גד כספי, מירית אזרחי יום שני,
9 בפברואר 2015, 09:42
תובל שפיר, כוכב הסדרה הפופולארית "גאליס", הוכיח ביום חמישי האחרון שהוא גיבור לא רק מעל מסך הטלוויזיה, אלא גם כבעל לב זהב. שפיר נענה מיד לפניה של צוות המרכז הרפואי הלל יפה, להגיע לביקור במחלקת הילדים כדי לעודד את רוחה של עדי, ילדה בת 12, מחדרה, ומעריצה מושבעת שלו. עדי רכשה כרטיס להופעה של "גאליס" אלא שעקב אישפוזה נבצר ממנה להגיע.
"עדי מאושפזת בבית החולים זמן רב", מספרות אמה וסבתא. "מצב הרוח שלה היה כל כך ירוד, שהרופאים המטפלים בה, פרופ' משנה יעל קופלמן וד"ר ברוך עובדיה מהמכון הגסטרואנטרולוגי, שאלו אותנו מה יכול לגרום לה לחייך בחזרה". את התשובה ידעה המשפחה להגיד פה אחד: מפגש עם תובל שפיר.
"היה לה כרטיס למופע של גאליס", מסבירה סבתה, "אבל היא בדיוק הייתה מאושפזת בבית החולים ולא יכלה ללכת".
בבית החולים נענו לאתגר, ויצרו קשר עם תובל בבקשה לבוא ולעודד את רוחה של עדי. "ההיענות של תובל הייתה מיידית", הם מספרים, "והוכיחה כי הוא לא רק גיבור בסדרה ושחקן מוכשר, אלא גם בחור טוב עם לב זהב בחיים האמיתיים".
ומצב הרוח של עדי? –השתפר פלאים, ובזכות תובל היא אפילו אכלה מעט ושמחה את כל הצוות במחלקת הילדים ואת משפחתה וחבריה.
"גאליס", היא סדרת נעורים ישראלית המשודרת בערוץ הילדיםהעוסקת במחנה קיץ. הסדרה זוכת פרס סדרת השנה בטקס נבחרי הילדים לשנת 2012, לשנת 2013, ולשנת 2014.
תובל שפיר ועדי ברכה בחדר במחלקת הילדים. (צילום: יצחק ברבי)
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!