אחד המדדים העיקריים לבחון את התייקרות מחירי הדירות הוא מספר המשכורות שצריך כדי לרכוש דירה. מבדיקה שנערכה במחלקת המחקר של "אלדר שיווק", המתבססת על נתוני הלמ"ס ומשרד הבינוי, עולים הממצאים הבאים: בחריש מספיקות 102 משכורות כדי לרכוש דירה. מדובר ב-48 משכורות פחות מהממוצע הארצי, שעומד כיום על 150, השווים ל-4 שנים.
נכון לסוף 2014, מחיר דירה ממוצעת בחריש נקבע על 925.4 אלף שקל, והשכר הארצי הממוצע עומד על 9,106 בחודש. בחריש עומד השכר בממוצע על 8,698 בחודש, ולכן צריך 106 משכורות כדי לרכוש דירה בחריש, עדיין נמוך ב-44 משכורות מהממוצע הארצי.
לדברי שמחה גרידינגר, יו"ר ובעלים של חברת נתיב פיתוח המקימה את פרויקט "לב חריש" : "היישוב האטרקטיבי ביותר שקרוב למרכז כיום הוא חריש, בעיקר מכיוון שמדובר בעיר בבניה. ממש כשם שהיה במקרה של מודיעין, לכשתסתיים הבניה והמחירים יאמירו, מספר המשכורות שיידרשו יגיעו לממוצע הארצי, ואפילו יותר מזה"
אוהד סבן, סמנכ"ל בחברה דונה, הבונה את פרויקט "דונה בחריש": "בחרנו לשלב בפרויקט הגדול ביותר בחריש תמהיל דירות שנותן מענה לזוגות ולמשפחות צעירות, יחד עם דירות גדולות יוקרתיות, המתאימות לקהל משפרי הדיור. חריש זו עיר מתוכננת וזה יתרון מאוד גדול. התשתיות שלה כוללות הרבה פארקים, שבילי אופניים, מדרכות רחבות וכבישים מרווחים, הכוללים נתיבים לתחבורה ציבורית. זאת עיר מודרנית שהושקעו בה המון מחשבה. הפער בין מחיר דירה בחריש לדירה באזור גוש דן אטרקטיבי במיוחד".
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!