הפגיעות היו בעקבות מגע, התזה ושתיה בשוגג של נוזל ניקוי כלים ואקונומיקה בכמויות קטנות. לחדר המיון של מחלקת הילדים במרכז הרפואי הלל יפה הגיעו במהלך הימים האחרונים 4 ילדים בגילאי 4 חודשים עד 4 שנים שנפגעו מחומרי ניקוי שונים.
ד"ר אריאל סוצ'י, רופא במחלקת הילדים, שטיפל בחלק מהמקרים שהגיעו לחדר מיון בשבת החולפת, מספר על פעוטה כבת שנה שהוריה הביאו אותה בשל החשש לפגיעה בעינה ופניה לאחר שבאה במגע עם אבקת ניקוי למדיח כלים– היא נבדקה על ידי רופא עיניים, טופלה בשטיפות ושוחררה לביתה לאחר שנראה כי לא נגרם כל נזק.
מקרה נוסף היה של תינוק כבן 4 חודשים, שלכיוונו הותז בשגגה על ידי אחיו מסיר שומנים ופגע בפניו ובאחת מעיניו. גם הוא נבדק על ידי רופא עיניים, שהחליט לאשפזו להמשך טיפול וכן לשם ווידוא כי לא נגרם נזק לעינו. התינוק שוחרר לביתו במצב טוב עם הנחיה להמשך טיפול.
שני מקרים נוספים היו של פעוטות, האחת בגיל 3 והשני בגיל 4 ששתו חומרי ניקוי. הפעוטה- שתתה כמות קטנה של נוזל ניקוי כלים, אך לא נגרם כל נזק. היא נבדקה, טופלה ושוחררה לביתה. הפעוט בן ה- 4 שתה כמות קטנה של אקונומיקה, ולמרות שגם במקרה שלא ניכר כי לא נגרם נזק, הוא אושפז להשגחה למשך יומיים ושוחרר לביתו לאחר טיפול כשהוא במצב טוב.
"גם אם הילדים עוזרים או רק בקרבת מקום, יש להקפיד על הרחקת חומרי ניקיון מסוכנים מילדים על מנת שלא תהיה חשיפה לאלמנטים החומציים והמסוכנים שבהם", מדגישה ד"ר עדי קליין מנהלת מחלקת הילדים. "רבים מהסבונים שבשימוש, אמנם אינם מהווים סיכון רב במידה שהילד בלע כמות מסוימת שלהם, אך ישנם אחרים שבהם חומרים בעלי יכולת פגיעה גבוהה (חומרים קורסיביים) של ממש כגון מסירי השומנים למיניהם, חומצות ניקוי ועוד. גם אם הילד בלע כמות קטנה – הדבר דורש התערבות רפואית מיידית".
המלצות נוספות של ד"ר עדי קליין:
1. החשוב ביותר - הימנעו מהשארת חומרי ניקוי בהישג ידם של ילדים.
2. במקרה של בליעת חומר ניקוי מומלץ שלא לגרום לילד להקאה. אפשרות אחת היא לתת לילד לשתות חלב, אם כי אין מדובר בטיפול "אופטימאלי".
3. במידה שנוצרו נגעים בריריות הפה או מגע של חומרים בעיניים, ישנה אפשרות שחומר הניקוי יפגע בכל מערכת העיכול, ולכן חשוב לפנות לקבלת טיפול רפואי. גם בהיווצרות מצב של קשיי נשימה עקב חשיפה לחומרי ניקוי (מסירי אבנית למיניהם לדוגמא), יש לפנות מיד לקבלת טיפול רפואי.
4. במקרים בהם חומר הניקוי נשפך על חלק גוף כזה או אחר, יש לשטוף את האזור במהירות במים רגילים על מנת להסיר שאריות. אם נוצרה כוויה או צריבה בעור, אזי יש אפשרות למרוח משחות מקומיות להרגעה (לא אלכוהול) כגון משחות ההרגעה השונות הניתנות לתינוקות או משחות המכילות סטרואידים במינון נמוך (ניתנות במרשם רופא בלבד). כמובן שחשובה דרגת הכוויה והתפתחותה.
לסיכום, ישנם מצבים בהם כמות החומר יוצרת נזקים גדולים מידי ואז חייבים לפנות לקבלת סיוע רפואי מידי.
ד"ר עדי קליין. "להימנע מהשארת חומרי ניקוי בהישג ידם של ילדים." (צילום: דוברות בית החולים)
בין ציפייה ואכזבה הורית, והיכולת להמשיך הלאה ביחד
מאת: טלי למדיאל, פסיכולוגית חינוכית מומחית מדריכה, שפ"ח נתניה...
פלאשנט לוקאלי | 4.9.2026
שנה חדשה עם מבנים חדשים
...
פלאשנט לוקאלי | 28.8.2026
נחנך פארק "הרי גרינטל – רכס הכורכר"
...
פלאשנט לוקאלי | 13.8.2026
אירוע קשה בנתניה: גבר התאבד בגינה ציבורית
...
פלאשנט לוקאלי | 10.8.2026
הסתיים קורס המנהיגות הסביבתית "אקולידר"
...
פלאשנט לוקאלי | 1.8.2026
מדברים על זה
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
לאחר שהמראה החדש של גלית גוטמן זכה לחשיפה תקשורתית רחבה, ועורר באזז ברשתות החברתיות, נחשף המהלך שעומד מאחורי השינוי: קמפיין חדש למותג צבעי השיער אקסלנס קרם מבית לוריאל פריז. במסגרת הקמפיין, בהובלת אשת הטלוויזיה ואייקון הסטייל הישראלי גלית גוטמן, היא נפרדת לראשונה מזה שנים מהמראה הבלונדיני המזוהה עמה וחוזרת לגוון החום שליווה אותה בתחילת דרכה - צבע נעוריה.
פסטיבל האוכל של נתניה חגג בגדול בכיכר העצמאות והביא איתו ערב של טעמים, מוזיקה ואווירה נהדרת. רגע לפני העלייה לבמה תפסנו את סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, יחד עם סאבלימינל, באירוע שסיכם קיץ גדוש בפסטיבלים, הופעות ואירועים ברחבי העיר.
תערוכת יחיד של האמנית רותי סגל, "הכחול הגדול", תיפתח ב-10 בספטמבר בבית האמנים בתל אביב, באוצרותו של אריה ברקוביץ. התערוכה פורשת מבט על יצירתה לאורך השנים, כשהטבע ובמיוחד הים, השמיים והעצים, עומדים במרכזה. הצבע הכחול משמש כחוט המקשר בין העבודות, שבהן נעה סגל בין ריאליזם להפשטה. באמצעות משיכות מכחול רחבות וצבעוניות עזה היא מפרקת את נופי הטבע ומרכיבה אותם מחדש, כשהנוף הופך גם למרחב של זיכרון, רגש וגעגוע. התערוכה תוצג עד 3 באוקטובר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.