פרדס חנה: קריאה להקמת ועדת חקירה לאירוע בגן "לוטם"
גד כספי יום רביעי,
4 בפברואר 2015, 07:45
ההורים: "לחקור את האירוע מכל ההיבטים. יתכן שמדובר בנסיון פיגוע ולא בתאונה". במקביל, פועלים גם ההורים להחתמת עצומה שקוראת לפתוח מיד בחקירה ציבורית לבדיקת האירועים בגן "לוטם" שבדרך נס לא אירע בו אסון כבד.
בהצעה שהוגשה נטען כי, ביום שישי האחרון, נמנע, במזל רב, אירוע רב נפגעים באתר הבניה של חברת "שיכון ובינוי נדלן בע"מ" בשכונת נווה פרדסים, כאשר מאתר בניה הסמוך לגן עבד עגורן וממנו נפלו שקי בלוקים כבדים לתוך חצר גן ילדים ובדרך נס לא אירע אסון.
ההצעה לסדר הוגשה על ידי חברת המועצה ויו"ר סיעת 'ביחד עם העבודה', הגר פרי, וממנה עולה עוד כי עגורן של החברה, הניף מעל גני הילדים 'לוטם' ו'כרכום' שקים עמוסי בלוקים וארבעה שקים נשמטו ממנו ונפלו מגובה רב היישר לחצר גן לוטם. כל זאת בשעה שבחצר הגן התקיימה פעילות של הילדים והוריהם. ובדרך נס לא נפגע איש.
לדברי פרי, המקרה אירע לאחר תלונות חוזרות ונשנות של תושבים, המתריעות על הסכנה הספציפית שבהימצאות עגורנים, מנופים וכלים כבדים בצמידות למוסדות חינוך וציבור ודרכים ראשיות. קונקרטית דובר על ריבוי המנופים ואבדן איכות החיים והפחד בנווה פרדסים, על המנוף הפועל במתחם אגד עם מטילי הבטון מעל ראשי הנהגים והולכי הרגל החולפים בדרך הבנים, על הקמת הקומה השנייה בביה"ס מעיינות בשעתו בזמן הלימודים ועוד ועוד.
השקים שנפלו מהמנוף היישר לתוך הגן. (צילום: גד כספי)
לצערנו אומרת פרי, "חודשים ובחלק מהמקרים גם שנים של פניות חוזרות ונשנות של הציבור למועצה נדחות בביטול, עטופות במילים יפות. בשטח קבלנים כמנהגם נוהגים. ללא פיקוח ואכיפה מספקים, בעצימת עיניים מדאיגה."
בהצעה שהגישה פרי הוא פונה לראש המועצה, חיים געש, ומוסיפה, "הדבר מקבל משנה תוקף למול מדיניות, המובלת על ידך בעקשנות, לפתח את היישוב בלי הכרה
לממדים נטולי אחריות ציבורית, וללא מתן שירותים מתחייבים )בהווה ובעתיד( לאוכלוסייה הקיימת, וכעת מתברר, גם על חשבון ביטחונם האישי של התושבים.
קיווינו כי "הכתובת תישאר על הקיר" אך לצערנו הרב, לא שעית לכל ההתרעות שהופנו אליך וכנראה שרק מקרה של "כמעט ונפגע" כמו זה שאירע בנווה פרדסים יכול לכופף את ידך להטות אוזן לבקשות התושבים.
גם ההורים יצאו בקריאה לתושבים באמצעות דף הפייסבוק, לחתום על עצומה הקוראת להקמת ועדה חקירה ציבורית לבדיקת האירוע.
בעקבות המקרה הוציאה המועצה צו להפסקת העבודות באתר הבניה ל-30 יום לבחינת כל ההיבטים שאירעו בעקבות המקרה.
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.