המועצה האזורית מנשה קיימה ביום חמישי יום מודעות למפגע המפחמות. במסגרת זו נתלו שלטים, פלריגים בישובים ומדבקות על אוטובוסים כנגד המפגע. במקביל חילקו חניכי תנועות הנוער מכתב מטעם ראש המועצה אילן שדה ומדבקות לתושבים בישובים.
מפגע המפחמות גורם לתחלואה רבה ולפגיעה בבריאות בקרב כ-250 אלף תושבים במועצה האזורית מנשה, פרדס חנה כרכור, חדרה וישובים נוספים באזור. שדה הדגיש כי המועצה נחושה לעצור את המפגע וכי בתקופה הקרובה תתקיים פעילות הן ברמת השטח והן בדמות פגישות עם חברי כנסת ושרים בכדי להוביל להפסקת המפגע.
חניכי תנועות הנוער מסייעים במלחמה נגד המפחמות (צילום: דוברות המועצה)
יצוין כי קיים פתרון לא מורכב לכך: הגזם המשמש לשריפה במפחמות נמכר על ידי חקלאים משטחי ישראל, בכדי שהמפגע ייפסק על ממשלת ישראל לקבוע תקנות האוסרות על החקלאים למכור גזם לשימוש זה. במקביל, יש למצוא פתרון לקניית הגזם מהחקלאים והפנייתו לשימושים שונים.
הכח לעשות זאת הוא בידי ממשלת ישראל, אשר עד כה התנערה מאחריות , אנו נפעל כדי לממש זאת ולהפסיק את המפגע הפוגע פגיעה חמורה בבריאות התושבים ובאיכות חייהם", אמר אילן שדה.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.