"כשנשבעתי מתחייבת אני! ידעתי שליאור והורי מסתכלים עלי מלמעלה"
מירית אזרחי יום שישי,
3 באפריל 2015, 06:47
כך תיארה ח"כ נאוה בוקר, תושבת חדרה, בראיון מיוחד לפלאשנט לרגל החג, את הרגע בו עמדה בטקס ההשבעה כדי לומר את שתי המילים " מתחייבת אני" שהפכו אותה באופן רשמי לחברת כנסת מן המניין בכנסת ה-20. ישנם ח"כים שנולדו וגדלו בחדרה, אבל ח"כ שגר בחדרה בהיותו חבר כנסת, כך מתברר, עוד לא היה לנו. קבלו בברכות חמות את תושבת חדרה הראשונה, שעשתה את זה: ח"כ נאוה בוקר (ליכוד), שהושבעה ביום שלישי בכנסת.
"התרגשתי מאוד בטקס ההשבעה", מספרת בוקר לפלאשנט. "ההתרגשות ליוותה אותי כל היום. חשבתי הרבה על ליאור ז"ל, ועל אמא שלי ז"ל, שכל כך אהבה את מנחם בגין, והעריצה אותו. אמרתי את המילים "מתחייבת אני!" בהתרגשות גדולה.
בבוקר ההשבעה חשבתי גם על כך שאני עומדת לעבור את המעמד בלי אנשים כל כך חשובים ואהובים עלי, שהלכו לעולמם, זכרונם לברכה. חשבתי שאני עומדת להיות היום חברת כנסת, בלי ליאור בלי הורי יחיה ורומיה בלי אחותי האהובה איילת, ובלי האחיין שהיה לי כאח- אייל.
אני מאמינה שהם מלווים אותי ושומרים עלי מלמעלה, ושמחים איתי.
שתי בנותיי היו איתי בכנסת, והן מאוד שמחות. הן עברו שנים קשות ביחד איתי, ואין מאושרות מהן שנבחרתי לכנסת".
ח"כ נאוה בוקר. (צילום: שלומי בן דוד)
נאוה בת 44, אם לשתי בנות, פז וראמות, מוכרת לציבור כעיתונאית חברתית ותיקה ומוכשרת. היא פרצה לתודעה הציבורית גם בנסיבות טרגיות, כאשר התאלמנה מבעלה, תנ"צ ליאור בוקר, שנספה באסון השריפה בכרמל לפני 4 שנים. ליאור ניסה לחלץ את הסוהרים שנלכדו באש התופת באוטובוס הבוער. הוא חש לעזרתם, אך האש קיפחה אותו וכילתה את חייו. הוא מצא את מותו יחד עמם. באסון הכרמל נספו 44 אנשים.
ליאור הותיר אחריו 3 בנות מנישואיו הראשונים. את שתי בנותיה של נאוה מנישואיה הקודמים גידל כבנותיו, באהבה ובמסירות יוצאי דופן.
בימי השבעה הקשים, נאוה השבורה והכאובה לא מצאה נחמה. את הכוח להתרומם ולהמשיך הלאה מצאה בשתי בנותיה וברצון העז שהתעורר בה למנוע בעתיד מקרים דומים.
"חשבתי שחייבים למנוע אסונות נוספים, כמו אסון הכרמל", היא אומרת."החלטתי לתעל את הכאב והתסכול מהאסון הנורא הזה למקומות חיוביים יותר, ולפעול בכל הכוח מכל כיוון על מנת שזה לא יישנה".
תעצומות הנפש שמצאה בתוכה הובילה אותה להקמת : קרן ליאור בוקר, "החלטתי לתמוך במערך הכבאות וההצלה משום שהוא היה זקוק לתמיכה וחיזוק", היא משחזרת את ראשית הפעילות. ""הפעילות שלי בקרן שהקמתי עסקה בפעילות ציבורית בהתנדבות. קרן ליאור בוקר תומכת במערך הכבאות וההצלה, בקרן הקמתי את מערך המתנדבים בכל הארץ. אמשיך לסייע למערך הכבאות וההצלה גם בהכנסת. הקמתי שדולה בכנסת בקדנציה הקודמת, ועכשיו אפעיל אותה מחדש ואעמוד בראשותה. זו סגירת מעגל בשבילי".
במה תתמקדי כחברת כנסת?
"הפרויקט הראשון שלי הוא להתמקד במוקד חירום משותף למשטרת ישראל, שרותי הכבאות ומד"א. המוקד מציל חיים, הוא קיים במדינות מתוקנות רבות אך לא בארץ. אני מתכוונת לטפל בזה בצורה יסודית. נפגשתי עם בעלי תפקידים בכירים בגופים המרכזיים כדי ללמוד את הנושא מקרוב, ולהקים מוקד חירום שיפעל בכל מחוז, מרחב ותחנה.
מוקד משותף יאפשר לקבל בו זמנית את ההודעות של מקרי חירום והצלת חיים. אנשי צוות במקביל משלוש הגופים יכולים לפעול מיד. כך לא מתבזבז זמן יקר וניתן יהיה להציל חיים. הטיפול במוקד החירום המשותף הוא יוזמה שלי, שנולדה בעקבות השנים האחרונות שבדקתי את מערך הצלת חיים ומוכנות לשעת חירום".
בנוסף, יש עוד נושאים חברתיים שקרובים ללבי. שמשתי כתבת רווחה וחינוך שנים רבות בתקשורת, ואני מתכוונת לפעול גם בהיבט החברתי. אני מאמינה בכלכלה עם חמלה".
ולסיום, מסר אישי לתושבי חדרה והסביבה?
"לא ידעתי שאני הח"כית הראשונה תושבת חדרה , והתרגשתי לשמוע. דלתי פתוחה בפני הציבור. נבחרתי לשרת את הציבור, ואני עומדת לרשותו. ניתן להתקשר למשרדי בכנסת. אני אעשה את כל מה שאוכל כדי לסייע אל הפונים אלי".
הערב יחל חג הפסח, ונאוה מסיימת את הראיון באיחולי ברכה חמים: "אני מברכת את תושבי חדרה והסביבה ואת כל עם ישראל בחג אביב שמח. שהחג יביא עמו התחלות חדשות, תקוות גדולות והרבה רגעים של אושר".
כך הופכות הגינות בחדרה למרחב קהילתי
עו"ד יניב דרי, יו"ר פנאי העיר: "המטרה היא לא לחכות שהתושב יגיע אלינו. אנחנו רוצים לצאת אליו, לפגוש אותו בשכונה ולתת מקום ליוזמות שצומחות מתוך הקהילה עצמה"...
פלאשנט לוקאלי | 19.9.2026
עדיין אין קצה של מידע
מתנדבי חדרה מעדכנים על העלמותו של איגור חנוכייב...
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!