רכב הצילום נועד בעיקר לפקח על החניה ברחבי העיר ולצלם רכבים שחונים בניגוד לחוק ולעניק להם דוחות. בתום שנת פיילוט וסקר מקצועי הוחלט להפסיק את פעילות רכב הצילום בשכונות, ולמקד את הפעילות ברחובות מרכזיים ובצירי תנועה ראשיים. שילוט המודיע כי מדובר ברחובות מצולמים יוצב לידיעת הנהגים.
בתום שנה של פיילוט ברחובות העיר חדרה, שיחות עם תושבים וסקר מקצועי, החליט ראש העירייה צביקה גנדלמן על שינויים מהותיים באכיפת החנייה והסדרי התנועה ברחבי העיר.
במקביל להחלטה להתחיל את האכיפה מתשע בבוקר במקום משמונה ומתן פטור מתשלום דמי חנייה לסטודנטים וחיילים תושבי חדרה, החליט ראש העירייה, צביקה גנדלמן, לבצע שינויים מהותיים גם בפעילותו של רכב הצילום המופעל על ידי אגף האכיפה והפיקוח של העירייה.
על פי המדיניות החדשה, פעילותו של רכב הצילום בשכונות תופסק והפעילות תתמקד במרכז העיר בצירי התנועה הראשיים.
החל בתאריך 25 בינואר 2015 תיכנס לעבודה מכונית צילום חדשה, שתהא משולטת ומסומנת, עם מערכת כריזה שבאמצעותה ניתן יהיה ליצור קשר עם הנהגים העוברים על החוק. מכונית הצילום תמשיך לצלם עבירות תנועה וחנייה בוטות רק בצירים המרכזיים של העיר שבהם יוצב שילוט המבהיר לנהגים כי מדובר ברחובות מצולמים.
פעילות רכב הצילום תתבצע במרכז העיר ברחובות הנכללים בתחום שבין הנשיא ושדרות החירות מצפון, כביש 4 ממערב, רחוב ביאליק מדרום והרחובות ירושלים ויצחק רבין ממזרח. בנוסף יצולמו רחובות המהווים צירי תנועה מרכזיים, ובהם: הרחובות צה"ל, חטיבת גולני וחטיבת הנח"ל (ורחוב נהלל המחבר ביניהם), משמר הגבול, ודוד שמעוני בואך דרך הרכבת והשטחים המשמשים לחנייה סביב תחנת הרכבת.
ראש העירייה צביקה גנדלמן: "הסקר שביצענו ביחד עם המשוב שאנחנו מקבלים מהתושבים, הוכיח לנו כמה דברים. ראשית, שהתושבים מאוד רוצים סדר ברחובות, בחניות ובכבישים. דבר נוסף שקרה במהלך השנה האחרונה של הפיילוט, הוא שהסדר חזר לשכונות, שהתושבים כבר לא מחנים את רכבם על המדרכות ולכן מכונית הצילום לא תפעל יותר בשכונות. אולם שיהיה ברור, הפיקוח העירוני ימשיך לעבוד במלוא המרץ בשכונות ולשמור על הסדר".
מה עוד ישודרג? בעיירה מציינים, "אנחנו מכניסים לעבודה מכונית צילום חדשה שתהיה משולטת וכל אחד יוכל לזהות אותה. במכונית תהיה מערכת כריזה, כך שניתן יהיה ליצור קשר בין הפקח לנהג הרכב שעובר על החוק. תושבי חדרה הוכיחו לנו שהם בעד סדר ברחובות ואנחנו נמשיך לדאוג שהסדר יישמר".
השלט שיוצב ויראה לתושבים את המסלול של רכב הצילום. (צילום: דוברות העירייה)
מייסדת בית הספר המכיל בחדרה מועמדת לתפקיד שרת החינוך
...
פלאשנט לוקאלי | 7.9.2026
בין ציפייה ואכזבה הורית, והיכולת להמשיך הלאה ביחד
מאת: טלי למדיאל, פסיכולוגית חינוכית מומחית מדריכה, שפ"ח נתניה...
פלאשנט לוקאלי | 4.9.2026
שנה חדשה עם מבנים חדשים
...
פלאשנט לוקאלי | 28.8.2026
נחנך פארק "הרי גרינטל – רכס הכורכר"
...
פלאשנט לוקאלי | 13.8.2026
אירוע קשה בנתניה: גבר התאבד בגינה ציבורית
...
פלאשנט לוקאלי | 10.8.2026
מדברים על זה
המדריך המעשי לשיווק B2B בלינקדאין בלי תקציב פרסום גדול
...
פלאשנט עסקים | 6.9.2026
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.