רשות הטבע והגנים ומועצה אזורית עמק חפר קיימו טקס לציון תחילת העבודות להקמת מרכז ההצלה החדש לצבי ים בסמוך לשפך נחל אלכסנדר בהתחברו לים.
סגן השר, אופיר אקוניס, האחראי על המשרד להגנת הסביבה, שהגיע לטקס, אמר כי זהו חג לכל אוהב טבע ואוהב הארץ וחשוב לעזור לצבי הים כפי שהמשרד להגנת סביבה סייע להצלת הקופים בחוות מזור או לצבאים בשמורת עברונה שנפגעו מפיצוץ צינור הנפט של קצ"א.
ראש המועצה האזורית עמק חפר, רני אידן, סיפר איך "נולד" המרכז וזאת בשנת 1998, שנה אחרי ייסודה של המכללה הימית אותה הקים וניהל. הגיע אליו הסטודנט, יניב לוי וביקש את עזרתו להציל צבת ים פצועה שנפלטה מהים. אידן וגורמים נוספים נרתמו להצלת הצבה ומכאן הכל התגלגל עד להקמת המרכז שקיבל אכסניה במבואות ים, עומד להתחדש בפרויקט בסדר גודל עולמי, ומנהלו הוא אותו סטודנט, יניב לוי.
עוד אמר אידן כי מרכז הצלה לצבי ים ישתלב ביחד עם מרכז הספורט הימי של המועצה, שאמור להיבנות במקום, שילוב שיבטיח שקהל גדול של ילדים ובני נוער יחוו לצד חווית הספורט הימי חוויה סביבתית איכותית.
מנכ"ל רשות הטבע והגנים, שאול גולדשטיין, ציין כי זאת הפעם הראשונה בה בונים בארץ משכן לטיפול בדיירי הים דבר שמשתלב בשנה עליה הכריזה רט"ג כשנת הים.
עוד נשאו דברים אקולוג מחוז מרכז ברט"ג, ד"ר יריב מליחי, מנהל המרחב, עמי לזר שהציג את תכניות הבנייה, ומנהל המרכז, יניב לוי, שסיפר את סיפורו של המרכז והודה לכל השותפים להקמתו ולהפעלתו.
בתוך הטקס צפו המשתתפים בהשבתו לים של צב שטופל במרכז ההצלה. בחלק האומנותי שר הרכב מוסיקלי מבית ספר רמות ים, מיה, לוטם וגיא, להנאת המשתתפים באירוע. הנחתה את הטקס מנהלת מרכז חינוך והסברה ברט"ג, שרית פלצ'י מיארה.
בטקס השתתפו נציגי הגופים המעורבים בפרויקט מהמשרד להגנת הסביבה, משרד האוצר, המועצה האזורית, המרכז האקדמי רופין, רמות ים, חברת החשמל, מקורות, חברות להתפלת מי ים ועוד.
מצילים את הצבים. חג לכל אוהב טבע ואוהב הארץ. (צילום: דוברות המועצה)
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".