בקשה למעצר עד תום ההליכים וכתב אישום המגולל מסכת עבירות הוגשו בסוף השבוע לבית המשפט המחוזי נגד ירון מסורי בן 61 תושב חדרה, פקיד בכיר בבנק הבינלאומי בסניף בעיר בגין סחיטה באיומים, קשירת קשר לפשע, עבירות בנשק, הדחה בחקירה, זיוף ושימוש במסמך מזויף. כתב האישום מייחס לנאשם מעורבות במסכת ארוכה של עבירות חמורות, בין היתר סחיטה באיומים ובכוח כלפי לקוח בבנק במטרה להוציא ממנו כספים ולהניע אותו לבטל תביעה אזרחית שהוגשה נגדו.
כתב האישום שהוגש מטעם הפרקליטות על ידי עו"ד בני פסקל, סגן בכיר לפרקליט מחוז חיפה, מגולל מסיכת אירועים ועבירות שהחלו על פי כתב האישום כבר בשנה שעברה.
מכתב האישום עולה כי במסגרת עיסוקו כפקיד בכיר בבנק, הנאשם ניהל במשך מספר שנים את חשבונותיהם של בני זוג המתגוררים באחד הישובים הסמוכים לחדרה.
בד בבד עם היותו עובד הבנק, הנאשם, במספר רב של הזדמנויות שנמשכו כשנתיים לערך, קיבל צ'קים שאותם הוא ניכה באחד הסניפים להמרת מטבע בחדרה.
עם השנים נצבר בחשבונם של בני הזוג חוב בגובה למעלה מעשרות אלפי שקלים לזכות הבנק ובשל כך הוגשה תלונה אזרחית על ידי בעל החשבון כנגד הבנק בנוגע לאופן ניהול חשבונו על ידי הנאשם.
במהלך השנה שעברה מציינת הפרקליטות בכתב האישום, נצברו לנאשם חובות כבדים בגובה מאות אלפי שקלים לגורמים שונים. לידיו הגיעו שני צ'קים, האחד בסך של ₪100,000 והשני בסך של ₪50,000, אשר נמשכו מחשבונו של המתלונן. הנאשם טען בפני בעל החשבון כי לצ'קים אין כיסוי, ודרש תשלום אחר במקומם.
מאז טוענת הפרקליטות בכתב האישום, החלה מסכת לחצים ואיומים על בעל החשבון לגבות את התשלום עבור הצ'קים שלא היה להם כיסוי.
בכתב האישום מגוללת הפרקליטות את השתלשלות האירועים שהחלו למעשה בקשר שיצר הנאשם עם תושב אחד הכפרים הסמוכים לחדרה במטרה לסחוט את המתלונן באיומים ובכוח וכמו כן, מסורי נאשם באיום בפגיעה שלא כדין בגופו של המתלונן ושל בני משפחתו, ובפגיעה בנכסיהם, וזאת כדי להניע את המתלונן למסור לידיו כספים וכן לבטל את התביעה שהגיש נגדו.
מכתב האישום עולה עוד כי מסורי נאשם בזיוף מסמך בכוונה לקבל דבר ונסיון להניע את המתלונן שלא ימסור הודעה בחקירה על-פי דין, תוך שימוש באיומים ובהפחדה.
כמו כן, הפרקליטות הגישה לבית המשפט בקשה לעצור את הנאשם עד תום ההליכים המשפטיים נגדו בטענה שקיים יסוד סביר לחשש ששחרורו או אי-מעצרו יביא לשיבוש הליכי משפט או להשפעה על עדים.
בכתב האישום מגוללת הפרקליטות השתלשלות אירועים קשה. (צילום: יחצ)
שישו ושמחו: הקפות שניות בשבעה מוקדים ברחבי חדרה
עיריית חדרה מזמינה את תושבות ותושבי העיר לחגוג יחד את שמחת תורה באירועי הקפות שניות שיתקיימו במוצאי החג...
פלאשנט לוקאלי | 1.10.2026
טעם חדש בעיר: הפודטראקים מגיעים לנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 24.9.2026
כך הופכות הגינות בחדרה למרחב קהילתי
עו"ד יניב דרי, יו"ר פנאי העיר: "המטרה היא לא לחכות שהתושב יגיע אלינו. אנחנו רוצים לצאת אליו, לפגוש אותו בשכונה ולתת מקום ליוזמות שצומחות מתוך הקהילה עצמה"...
פלאשנט לוקאלי | 19.9.2026
עדיין אין קצה של מידע
מתנדבי חדרה מעדכנים על העלמותו של איגור חנוכייב...
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף בהילולת בושאייף המסורתית, המהווה חלק משמעותי ממסורתה וממורשתה המפוארת של יהדות לוב. במהלך הערב הסתובב אלגלי בין המשתתפים הרבים ועלה לבמת האירוע ובירך את הקהל. אלגלי איחל למשתתפים ולכל בית ישראל בריאות, שמחה, שפע ובשורות טובות.
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!