חדרה: "להפסיק מייד את עבודתו של היועץ המשפטי לדיני עבודה".
גד כספי יום ראשון,
15 בפברואר 2015, 13:06
חברת מועצת העיר חדרה, ויו"ר סיעת שקיפות שירלי עודד, פנתה לראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן,
בדרישה להפסיק מיידית את עבודתו בעירייה של עורך דין חן סומך, המשמש כיועץ המשפטי של
העירייה לדיני עבודה.
לאחרונה, פנתה עודד לגזבר העירייה בועז חריף בבקשה להעביר לידיה את הסכם ההתקשרות עם עו"ד חן סומך וכמו כן את פירוט הסכומים שהועברו אליו בשנה האחרונה.
לטענתה של עודד, היא נדהמה לקרוא במסמך שהועבר לה מגזבר העירייה, על סכומים של מאות אלפי שקלים אשר הועברו לעו"ד סומך במהלך השנה האחרונה.
בפנייתה אומרת עודד: "לא ייתכן שבעריית חדרה תפעל, לשכה משפטית, שכוללת יועצת משפטית ועורכי דין עובדי עירייה הסרים למרותה, שלא תצליח להוציא מתוכה ולא גם עורך דין אחד שיעסוק גם בנושאים של דיני עבודה. ייתרה מכך, לא ייתכן מצב שבו, עו"ד סומך, יהיה סמכות בכל האמור לחוזים ולהסכמים הנחתמים בעירייה מול עובדים ולאחר מכן גם יגיע לדיון בסוגיות אלו לבית הדין לענייני עבודה וגם על זה יגבה שכר".
עוד מוסיפה עודד, "מדובר פה בניגוד עניינים זועק לשמיים ולפי כך העברתי את כל החומר בפרשה וכמו כן, את הסכם ההתקשרות עם עורך דין סומך לגורמים המוסמכים בשלטונות החוק, ובהם ממונה על המחוז, פרקליט המחוז ומבקר המדינה. לשמחתי, נמסר לי בימים האחרונים ממשרד הפנים, כי הוחלט לפתוח בבדיקה מקיפה בכל סוגיית העסקתו של עו"ד חן סומך בעיריית חדרה, תנאי שכרו, ויחסיי העבודה שלו עם היועצת המשפטית של העירייה. בשל כך, ועד לסיום הבדיקה בעניין, פניתי לראש העירייה על מנת שזה יודיע מיידית על הפסקת עבודתו של חן סומך בעיריית חדרה עד למיצוי הבדיקה בעניינו.
זה שבעירית חדרה פועלת כבר שנים לשכה משפטית כושלת, באשמתה הישירה של היועצת המשפטית של העירייה, העניין לדיון ציבורי אחר, אבל כל זמן שמשלם המיסים צריך להמשיך ולממן את מחדליה של היועצת המשפטית ובתוך כך הסכמים כושלים ושערורייתיים כפי שנעשו עם עורך דין חן סומך, כנגד זה אני מתכוונת להלחם בכל האמצעים העומדים לראשותי".
מעיריית חדרה נמסר כי בעקבות המכתב משרד הפנים בודק את פנייתה של עודד.
שירלי עודד-דורן. חברת מועצת העיר ויו"ר וועדת ביקורת מטעת סיעת שקיפות. (צילום: יחצ)
בין ציפייה ואכזבה הורית, והיכולת להמשיך הלאה ביחד
מאת: טלי למדיאל, פסיכולוגית חינוכית מומחית מדריכה, שפ"ח נתניה...
פלאשנט לוקאלי | 4.9.2026
שנה חדשה עם מבנים חדשים
...
פלאשנט לוקאלי | 28.8.2026
נחנך פארק "הרי גרינטל – רכס הכורכר"
...
פלאשנט לוקאלי | 13.8.2026
אירוע קשה בנתניה: גבר התאבד בגינה ציבורית
...
פלאשנט לוקאלי | 10.8.2026
הסתיים קורס המנהיגות הסביבתית "אקולידר"
...
פלאשנט לוקאלי | 1.8.2026
מדברים על זה
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
לאחר שהמראה החדש של גלית גוטמן זכה לחשיפה תקשורתית רחבה, ועורר באזז ברשתות החברתיות, נחשף המהלך שעומד מאחורי השינוי: קמפיין חדש למותג צבעי השיער אקסלנס קרם מבית לוריאל פריז. במסגרת הקמפיין, בהובלת אשת הטלוויזיה ואייקון הסטייל הישראלי גלית גוטמן, היא נפרדת לראשונה מזה שנים מהמראה הבלונדיני המזוהה עמה וחוזרת לגוון החום שליווה אותה בתחילת דרכה - צבע נעוריה.
פסטיבל האוכל של נתניה חגג בגדול בכיכר העצמאות והביא איתו ערב של טעמים, מוזיקה ואווירה נהדרת. רגע לפני העלייה לבמה תפסנו את סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, יחד עם סאבלימינל, באירוע שסיכם קיץ גדוש בפסטיבלים, הופעות ואירועים ברחבי העיר.
תערוכת יחיד של האמנית רותי סגל, "הכחול הגדול", תיפתח ב-10 בספטמבר בבית האמנים בתל אביב, באוצרותו של אריה ברקוביץ. התערוכה פורשת מבט על יצירתה לאורך השנים, כשהטבע ובמיוחד הים, השמיים והעצים, עומדים במרכזה. הצבע הכחול משמש כחוט המקשר בין העבודות, שבהן נעה סגל בין ריאליזם להפשטה. באמצעות משיכות מכחול רחבות וצבעוניות עזה היא מפרקת את נופי הטבע ומרכיבה אותם מחדש, כשהנוף הופך גם למרחב של זיכרון, רגש וגעגוע. התערוכה תוצג עד 3 באוקטובר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.