מחקר בנושא השמנה של ה"כללית" הכולל 2 מיליון איש קובע: 1 מכל 4 בוגרים סובל מהשמנת יתר. ממוצע הסובלים מהשמנת יתר באיזור חיפה והצפון מגיע ל 25%, לעומת כ- 20% בלבד במרכז הארץ. שיעורי ההשמנה עולים בקבוצות סוציואקונומיות נמוכות. עודף משקל והשמנת יתר נחשבים לגורמי סיכון משמעותיים להתפתחות מחלות כרוניות שונות, כגון: סוכרת, מחלות לב, שבץ מוחי, מחלות ממאירות מסוימות ועוד.
עוד עולה מהמחקר: עומס התחלואה של הסובלים מעודף משקל חולני גבוה בכ-30% והם מתאשפזים ב- 58%, יותר מבני גילם שאינם סובלים מהשמנת יתר. על רקע נתונים אלה, מופעלות בכללית תוכניות טיפול והתערבות הכוללת, מעבר לייעוץ פרטני על ידי דיאטניות קליניות מיומנות, גם סדנאות כללית דיאט, הפעלת מסלולי הליכה עם מאמני כושר ועוד.
מכון "כללית" למחקר, בראשותו של פרופ' רן בליצר, הציג נתונים המלמדים כי באיזור הצפון (כמו גם בדרום) יש שכיחות גבוהה יותר של השמנת יתר. מדובר בבעיה רפואית המחייבת התערבות, מציין ד"ר זאהי סעיד- המנהל הרפואי במחוז חיפה וגליל מערבי, כי עומס התחלואה הכולל של סובלים מהשמנת יתר, גבוה בכ-30% יותר ממטופל בן גילם שאינו סובל מהשמנת יתר. נמצא גם כי הסובלים מהשמנת יתר מתאשפזים ב- 58% יותר מבני גילם, שאינם סובלים מהשמנת יתר.
סדנת הליכה לנשים לאחר לידה. (צילום: דוברות כללית)
מתוך הנתונים שעלו במחקר, אשר מתבססים על מאגר ייחודי בהיקפו ושלמותו, הכולל שני מיליון מבוטחים בגילאי 20-75, עולה כי הבעיה אינה פוסחת על אף אזור בישראל, אך בולטת בעיקר באיזורי פריפריה, כך למשל: בצפון הארץ שיעורי השמנת יתר בבוגרים גבוהים יחסית.
בנהריה שיעור השמנת יתר עומד על 23.3%, בקרית שמונה - 25.1%, בחיפה- 21.1% ובכרמיאל - 24.5%. זאת, לעומת נתוני איזור השרון והמרכז, שם שיעורי השמנה נמוכים יותר: בכפר סבא - 18.6%, הרצליה -16.8% ובתל אביב שיעורי השמנת יתר עומד על 15.67.1%.
בדרום הארץ הנתונים גם כן גבוהים ושיעורי השמנת היתר עומדים על 25.9% באשדוד 26.4% באשקלון ובבאר שבע 25.9%.
מעמד סוציואקונומי נמצא כגורם הקשור באופן מובהק להשמנה: בזמן ש-17.8% מהאוכלוסייה מהמעמד הסוציואקונומי הגבוה סובל מהשמנת יתר, 24.6% מהאוכלוסייה מהמעמד הסוציואקונומי הנמוך, סובל מהשמנת יתר. ההבדל המעמדי בשיעורי ההשמנה ניכר במיוחד בקרב נשים ופחות בקרב גברים.
"כללית", כארגון הבריאות הגדול בישראל מקיים מעקב רפואי שוטף אחר מדדים אלה ומקפיד לפתח ולהפעיל תוכניות התערבות שיתאימו לפלחי האוכלוסייה, על מנת להביא לצמצום הפערים הקיימים בתחום זה, מציינים בכללית.
צוות "כללית" יוזם פעולות שונות להתמודדות עם הבעיה. השירות לייעוץ דיאטני קליני, בניהולה של עירית בוקעי, מעניק ייעוץ פרטני למי שזקוק לכך מבחינה רפואית, עורך סדנאות כללית דיאט במרפאות המחוז, יוזם סדנאות ממוקדות הורים לילדים עם עודף משקל, נותן יעוץ דיאטני ייעודי לבני נוער במרפאות שירן (שירן - יעוץ רפואי לנוער) ולוקח חלק באירועי בריאות לקידום מודעות הקהל.
כמו כן, יזמה כללית במחוז הקמת מסלולי הליכה, בשיתוף עם הרשויות המקומיות. בנוסף, מפעילה קבוצות הליכה בהנחיית מאמני כושר הממומנים מטעמה, שנערכות ללא תשלום, כחלק מתרומת כללית לבריאות הקהילה. קבוצות כאלו מתקיימות גם בקניונים בחיפה ובקריות.
מייסדת בית הספר המכיל בחדרה מועמדת לתפקיד שרת החינוך
...
פלאשנט לוקאלי | 7.9.2026
בין ציפייה ואכזבה הורית, והיכולת להמשיך הלאה ביחד
מאת: טלי למדיאל, פסיכולוגית חינוכית מומחית מדריכה, שפ"ח נתניה...
פלאשנט לוקאלי | 4.9.2026
שנה חדשה עם מבנים חדשים
...
פלאשנט לוקאלי | 28.8.2026
נחנך פארק "הרי גרינטל – רכס הכורכר"
...
פלאשנט לוקאלי | 13.8.2026
אירוע קשה בנתניה: גבר התאבד בגינה ציבורית
...
פלאשנט לוקאלי | 10.8.2026
מדברים על זה
הירושה תקועה: מה קורה כשאחד היורשים מסרב לשתף פעולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 12.9.2026
המדריך המעשי לשיווק B2B בלינקדאין בלי תקציב פרסום גדול
...
פלאשנט עסקים | 6.9.2026
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.