולוגית- חקלאית ייחודית המתפרשת על ארבע העונות.
הצוות החינוכי בחווה כולל מורים לחקלאות המתמחים בהיבטים שונים ומגוונים של ענפי החקלאות, איכות הסביבה ואורח חיים בריא. החווה נותנת שירותים לקשת רחבה של גילאים ממכלול הרבדים ושכבות הגיל של מערכת החינוך כמו: גני ילדים, בתי ספר יסודיים ממלכתיים וממ"ד, בתי ספר לחינוך מיוחד, חטיבות ביניים ותיכונים מזכרון יעקב וסביבתה.
מהמועצה נמסר כי הכיתות הקיימות יהרסו ובמקומן יוקמו כיתות חדשות.
חלק ממבנה בית הספר והכיתה בה נפער הבור. (צילום: גד כספי)
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
לרגל השקת GOLBARY CLUB קו חדש של בית האופנה גולברי, שעוצב בהשראת עולמות הטניס והפאדל, יוצא המותג בקמפיין רחב, לחשוף את הקולקציה החדשה של פריטים המשלבים מראה ספורטיבי מוקפד, סטייל נקי ונוכחות אופנתית עדכנית. את הקמפיין מובילה הפרזנטורית אילנית לוי, ולצידה משתתפות שגית רביבו ולאה ינאי, חלק מנבחרת השגרירות של המותג גולברי. הקמפיין יחשוף לראשונה את הקולקציה המציגה פרשנות חדשה למלתחת הקיץ.
ברכות לדניאלה אטיה, סגנית מנהלת בית החינוך הממ״ד אביחי, שנבחרה לאחת מ-50 המורים המצטיינים בישראל במסגרת תחרות "המורה של המדינה". הבחירה בדניאלה, שעליה המליצו תלמידים, הורים וצוותי חינוך, הביאה גאווה גדולה לנתניה. דניאלה הגיעה לישיבת המועצה בנתניה יחד עם בני משפחה הגאים והמאושרים. חבר מועצת העיר ואיש החינוך ים מאיר קרן, ברך את דניאלה ואמר שמהיכרות אישית עם המשפחה הוא לא מתפלא שיצאו ילדה כזו מוצלחת.
תערוכה מסקרנת במיוחד: דקל הררי פותח תערוכת יחיד חדשה בגלריית Global Art בתל אביב והופך עיתונים יומיומיים לאמנות חדה ובועטת. באמצעות חיתוך, צבע ושכבות של כותרות, הררי בוחן כיצד שטף המידע, החדשות והשגרה מעצבים את הזהות שלנו. במקום לקרוא ולזרוק, הוא מעניק לעיתון חיים חדשים - כאלה שמכריחים לעצור ולהתבונן. התערוכה “[dd/mmm/yyyy]” עוסקת במתח שבין מידע, הרגל וזעזוע שנשחק בתוך מציאות חוזרת. הררי, שמגיע דווקא מרקע עסקי, מתרגם כותרות, מלחמות ושגרה לדימויים עוצמתיים שנשארים בתודעה. הפתיחה ב-20.5 בתל אביב, והתוצאה מבטיחה הרבה יותר מקריאת בוקר שגרתית. אוצרות - מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 20.6.2026.
מותג האיפור KIKO MILANO קיים השבוע אירוע השקת LOVE FUSION סדרת מוצרי בייס ליין חדשה, שאליו הגיעו מאות מוזמנים ונהנו מצפייה בסרט ״השטן לובשת פראדה״ בהוט סינמה כפר סבא. בין האורחים שהגיעו להשקה: טליה עובדיה, ליה נגה, טל תמם, עידן ברוליה ועוד. היה שמח!