מחקר בנושא השמנה של ה"כללית" הכולל 2 מיליון איש קובע: 1 מכל 4 בוגרים סובל מהשמנת יתר. ממוצע הסובלים מהשמנת יתר באיזור חיפה והצפון מגיע ל 25%, לעומת כ- 20% בלבד במרכז הארץ. שיעורי ההשמנה עולים בקבוצות סוציואקונומיות נמוכות. עודף משקל והשמנת יתר נחשבים לגורמי סיכון משמעותיים להתפתחות מחלות כרוניות שונות, כגון: סוכרת, מחלות לב, שבץ מוחי, מחלות ממאירות מסוימות ועוד.
עוד עולה מהמחקר: עומס התחלואה של הסובלים מעודף משקל חולני גבוה בכ-30% והם מתאשפזים ב- 58%, יותר מבני גילם שאינם סובלים מהשמנת יתר. על רקע נתונים אלה, מופעלות בכללית תוכניות טיפול והתערבות הכוללת, מעבר לייעוץ פרטני על ידי דיאטניות קליניות מיומנות, גם סדנאות כללית דיאט, הפעלת מסלולי הליכה עם מאמני כושר ועוד.
מכון "כללית" למחקר, בראשותו של פרופ' רן בליצר, הציג נתונים המלמדים כי באיזור הצפון (כמו גם בדרום) יש שכיחות גבוהה יותר של השמנת יתר. מדובר בבעיה רפואית המחייבת התערבות, מציין ד"ר זאהי סעיד- המנהל הרפואי במחוז חיפה וגליל מערבי, כי עומס התחלואה הכולל של סובלים מהשמנת יתר, גבוה בכ-30% יותר ממטופל בן גילם שאינו סובל מהשמנת יתר. נמצא גם כי הסובלים מהשמנת יתר מתאשפזים ב- 58% יותר מבני גילם, שאינם סובלים מהשמנת יתר.
סדנת הליכה לנשים לאחר לידה. (צילום: דוברות כללית)
מתוך הנתונים שעלו במחקר, אשר מתבססים על מאגר ייחודי בהיקפו ושלמותו, הכולל שני מיליון מבוטחים בגילאי 20-75, עולה כי הבעיה אינה פוסחת על אף אזור בישראל, אך בולטת בעיקר באיזורי פריפריה, כך למשל: בצפון הארץ שיעורי השמנת יתר בבוגרים גבוהים יחסית.
בנהריה שיעור השמנת יתר עומד על 23.3%, בקרית שמונה - 25.1%, בחיפה- 21.1% ובכרמיאל - 24.5%. זאת, לעומת נתוני איזור השרון והמרכז, שם שיעורי השמנה נמוכים יותר: בכפר סבא - 18.6%, הרצליה -16.8% ובתל אביב שיעורי השמנת יתר עומד על 15.67.1%.
בדרום הארץ הנתונים גם כן גבוהים ושיעורי השמנת היתר עומדים על 25.9% באשדוד 26.4% באשקלון ובבאר שבע 25.9%.
מעמד סוציואקונומי נמצא כגורם הקשור באופן מובהק להשמנה: בזמן ש-17.8% מהאוכלוסייה מהמעמד הסוציואקונומי הגבוה סובל מהשמנת יתר, 24.6% מהאוכלוסייה מהמעמד הסוציואקונומי הנמוך, סובל מהשמנת יתר. ההבדל המעמדי בשיעורי ההשמנה ניכר במיוחד בקרב נשים ופחות בקרב גברים.
"כללית", כארגון הבריאות הגדול בישראל מקיים מעקב רפואי שוטף אחר מדדים אלה ומקפיד לפתח ולהפעיל תוכניות התערבות שיתאימו לפלחי האוכלוסייה, על מנת להביא לצמצום הפערים הקיימים בתחום זה, מציינים בכללית.
צוות "כללית" יוזם פעולות שונות להתמודדות עם הבעיה. השירות לייעוץ דיאטני קליני, בניהולה של עירית בוקעי, מעניק ייעוץ פרטני למי שזקוק לכך מבחינה רפואית, עורך סדנאות כללית דיאט במרפאות המחוז, יוזם סדנאות ממוקדות הורים לילדים עם עודף משקל, נותן יעוץ דיאטני ייעודי לבני נוער במרפאות שירן (שירן - יעוץ רפואי לנוער) ולוקח חלק באירועי בריאות לקידום מודעות הקהל.
כמו כן, יזמה כללית במחוז הקמת מסלולי הליכה, בשיתוף עם הרשויות המקומיות. בנוסף, מפעילה קבוצות הליכה בהנחיית מאמני כושר הממומנים מטעמה, שנערכות ללא תשלום, כחלק מתרומת כללית לבריאות הקהילה. קבוצות כאלו מתקיימות גם בקניונים בחיפה ובקריות.
חיפה תעמוד במרכז המסדרון הכלכלי ותהפוך לצומת סחר מרכזית בין מזרח למערב
...
פלאשנט לוקאלי | 11.11.2025
ביקור בינלאומי במפעל של קבוצת R.H בנוף הגליל
...
פלאשנט לוקאלי | 12.10.2025
ארבעת המינים - ארבעת הפנים של הנוער שלנו
...
פלאשנט לוקאלי | 6.10.2025
יום כיף מרגש לאנשים עם מוגבלויות
...
פלאשנט לוקאלי | 1.10.2025
עובדי חברת ICL למען המשפחות הנזקקות
...
פלאשנט לוקאלי | 16.9.2025
מדברים על זה
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
פסטיבל בייבי המיועד להורים ולתינוקות עד גיל שנתיים, יערך בעופר חדרה, בשיתוף הביטוח הלאומי, ועיריית חדרה, ביום שני ה -24.11.25 בעופר חדרה – פתוח לקהל הרחב, ללא תשלום. במסגרת הפסטיבל יתקיימו מגוון רחב של הרצאות וסדנאות וייעוץ להורים בנושאים שונים ומגוונים, כמו: זכויות לאחר לידה, עיסוי תינוקות ועוד, ליווי התפתחותי, תזונה, יועצת שינה, ריפוי ועיסוק לתינוקות עד גיל חצי שנה, סדנא חוותית ועוד. כמו כן יוצבו מתחמי צילום לתינוקות, מגנטים במתנה, קפה ועוגה ועוד. תהנו!
היישר מכינוס השלוחים העולמי, שם התכנסו אלפי שליחי הרבי מלובביץ׳ להתכנסות השנתית ב-770 ברוקלין שבניו-יורק. בין שליחי ומייצגי העיר נתניה, נצפה מיודענו איש החסד אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ יחד עם ח״כ אוהד טל בערב ההצדעה החגיגי לשלוחים. בנוסף הרצה פרץ בפני המוני השליחים על התנהלות נכונה מול גופים עירוניים. ״כולנו באים מהרבי, חדורים בכוחות של אור והבאת ישראל, על מנת להביא את הגאולה האמיתית והשלמה״.
חגיגה כפולה במשפחת רינגלר-שגב: הסטייליסטית המובילה סנדרה רינגלר ציינה את יום הולדתו ה-52 של בעלה השף שגב משה ועל הדרך חגגו גם 20 שנות נישואים נוצצות. לרגל האירועים רינגלר ושלושת הילדים: ליאו, דניאל וליבי, ארזו מזוודות והפתיעו את שגב בסופ"ש סטייליסטי במלון כפר גלעדי שבגליל העליון, שם בילו סוף שבוע משפחתי ונהנו מסוויטה מפנקת עם נוף עוצר נשימה, ארוחות שף, טיול רומנטי "בשביל הלולים", טיפולי ספא, שיזוף בבריכה החיצונית, והרבה זמן איכות, הרחק מההמולה של תל-אביב. ששגב הגיע לסוויטה הופתע עם עוגת יום הולדת, בלונים, פרחים, יין ומתנה מסנדרה עם ברכה אישית. מזל טוב!