אורי שחר החליפה את גנדלמן וכיהנה כראש העיר ליום אחד
גד כספי יום ראשון,
22 במרץ 2015, 15:08
מנהיגי המחר: במסגרת יום חילופי השלטון מחליפים בני הנוער את הבכירים ובעלי התפקידים בעיריית חדרה ובגופי הסמך, ולוקחים חלק בעשייה העירונית.
עשרות בני נוער לוקחים חלק ביום חילופי השלטון, המתקיים בחדרה מדי שנה כחלק מאירועי שבוע הנוער, בשיתוף עיריית חדרה, מחלקת הנוער של העמותה לתרבות הפנאי ומועצת הנוער העירונית.
ביוזמת ראש העיר צביקה גנדלמן מתקיימים אירועי יום חילופי השלטון במתכונת מורחבת, גדושת אירועים ופעילויות, במטרה לאפשר לבני הנוער לבלות יום שלם במחיצת בעלי התפקידים בעירייה ובגופי הסמך, להכירם ולעמוד מקרוב אחר העבודה המתבצעת במערכת העירונית.
בבוקרו של היום תפסו כ-30 בני נוער פעילים, חברי מועצת הנוער, מד"צים, חניכי תנועות הנוער ועוד, את מקומם של בעלי התפקידים הבכירים בעירייה ובגופי הסמך (על"ה, חכ"ל, החברה לתיירות, הקרן לפיתוח חדרה ועוד) ולמדו את מהות עבודתם, תחומי האחריות וההשלכות של כל תפקיד על קידום ופיתוח העיר.
בהתכנסות הבוקר של בעלי התפקידים ומחליפיהם, באולם הישיבות בעירייה, ציין ראש העיר כי חדרה התברכה בנוער איכותי, מעורב, אכפתי, יוזם ותורם. גנדלמן אמר בישיבה כי דלתו פתוחה לכל רעיון ויוזמה שנועדו לקדם תחומים הקשורים לבני הנוער בעיר.
אורי שחר ראש עיר ליום אחד במקומו של ראש העיר צביקה גנדלמן. (צילום: גד כספי)
יו"ר מועצת התלמידים והנוער העירוני אורי שחר, אשר החליפה את גנדלמן וכיהנה כראש העיר ליום אחד, חיזקה את דבריו. היא הדגישה כי מאז נכנס גנדלמן לתפקידו מתקיים יום חילופי השלטון במתכונתו המורחבת ובהתייחסות רצינית יותר לנושאים שמעלים בני הנוער, ולכן גם נושא פירות.
לדבריה, בשנה שעברה העלתה מועצת הנוער בפני ראש העיר בקשה לקבל חדר לפעילות המועצה. "ביקשנו חדר וקיבלנו מרכז נוער עם משרד ומליאה לישיבות המועצה", אמרה בישיבת הפתיחה. "העלינו גם את נושא תנועת הנוער 'כנפיים של קרמבו', והשנה התנועה כבר פעילה בחדרה".
במהלך היום היו צפויים בעלי התפקידים הצעירים להשתתף בישיבות עבודה, לסייע בתהליכי קבלת החלטות ולעמוד מקרוב על אופי עבודתו של בעל התפקיד שהוחלף.
בשעות הצהריים ייצאו בעלי התפקידים ומחליפיהם לסיור ברחבי העיר, בהדרכת מהנדס העיר ומנכ"ל החברה לתיירות, שנועד להכרת העיר והצגת התפתחותה.
הסיור יסתיים ביער חדרה בפעילות משותפת של בעלי התפקידים, המבוגרים ובני הנוער, ובשיחת סיכום.
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2025
מתן גיא מגלה לכם עולם עסקי חדש
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2025
מגשים לאירועים – הדרך הכי קלה שיש לארח אנשים
...
פלאשנט עסקים | 16.9.2025
איך לגלות בזמן אמת טיסות זולות?
...
פלאשנט עסקים | 14.9.2025
שלא יעבדו עליכם!!
...
פלאשנט לוקאלי | 12.9.2025
הבית החכם נכנס גם לחדר הרחצה – מקלחונים בהתאמה אישית בעידן הטכנולוגי
...
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".