אחד המדדים העיקריים לבחון את התייקרות מחירי הדירות הוא מספר המשכורות שצריך כדי לרכוש דירה. מבדיקה שנערכה במחלקת המחקר של "אלדר שיווק", המתבססת על נתוני הלמ"ס ומשרד הבינוי, עולים הממצאים הבאים: בחריש מספיקות 102 משכורות כדי לרכוש דירה. מדובר ב-48 משכורות פחות מהממוצע הארצי, שעומד כיום על 150, השווים ל-4 שנים.
נכון לסוף 2014, מחיר דירה ממוצעת בחריש נקבע על 925.4 אלף שקל, והשכר הארצי הממוצע עומד על 9,106 בחודש. בחריש עומד השכר בממוצע על 8,698 בחודש, ולכן צריך 106 משכורות כדי לרכוש דירה בחריש, עדיין נמוך ב-44 משכורות מהממוצע הארצי.
לדברי שמחה גרידינגר, יו"ר ובעלים של חברת נתיב פיתוח המקימה את פרויקט "לב חריש" : "היישוב האטרקטיבי ביותר שקרוב למרכז כיום הוא חריש, בעיקר מכיוון שמדובר בעיר בבניה. ממש כשם שהיה במקרה של מודיעין, לכשתסתיים הבניה והמחירים יאמירו, מספר המשכורות שיידרשו יגיעו לממוצע הארצי, ואפילו יותר מזה"
אוהד סבן, סמנכ"ל בחברה דונה, הבונה את פרויקט "דונה בחריש": "בחרנו לשלב בפרויקט הגדול ביותר בחריש תמהיל דירות שנותן מענה לזוגות ולמשפחות צעירות, יחד עם דירות גדולות יוקרתיות, המתאימות לקהל משפרי הדיור. חריש זו עיר מתוכננת וזה יתרון מאוד גדול. התשתיות שלה כוללות הרבה פארקים, שבילי אופניים, מדרכות רחבות וכבישים מרווחים, הכוללים נתיבים לתחבורה ציבורית. זאת עיר מודרנית שהושקעו בה המון מחשבה. הפער בין מחיר דירה בחריש לדירה באזור גוש דן אטרקטיבי במיוחד".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.