דניאל בלטה, תושב חדרה, עלה לישראל דרך סודן בשנת 1984. הוא מרצה להיסטוריית יהדות אתיופיה, איש חינוך וחוקר עצמאי, אשר בין היתר מספר את סיפורו וסיפור קהילת יהודי אתיופיה.
"ראש וראש" הוא ספרו החמישי, וקדמו לו "המסע הנורא" שיצא לאור באמהרית, וסדרת הספרים "עשן ואמיץ" שיצאו לאור בעברית. סדרת "עשן ואמיץ" עוסקת בפתגמים אתיופיים וביאורם לקהל דובר עברית. על ספריו הקודמים ועל פועלו לקידום המורשת האתיופית זכה בלטה בפרס שרת החינוך.
בספרו החדש מתאר בלטה את השינויים שעברו יהודי אתיופיה במהלך השתלבותם בתרבות הישראלית. זאת לצד סיפורים אישיים שאסף. בכך מהווה "ראש וראש תרומה חשובה לתיעוד של תרבות יהודי אתיופיה ושימורה.
הלשונאי רוביק רוזנטל כתב על הספר: "אנו מתוודעים לתרבות עתיקה, נאה, שצמחה באווירה כפריץ ובסביבה מסורתית, שבה הזקן הוא החכם, והעידון אינו חולשה אלא מעלה. המפגש של התרבות הזו עם התרבות הישראלית העירונית, המיוזעת והגסה לעתים, כרוך בהרבה כאב, ודורש משני הצדדים סובלנות והקשבה. העבודה החכמה והמפוכחת של בלטה מלמדת אותנו לא רק מיהם בני העדה האתיופית אלא מי אנו כולנו, הישראלים".
לדברי עורך הספר יאיר חכם, קיים לצמא גדול בקרב כלל האוכלוסייה הישראלית להיכרות עם תרבות יהודי אתיופיה. התעניינות בתרבות זו חוצה מגזרים ואינה תחומה רק לצעירי העדה המתעניינים במקורותיהם ובמורשתם. "נראה כי הציבור הישראלי על כלל גווניו ביקשה מזה זמן לטעום מעולם התוכן של יהודי אתיופיה, אך לא מצא מקור נגיש לכך עד היום", ציין חכם והוסיף כי הספר "ראש וראש", כהמשך ישיר לספריו הקודמים של בלטה, בא לגשר על כמה מהפערים התרבותיים ולהציג בפני הקורא הישראלי את תרבות עולי אתיופיה בארץ מוצאם, לצד המפגש המורכב עם התרבות הישראלית, כל זאת בהגשה קלילה, מרתקת וצבעונים, המלווה באיורים של שלומי צ'רקה.
ביום העצמאות ה-65 למדינת ישראל, שהתקיים בסימן שנת המורשת הלאומית והעירונית - העצמה, הנחלה ושימור הנכסים לדורות הבאים, התכבד בלטה להדליק משואה בחדרה כמייצג התרבות והאמנות בעיר.
ראש העיר צביקה גנדלמן שאירח את הסופר בלשכתו קיבל בהתרגשות את העותק החתום ואמר כי העיר חדרה יכולה להיות גאה באנשי תרבות ועט, כמו דניאל בלטה, המביאים כבוד רב לעיר.
ראש העיר הביע תקווה שבמרכז המורשת ליהדות אתיופיה שמקימה העירייה, יימצא מקום מכובד גם לספריו של בלטה, אשר יסייעו להנחיל את המורשת והתרבות האתיופית לצעירי העדה ולכל תושבי חדרה.
הסופר דניאל בלטה מעניק עותק חתום לראש העיר. (צילום: דוברות העירייה)
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".