גנדלמן: "לא נניח לעולם לשכוח את היהודים שניספו בשואה"
מירית אזרחי יום שלישי,
14 באפריל 2015, 06:54
ראש העיר צביקה גנדלמן השתתף במיזם של ראשי רשויות למען ניצולי שואה, בהובלת עמותת ״אביב לניצולי השואה"
העמותה גייסה ראשי ערים ומועצות מקומיות מכל רחבי הארץ שהתאחדו כולם בקריאה: "נותנים יד לניצולי השואה - כל ניצול שואה זכאי לחיות בכבוד וברווחה". למען מטרה זו נרתם המרכז לשלטון מקומי ובמהלך כינוס של ראשי הרשויות הם הוזמנו לחתום על הקיר בטביעת ידם בצבע צהוב, כאות הזדהות עם 180,000 ניצולי השואה החיים כיום בישראל.
ראשי הרשויות שהתגייסו לפרויקט המיוחד: יו"ר השלטון המקומי חיים ביבס (מודיעין), צביקה גנדלמן (חדרה), שמעון לנקרי (עכו), שלמה קטן (אלפי מנשה), אריק ברמי (יו"ר ועדה ממונה טייבה), דרור אלוני (כפר שמריהו), הרב חנוך זייברט (בני ברק), חובב צברי (קריית עקרון), טלי פלוסקוב (ערד), יוסי בכר (בת ים), יוסי ברודני (גבעת שמואל), ליזי דלריצה (גני תקווה), מוטי חי (אליכין), עופר בן אליעזר (רמת ישי), רוני גולן (תל מונד) ורן קוניק (גבעתיים).
ראש העיר צביקב גנדלמן נותן יד לניצולים. (צילום: יח"צ)
עמותת "אביב לניצולי השואה" פועלת מזה שמונה שנים למיצוי זכויות ניצולי השואה. העמותה מעניקה סיוע משפטי לניצולי השואה ובני משפחתם ללא כל תשלום, בכדי שיוכלו לקבל את הזכויות וההטבות המגיעות להם על פי חוק. מימוש הזכויות המגיעות לניצולים יכול להוות את ההבדל בין עוני לחיים בכבוד וברווחה. העמותה מפעילה, בשיתוף ארגון אש"ל ג'וינט ורשויות מקומיות את פרויקט "נקודות זכות" – מרכזי סיוע בקהילה, המנגישים את השירות לניצולי השואה באותן ערים.
במסגרת הפרויקט אמורות לפעול 14 נקודות זכות, עד כה נפתחו שמונה נקודות זכות בערים שונות ובהן גם מודיעין ועכו. לקראת יום השואה הקרוב, קוראת העמותה לכלל הציבור להצטרף לראשי הערים, להושיט יד לניצולי השואה ולהעניק להם את התחושה כי הם לא לבד.
לדברי מייסדת ומנכ"לית העמותה עו״ד אביבה סילברמן: ״בשנים האחרונות נעשו צעדים משמעותיים למען ניצולי השואה, אך עדיין להערכתנו מחצית מהניצולים החיים כיום בישראל אינם מודעים לכלל הזכויות וההטבות להן הם זכאים, זאת מאחר ואלו פזורות בין מספר גופים ואף מתעדכנות מעת לעת. אני קוראת לכל מי שמכיר ניצול שואה לפנות אלינו ולוודא שהוא אכן מקבל את כל זכויותיו״.
ראש העיר גנדלמן, בעצמו בן ליוצאי שואה, הדגיש את החשיבות בשמירה על זכויותיהם של הניצולים והענקת התחושה שאינם לבד, אך בעיקר להעביר להם את המסר שלנצח נזכור ונזכיר את קורבנם, ולא נניח לעולם לשכוח את זכר ששה מיליון היהודים שניספו בשואה.
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!