בחירות 2015: משה כחלון בערב סיפורים על שכונת גבעת אולגה
מירית אזרחי יום שני,
9 בפברואר 2015, 06:50
ערב המספר את סיפורה של שכונת גבעת אולגה התקיים באולם התרבות במתנ"ס, בהשתתפות רבים מתושבי השכונה בעבר ובהווה ובהם האורחים השר לשעבר משה כחלון וראש העיר צביקה גנדלמן.
בין הנוכחים בערב, בלטו השר לשעבר משה כחלון שבתוך המרוץ לבחירות הקרובות מצא זמן להגיע. ראש העיר צביקה גנדלמן, חבר מועצת העיר ויו"ר הנהלת המתנ"ס אלי בוסקילה, לואיס ומזל ויונטה, ורבים נוספים.
האירוע נולד כיוזמה של פורום "יוצרים ביחד", המובל על ידי מ"מ מנהלת אגף החינוך, מנהלת מתנ"ס גבעת אולגה ומנהלת תוכנית "עיר בשינוי" בגבעת אולגה, כדי לספר את סיפורה של השכונה באמצעות סיפוריהם של תושבים שגדלו בה ומייצגים את התקופות השונות בתולדותיה.
בפורום חברים אנשי מקצוע בתחומי קהילה ופעילים חברתיים מגבעת אולגה, והוא הוקם במטרה ליצור עשייה משותפת לכל הגופים המקצועיים הפועלים בשכונה. להובלת הערב נרתמו עמותת "חינוך לפסגות", מתנ"ס גבעת אולגה ותוכנית "עיר בשינוי", בשיתוף כל בתי הספר והגופים השונים הפועלים בשכונה.
הפאנל בהשתתפות השר לשעבר משה כחלון. (צילום: דוברות העירייה)
הערב כלל תערוכה ייחודית המתעדת את ההיסטוריה של השכונה, פאנלים של תושבי השכונה בהווה ובעבר ששיתפו מעשייתם ומהחיבור שלהם לשכונה, מופעים של תלמידי בתי הספר בשכונה, איחוד מרגש לאחר 15 שנה של להקת "צעירי הגבעה", סרטים ועוד.
ראש העיר גנדלמן פתח את הערב ואמר כי, "נמצאות כאן דמויות מופת, אנשים שגדלו בשכונה והטביעו חותמם, כל אחד ואחת בדרכו מעולמות שונים. אני בעיקר שמח שכל האורחים הנמצאים כאן היום הם רק אחוז קטן מילדיה המצליחים והמוצלחים של גבעת אולגה, ואני יכול לחשוב בקלות על רבים נוספים שבוודאי עוד נזמין הנה לצפות מקרוב את השינוי שאנו מחוללים בשכונת ילדותם האהובה".
גנדלמן סיפר לתושבים כי לקח על עצמו משימה להחזיר את הגאווה המקומית לכל תושבי חדרה ובמיוחד לתושבי גבעת אולגה. הוא הסביר כי גבעת אולגה היא הלב הפועם של מערב חדרה, אזור שהציב כיעד אסטרטגי של העיר, שעתיד להפוך לאחד האזורים האטרקטיביים במדינת ישראל כולה. ביחד אתכם נהפוך את גבעת אולגה לשכונת החלומות של חדרה".
מקהלות בתי הספר "השחף" ו"שילה" שרו שירים, קבוצת התאטרון של בית הספר "יבנה" הכינה קטע במיוחד לערב זה שגרם לכל הקהל לצחוק, מגמת התקשורת של בית הספר "גבעול" הכינה שני סרטים מרגשים המבוססים על ראיונות עם תושבים, חניכי "חינוך לפסגות" הכינו סרט מצחיק, איחוד להקת "צעירי הגבעה" לאחר 15 שנה היה מרגש עד מאוד. במהלך הערב הוקרנו סרטים של ויקטור מימון, יליד ותושב השכונה בוגר מנשר לאמנות שצילם בשכונה את סרטו התיעודי "בעזרת הרוח" וכעת עובד על סרטו הבא.
בפאנלים ישבו תושבים רבים שגדלו בשכונה. לאה אבוטבול הנחתה פאנל בהשתתפות: עינת ויונטה, אבי איטאס, שלי מלכה, יצחק גבאי, אתי הילמן ודני משאשא. לואיס ויונטה הנחה פאנל בהשתתפות: מוטי אלמליח, יצחק גלי, אסי ואקנין, משה כחלון ותמר גניש. אמרי אביטן רכז נוער בשכונה הנחה פאנל בהשתתפות דור העתיד של השכונה.
לבאי הערב ציפתה תערוכה קטנה הסוקרת את התפתחות השכונה לפי עשורים. את התערוכה הכינה אתי גדיש דה לנגה בעבודה משותפת עם אליעזר ממן ובליווי של כלים ממוזיאון פרטי של יצחק גבאי. גבאי גדל במעברת אגרובנק ולאחר מכן עבר עם משפחתו לגבעת אולגה. בביתו שבכרכור הוא בנה מוזיאון המשמר את התקופה, ובנוסף חילק בתום הערב לכל תלמידי בתי הספר בשכונה דיסק ובו סרט תיעודי על התקופה.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.