מחקר בנושא השמנה של ה"כללית" הכולל 2 מיליון איש קובע: 1 מכל 4 בוגרים סובל מהשמנת יתר. ממוצע הסובלים מהשמנת יתר באיזור חיפה והצפון מגיע ל 25%, לעומת כ- 20% בלבד במרכז הארץ. שיעורי ההשמנה עולים בקבוצות סוציואקונומיות נמוכות. עודף משקל והשמנת יתר נחשבים לגורמי סיכון משמעותיים להתפתחות מחלות כרוניות שונות, כגון: סוכרת, מחלות לב, שבץ מוחי, מחלות ממאירות מסוימות ועוד.
עוד עולה מהמחקר: עומס התחלואה של הסובלים מעודף משקל חולני גבוה בכ-30% והם מתאשפזים ב- 58%, יותר מבני גילם שאינם סובלים מהשמנת יתר. על רקע נתונים אלה, מופעלות בכללית תוכניות טיפול והתערבות הכוללת, מעבר לייעוץ פרטני על ידי דיאטניות קליניות מיומנות, גם סדנאות כללית דיאט, הפעלת מסלולי הליכה עם מאמני כושר ועוד.
מכון "כללית" למחקר, בראשותו של פרופ' רן בליצר, הציג נתונים המלמדים כי באיזור הצפון (כמו גם בדרום) יש שכיחות גבוהה יותר של השמנת יתר. מדובר בבעיה רפואית המחייבת התערבות, מציין ד"ר זאהי סעיד- המנהל הרפואי במחוז חיפה וגליל מערבי, כי עומס התחלואה הכולל של סובלים מהשמנת יתר, גבוה בכ-30% יותר ממטופל בן גילם שאינו סובל מהשמנת יתר. נמצא גם כי הסובלים מהשמנת יתר מתאשפזים ב- 58% יותר מבני גילם, שאינם סובלים מהשמנת יתר.
סדנת הליכה לנשים לאחר לידה. (צילום: דוברות כללית)
מתוך הנתונים שעלו במחקר, אשר מתבססים על מאגר ייחודי בהיקפו ושלמותו, הכולל שני מיליון מבוטחים בגילאי 20-75, עולה כי הבעיה אינה פוסחת על אף אזור בישראל, אך בולטת בעיקר באיזורי פריפריה, כך למשל: בצפון הארץ שיעורי השמנת יתר בבוגרים גבוהים יחסית.
בנהריה שיעור השמנת יתר עומד על 23.3%, בקרית שמונה - 25.1%, בחיפה- 21.1% ובכרמיאל - 24.5%. זאת, לעומת נתוני איזור השרון והמרכז, שם שיעורי השמנה נמוכים יותר: בכפר סבא - 18.6%, הרצליה -16.8% ובתל אביב שיעורי השמנת יתר עומד על 15.67.1%.
בדרום הארץ הנתונים גם כן גבוהים ושיעורי השמנת היתר עומדים על 25.9% באשדוד 26.4% באשקלון ובבאר שבע 25.9%.
מעמד סוציואקונומי נמצא כגורם הקשור באופן מובהק להשמנה: בזמן ש-17.8% מהאוכלוסייה מהמעמד הסוציואקונומי הגבוה סובל מהשמנת יתר, 24.6% מהאוכלוסייה מהמעמד הסוציואקונומי הנמוך, סובל מהשמנת יתר. ההבדל המעמדי בשיעורי ההשמנה ניכר במיוחד בקרב נשים ופחות בקרב גברים.
"כללית", כארגון הבריאות הגדול בישראל מקיים מעקב רפואי שוטף אחר מדדים אלה ומקפיד לפתח ולהפעיל תוכניות התערבות שיתאימו לפלחי האוכלוסייה, על מנת להביא לצמצום הפערים הקיימים בתחום זה, מציינים בכללית.
צוות "כללית" יוזם פעולות שונות להתמודדות עם הבעיה. השירות לייעוץ דיאטני קליני, בניהולה של עירית בוקעי, מעניק ייעוץ פרטני למי שזקוק לכך מבחינה רפואית, עורך סדנאות כללית דיאט במרפאות המחוז, יוזם סדנאות ממוקדות הורים לילדים עם עודף משקל, נותן יעוץ דיאטני ייעודי לבני נוער במרפאות שירן (שירן - יעוץ רפואי לנוער) ולוקח חלק באירועי בריאות לקידום מודעות הקהל.
כמו כן, יזמה כללית במחוז הקמת מסלולי הליכה, בשיתוף עם הרשויות המקומיות. בנוסף, מפעילה קבוצות הליכה בהנחיית מאמני כושר הממומנים מטעמה, שנערכות ללא תשלום, כחלק מתרומת כללית לבריאות הקהילה. קבוצות כאלו מתקיימות גם בקניונים בחיפה ובקריות.
יחידת אופנוענים חדשה בנתניה
מועצת העיר אישרה הקמת יחידת אופנוענים חדשה – מענה מהיר, בין היתר בשל הקרבה לקו התפר וכן מתן מענה לאבטחת מוסדות חינוך בדגש על גני ילדים...
פלאשנט לוקאלי | 4.7.2025
נקודת כיבוי אש תוקם בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 19.6.2025
לתת מכל הלב בזמן מלחמה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.6.2025
יריד התעסוקה בחדרה יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 6.6.2025
מדברים על זה
בית המשפט קבע: מתמודד הנפש לא יחזיר שקל בגין ההלוואות שניתנו לו
...
פלאשנט לוקאלי | 6.7.2025
תאונת עבודה בשרות המעביד / המדינה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.7.2025
מדריך מעבר דירה באזור המרכז – איך מתמודדים עם הרחובות הצרים, החניה והעומס?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
הלוואה מהירה: איך לקבל החלטה חכמה גם כשהמצב לוחץ?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מה צריך לדעת לפני שקונים דירה בצפון?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 2.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!
תערוכת יחיד: "רסיסי רגעים" - לאמנית נירית גלעד עובדיה. התערוכה אותה יצרה גלעד עובדיה, ברגישות מופלאה, עוסקת בלכידת הזמן ברמותיו המזוקקות ביותר. בציור היפר-ריאליסטי, כל פרט - ולו הזעיר ביותר - מקבל משמעות, וכל משיכת עיפרון או מכחול הופכת לשבריר מציאות. כך, הרגעים המונצחים כאן אינם רק זיכרונות, אלא פירוק מדוקדק של הזמן עצמו, עד לרסיסים קטנטנים של אור, מרקם ותנועה. גלעד עובדיה, תושבת קריית חיים, מציגה בתערוכה ציורים היפר-ריאליסטיים שתופסים את הרגעים הקטנים של החיים, עד רמת רסיס של אור או תנועה. לצד יצירות שלמות, אפשר למצוא גם קטעים נבחרים מתוך ציורים גדולים שמוכיחים שגם חלק קטן יכול להכיל סיפור שלם. התערוכה תוצג עד
ה- 15.7.2025 | אוצרת : מיכל סדן | הכניסה חופשית.
חגיגה אמיתית וכיף גדול בפארק המים שפיים: לאירוע פתיחת הקיץ שנערך לתושבי נתניה ביוזמת אגף שכונות, הגיעו אלפי נתנייתים שנהנו מיום שכולו כיף. סגן ראש העיר ים מאיר קרן נצפה חוגג יחד עם התושבים המרוצים שמחכים לאירוע הבא. אהבנו! קיץ שמח!