נטע רוגובסקי, בת 19 הלומדת בימים אלה באולפן במעגן מיכאל עומדת לעשות היסטוריה כאשר היא תהפוך לחיילת הבודדה הראשונה מתיאלנד. השם שלה לגמרי ישראלי, אבל אל תיתנו לזה לבלבל אתכם. היא נולדה, גדלה והתחנכה בבנגקוק בירת תאילנד, כבת יחידה לאב ישראלי ולאם תאילנדית המאמינה בדת הבודהיסטית.
לפני כחצי שנה קיבלה רוגובסקי את ההחלטה ששינתה את חייה: לעלות לישראל ולהתגייס לצה"ל.
"נולדתי וגדלתי בבנגקוק ומדי שנה הוריי באו לביקור אצל המשפחה של אבא שלי בישראל, מספרת נטע. "גדלתי על שתי תרבויות אבל תמיד הייתי קשורה לארץ.
"אבא דיבר איתי עברית, ידענו כל הזמן מה קורה בישראל וכבן לניצולי שואה הוא הסביר לי כמה חשוב שלמדינת ישראל יהיה צבא חזק שישמור על המדינה.
"כבת יחידה לא היה לי קל לעזוב את ההורים ולעבור לישראל וגם להם זה קשה, אבל הם מבינים אותי, תומכים בי וגאים בי. בשבילי ישראל זה הבית וחשוב לי לתרום לביטחון המדינה.
"אני מתכוונת לעבור תהליך גיור ולהמשיך לחיות בישראל גם אחרי השירות בצבא. עכשיו, אחרי שסיימתי את התקופה באולפן בקיבוץ מעגן מיכאל, אני הולכת לעבוד קצת במושב באזור ואז להתגייס לצה"ל".
נטע רוגובסקי: "בשבילי ישראל זה הבית וחשוב לי לתרום לביטחון המדינה" (צילום: רון איתן)
חלומה האמיתי של נטע היה להתגייס לתפקיד יוקרתי ביותר. "ניסיתי להתקבל לקורס טיס אבל בגלל בעיות ראייה זה לא הצליח. ברור לי שארצה לשרת ביחידה קרבית. מאוד מצאה חן בעיניי עבודת התצפיתניות או להיות פקחית טיסה בחיל האוויר".
בקרוב מאוד היא תתגייס לצה"ל, ועומדת להיות בין החיילות הבודדות היחידות מתאילנד.
הדס אבן טוב, המדריכה של נטע באולפן במעגן מיכאל, לא מפסיקה להתפעל: "כל כך הרבה מוטיבציה ואדרנלין יש בבחורה הזו, שבאה לשרת בצה"ל ולתרום לביטחון המדינה. אנחנו מטפלים מדי שנה בכמעט 200 חניכים המגיעים אלינו לאולפן מכל העולם, אבל זו הפעם הראשונה שיש לנו עולה מתאילנד".
רוגובסקי תהפוך בקרוב לחיילת התיאלנדית הבודדה הראשונה בצה"ל (צילום: רון איתן)
צביקה לוי, האחראי על החיילים הבודדים בתנועה הקיבוצית ומכיר את נטע מקרוב, מספר: "בכל שנות עבודתי עם חיילים בודדים לא נתקלתי בחיילת בודדה מתאילנד. אני יודע כמה זה קשה לבת יחידה לעזוב הורים, לעלות לישראל ולהתגייס לצה"ל".
איתן ברושי, מזכ"ל התנועה הקיבוצית, אומר על רגובסקי הצעירה כי "תמיד מרגש לראות יהודים שמגיעים מרחבי העולם כדי לשרת בצה"ל, אבל בחורה צעירה שמגיעה מתאילנד, בלי רקע של קהילה יהודית גדולה שהתחנכה על ברכיה, מתוך מוטיבציה לתרום לישראל ולהגנה עליה זה מרגש כפליים".
שלושה מיליון ישראלים בסיכון לפוסט טראומה
בכנס ראשון במסגרת המסלול לאתגרים דחופים של Civix הוצגו מעל 70 יוזמות שכבר פותחו במהלך התהליך, להתמודדות עם אתגר בריאות נפשית....
פלאשנט לוקאלי | 25.5.2025
נתפס תושב טול כרם שאנס אישה בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.5.2025
מדברים על זה
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 2.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
פלאשנט עסקים | 21.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סופש רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 18.5.2025
מסך Dual-Frame ראשון מסוגו
דגם U27G4R המציע אפשרות בחירה בין תצוגת UHD ב-HZ 160 לבין FHD ב- HZ320...
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!
מלון דן כרמל אירח את השחקנית חני נחמיאס ויהודה אליאס שטיילו בחיפה וקפצו לביקור במלון. בן ינובר, מנכ"ל מלונות דן באזור חיפה ומנכ"ל דן כרמל ערך סיור במלון לחיים אוסדון (דוד חיים) שהתארח במלון והראה לו את הגינה החדשה במלון. חני נחמיאס שבדיוק הגיעה למלון הפתיעה את אוסדון במהלך הסיור בגינה של דן כרמל והצטרפה אליהם יחד עם יהודה אליאס. אורחי דן כרמל שראו את כל החבורה בגינה חשבו שתהיה הופעה למבוגרים של חני ויהודה ולילדים של ה-"דוד חיים", אבל בסוף כולם הסתפקו בסלפי עמם.