בחירות: יו"ר שס בחדרה בועז ביטון הוצב ברשימת ש"ס לכנסת
גד כספי יום ראשון,
1 בפברואר 2015, 22:22
חברי מועצת חכמי התורה קבעו את הרכב רשימת ש"ס לכנסת ה-20. במקום הראשון: יו"ר התנועה אריה דרעי. ברשימה הוצבו של מועמדים חדשים: חיים ביטון מנכ"ל ש"ס הוצב במקום התשיעי ויו"ר ש"ס וחבר מועצת העיר חדרה בועז ביטון במקום ה-13.
בועז ביטון :"העמל והיגע בשדה, הוא זה שיקצור את הפירות בבא העת. ברגע שאתה מגיע ממקום של רצון לעזור ולתת אז אתה פשוט עושה. לא צריך כסא, לשכה גדולה, או משרד מרווח. גם ממקום של אופוזיציה, ללא תפקידים, ללא תיקים, וללא משכורת שמנה. ניתן לעזור, לתמוך, להקשיב, ולסייע".
לאחר דיון ארוך במועצת חכמי התורה של ש"ס שהתכנסה ביום חמישי שעבר בבנין בית המדרש 'יחווה דעת' בשכונת הר נוף בירושלים, הוחלט על זהות החברים שירכיבו את הרשימה לכנסת ה-20.
במקום הראשון הוצב יו"ר התנועה אריה דרעי, מקום שני - ח"כ יצחק כהן, מקום שלישי - ח"כ משולם נהרי, מקום רביעי - ח"כ יעקב מרגי, מקום חמישי – ח"כ דוד אזולאי, מקום שישי – ח"כ יואב בן צור, מקום שביעי –ח"כ יצחק וקנין, מקום שמיני – ח"כ אברהם מיכאלי, מקום תשיעי – מנכ"ל ש"ס חיים ביטון, מקום עשירי חבר מועצת העיר בני ברק- יגאל גואטה. מקום אחד עשרה – חבר מועצת עיריית ירושלים מיכאל מלכיאלי, מקום שנים עשרה – חבר מועצת העיר בת ים רפי ברנס, מקום שלוש עשרה – חבר מועצת העיר ויו"ר ש"ס חדרה בועז ביטון, מקום ארבע עשרה – יו"ר המועצה הדתית מרום הגליל די סיידא, מקום חמש עשרה – חבר מועצת העיר אשדוד אברהם אמסלם.
חבר מועצת העיר ויו"ר ש"ס חדרה בועז ביטון עם יו"ר תנועת שס אריה דרעי. (צילום: יח"צ)
יו״ר ש״ס אריה דרעי אמר לאחר פרסום הרשימה: "תנועת ש״ס יוצאת למערכת הבחירות עם נבחרת מנוסה ומנצחת, נבחרת מהשטח שתילחם את מלחמתם של השקופים, היחידה שמייצגת בגאווה את עדות המזרח בזמן שבישראל של שנות האלפיים עדיין יש מי שמתייחס אליהם כאזרחי ישראל השניה".
המועצת התכנסה בראשות נשיא מועצת החכמים הגאון רבי שלום כהן והחברים הגר"ש בעדני הגר"ד יוסף, והגר"ר אלבז שזו ישיבתו הראשונה במועצת החכמים.
לאחר בחירת הרשימה הגישו הנציגים בוועדת הבחירות של התנועה את הרשימה לוועדת הבחירות בכנסת, ובכך הושלמה סאגה ארוכה של תהיות ומתח מי יהיה ברשימה של התנועה.
לדברי בועז ביטון יו"ר ש"ס וחבר מועצת העיר חדרה:"הפוליטיקה זה הבית ספר הכי גדול של החיים. רק שבמקום לשנן סיסמאות, מספרים, ובמקום ללמוד נוסחאות גיאומטריות ותכנים. לומדים הכל מהשטח כמו שאומרים. ומה שבטוח שאני למדתי דבר אחד חשוב שילווה אותי בהמשך העשייה. העמל והיגע בשדה, הוא זה שיקצור את הפירות בבא העת. ברגע שאתה מגיע ממקום של רצון לעזור ולתת אז אתה פשוט עושה. לא צריך כסא, לשכה גדולה, או משרד מרווח.
גם ממקום של אופוזיציה, ללא תפקידים, ללא תיקים, וללא משכורת שמנה. ניתן לעזור, לתמוך, להקשיב, ולסייע. ובסופו של דבר "עוף השמיים מוליך את הקול" ושומעים עליך בחלונות הגבוהים שם. ודנים עליך בדרגים הגבוהים בלי שביקשת ובלי שידעת. אין בי שום יהירות או גאווה, אני פשוט רוצה להוכיח לעצמי ולאחרים, שבשביל לתת לא חייבים לקבל".
כך הופכות הגינות בחדרה למרחב קהילתי
עו"ד יניב דרי, יו"ר פנאי העיר: "המטרה היא לא לחכות שהתושב יגיע אלינו. אנחנו רוצים לצאת אליו, לפגוש אותו בשכונה ולתת מקום ליוזמות שצומחות מתוך הקהילה עצמה"...
פלאשנט לוקאלי | 19.9.2026
עדיין אין קצה של מידע
מתנדבי חדרה מעדכנים על העלמותו של איגור חנוכייב...
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.