עו"ס רויטל פוקס זכתה בפרס רקאנטי על פיתוח היוזמה לחבר בין ניצולי שואה החברים במועדון קפה אירופה בחדרה לבין הדרג הפיקודי של משטרת ישראל.
בטקס מרשים במעמד איש העסקים ליאון רקנאטי, פרופ' יעקב קופ, ושר הרווחה היוצא מאיר כהן, הוענק השבוע פרס רקנאטי-קופ-צ'ייס-רש"י לעו"ס רויטל פוקס, מנהלת המחלקה לאוכלוסייה מבוגרת באגף הרווחה, זכתה בפרס על פיתוח היוזמה לחבר בין קציני פו"ם לבין ניצולי שואה בחדרה.
הפרס מוענק לעובדים סוציאליים יזמים, העוסקים במגוון התחומים של העבודה הסוציאלית, יזמו והצליחו לפתח היבטים ייחודיים בעבודתם ואשר זיהו בעיה חברתית ויצרו מענה לבעיה. פעילותם משרתת את צורכי האוכלוסייה, ותוך שימוש בכלים חדשניים ויצירתיים גורמים לא רק לפתרון בעיות מידיות אלא אף לשינוי בחיי הפרט, הקהילה והחברה.
בטקס הענקת הפרס לפוקס התנוססה על המרקע מאחוריה הכתובת "קציני פו"ם עוטפים באהבה את ניצולי השואה בחדרה".
רויטל פוקס מקבלת פרס רקנאטי. (צילום: יחצ)
ועדת הפרס נימקה את בחירתה של פוקס בכך שהיוזמה הינה בניית קשר לאורך שנים בין ניצולי השואה החברים במועדון קפה אירופה בחדרה לבין הדרג הפיקודי של משטרת ישראל. "קשר מיוחד בין אנשים שסבלו בתקופת השואה ולא זכו להגנה, אלא היו נתונים לרדיפה על ידי השוטרים הנאצים, והיום נהנים מחיבוק אמיץ ומתמשך ומהיכרות קרובה עם בכירי השוטרים.
היוזמה נותנת ערך ומשמעות לשוטרים המשתתפים במיזם. במהלך הקורס הם יוצאים במשלחת לפולין ומעבירים מסר חזק לניצולים, שהיום יש על מי לסמוך. כל התכנים המועברים במסגרת ליווי המועדון וכל העשייה המשותפת תורמים ומצליחים לחזק את תחושת הערך של הניצולים וביטחונם האישי.
הם גאים לספר לבני משפחתם על ההרצאות המרתקות והביקורים במתקני המשטרה השונים. בטקסים רבים הם מצרפים גם בני משפחה. קשה לתאר במילים את האור בעיניים וההתרגשות הרבה סביב המפגשים. היוזמה והקשר האינטנסיבי הנמשך שנים ותחושת הקרבה שנוצרה עוזרים לשמר את המיזם לאורך זמן".
ראש העיר צביקה גנדלמן בירך את רויטל פוקס לרגל זכייתה בפרס, ואמר כי היא דוגמא לעובדים המסורים בעיריית חדרה, הפועלים לטובתם ורווחתם של תושבי העיר. "אני שמח להיווכח שישנה הערכה לעובדי עירייה כרויטל פוקס, שמשקיעים, מפתחים ויוזמים למען קידום האוכלוסייה והעיר".
גם מנהלת אגף הרווחה בעירייה חדרה, זיוה הימברג, בירכה על בחירתה של פוקס. הימברג: "רויטל מובילה את השירותים הניתנים לניצולי שואה בעיר חדרה ברגישות, במקצועיות וביצירתיות אינסופית. אין ספק שהיא ראויה להערכה ומהווה גאווה לאגף הרווחה ובכלל לעיר חדרה".
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.