עיריית חדרה באמצעות העמותה לתרבות הפנאי והחברה לתיירות, תקיים פעילויות רבות ומגוונות לכל המשפחה המתוכננות להתקיים ברחבי העיר במהלך פסח הקרוב.
פסטיבל אביב בפארק נחל חדרה
פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה בתחומי מוסיקה, קרקס, אתגר, נופש ופנאי, יתקיימו בפארק נחל חדרה.
לנוחות הבאים יוצבו באזור הפסטיבל פינות ישיבה אלטרנטיביות, מחצלות, פופים, שמשיות, ויתקיימו סדנאות ומופעים שונים.
מתחם הקרקס יכלול להטוטנים, הולכי קביים, סדנאות להטוטנות, מופעים משעשעים לכל המשפחה ועוד.
מתחם הילדים יכלול מתקנים מתנפחים, סדנאות, מתחמי יצירה, וכן צוות בידור שיפעיל את הילדים בתחרויות היתוליות, ריקודים והרבה צחוק.
במתחם המוסיקה יתקיימו סדנאות הקשורות לכלי נגינה וסגנונות מוסיקליים שונים מרחבי העולם, וכן מופע מוסיקה ייחודי ומקורי בכל יום.
מתחם אתגרי יכלול פעילויות אתגריות כמו חבלים, תחנות O.D.T, משימות אתגריות ומשחקי ענק. פסטיבל האביב יתקיים בימים שני ושלישי, 7-6 באפריל, בין השעות 10:00 עד 16:00.
פעילות לידים בפארק החל חדרה (צילום: דוברות העירייה)
יריד אמנים לפסח - מרכז הצעירים העירוני
יריד האמנים יתקיים במרכז הצעירים העירוני השתתפות קהילת האמנים. ביריד יהיו דוכני מכירה, מתנות לחג, סידורי שולחן, מיצגי אמנות, הפעלות לילדים, מוזיקה איכותית, תערוכה, ועוד שלל הפתעות.
ימים חמישי, 26 במרץ, בין השעות 16:00 עד 20:00, וביום שישי ה-27 במרץ, בין השעות 9:00 עד 14:00.
מיצג "תחנת רוח"
מיצג "תחנת רוח" של האמן אליאב אזולאי מזמין את העוברים והשבים לחוויה אמנותית, לרכב על האופניים וליצור יחד עם קהילת האמנים רוח חדשה בעיר חדרה.
תחנת הרוח תהיה פעילה בכל יום בין השעות 8:30 עד 18:00.
תערוכת ציורים
תערוכה קבוצתית מספר 2 בגלריה של מרכז הצעירים תכלול אמנות מרגשת של אמנים מחדרה, בטכניקות ומדיומים שונים וכולה עוסקת בשניים: צמד, זוג, הכפלה, השתקפות ועוד.
פתיחה רשמית ביום חמישי, 26 במרץ, בשעה 19:30.
יריד אומנים מרכז הצעירים העירוני. (צילום: דוברות העירייה)
המדע בעקבות ההגדה - טכנודע
הסיפור העתיק של יציאת מצרים ודמותם של הפרעונים ריתקה דורות של ילדים לאורך ההיסטוריה. הפירמידות הענקיות, מכות מצרים, האותות והמופתים מציתים את הדמיון. בטכנודע מקדישים את הפסח הקרוב לחקור את הגדת הפסח בדרך קצת שונה ולגלות את סודות המדע המסתתרות בה.
המדע שבהגדה - כיצד בונים פירמידה? מהו סוד האור והזמן של הפרעונים? האם ניתן להפוך מים לדם? ואיך מפענחים את כתב החרטומים? תחנות ניסויים ובניות דגמים מדעים יפוזרו ברחבי פארק המדע בהם יוכלו המבקרים להתנסות, לבנות וליהנות.
חידון המדע הגדול, ממצרים העתיקה ועד ימינו – חידון נושא פרסים המחבר בין סיפור ההגדה לעולם המדע ומשלב הדגמות מדעיות ומולטימדיה. מי הילד שמכיר הכי טוב את סיפור ההגדה? אילו הפתעות מדעיות מסתתרות בין דפיה העתיקים?
מה ראו חכמי העת העתיקה בכוכבים? כיצד ניווטו הפרעונים בעזרת הכוכבים בשמי הלילה? מה הקשר בין אסטרונומיה ואסטרולוגיה ומהן קבוצות הכוכבים ואיך הן קשורות למיתולוגיה? התשובות יתגלו באמצעות צפייה בשמי הלילה בפלנטריום של הטכנודע.
הפעילות תתקיים בחוה"מ פסח בטכנודע (הרב ניסים 2, שכונת גבעת אולגה), ימים ראשון עד רביעי, ה-5 עד ה-8 באפריל, בין השעות 9:00 עד 16:00.
המדע בעקבות ההגדה בטכנודע (צילום: דוברות העירייה)
ביקורים ללא תשלום - מוזיאון החאן
בחוה"מ פסח יפתח מוזיאון "החאן" הממוקם ברחוב הגיבורים 74 את שעריו לקהל הרחב לסיורים ללא תשלום (בחסות בנק פועלים). הציבור מוזמן לבקר ב"חאן", מבנה האבן הראשון של חדרה ולגלות את עברה של המושבה שהפכה לעיר. מוזיאון ה"חאן" מקום חוויתי ומרתק, המתאים לכל המשפחה.
הביקורים בחוה"מ הם מודרכים עם שחקנים, בובנאי וסרט.
ימים ראשון עד רביעי, ה-5 עד ה-8 באפריל, בין השעות 9:00 עד 17:00. וביום חמישי, ערב חג שני, ה-9 באפריל, בין השעות 9:00 עד 12:00. הדרכה כל שעה עגולה.
פעילות לכל המשפחה בפארק נחל חדרה (צילום: דוברות העירייה)
סגן ומ”מ ראש העיר שלו אלגלי, השתתף בסבב אליפות ישראל בסקייטבורד, שנערך בנתניה בפארק שלולית החורף, בהשתתפות ספורטאים מאיגוד הסקייטבורד מכל רחבי הארץ. תפסנו אותו יחד בצילום עם עופר אלקין - מנכ״ל איגוד הסקייטבורד
וניר יבלונסקי - מאגף הספורט.
ראש העיר נתניה, אבי סלמה, אירח השבוע את השר חיים כץ, שר התיירות, הרווחה, הבריאות, הבינוי והשיכון. יחד עם הצוות המקצועי דנו על הנושאים לקידומה והמשך התפתחותה של העיר.
מזל טוב לבת המצווה: בין החוגגים למשפחת עו"ד יוסי ומרב מכלוף, שדרן רדיו 90, יחד עם חברי מועצה, משפחה וחברים טובים אשר נהנו מערב מרגש, שמח ובלתי נשכח. מזל טוב והרבה הצלחה בהמשך הדרך!
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.