העיר חריש הסמוכה לחדרה מדורגת במקום הראשון במדד המנופים של מרכז הבנייה הישראלי. בעיר החדשה נבנות 1,597 דירות לכל 1,000 תושבים, חדרה מדורגת במקום השישי במדד המנופים, כאשר ברחבי העיר נבנות 20 דירות לכל 1,000 תושבים.
ממצאים אלו עולים מהמדד, שמדרג את הערים שיש בהן יותר מ-1,000 יחידות דיור בבנייה פעילה, ובודק את היחס למספר התושבים ביישוב.
אחרי חריש, במקום השני, מדורגת ראש העין עם 81 דירות לכל אלף תושבים, אחריה באר יעקב עם 75 דירות חדשות לאלף תושבים, במקום הרביעי נמצאת גני תקווה עם 67 דירות חדשות, בהוד השרון נבנות 29 דירות חדשות לכל אלף תושבים, חדרה, כאמור, במקום השישי עם 20 דירות חדשות, ובמקומות 7 עד 10, נמצאות תל אביב, רעננה, רמת גן ונתניה, שם נבנות 19 דירות לכל אלף תושבים.
פרויקט לב חריש של חברת נתיב פיתוח בישוב חריש. (צילום: יח"צ)
איך הגיעה חריש לראש הרשימה ? הסיבה להיקף הגבוה בבנייה הפעילה ביחס למספר התושבים נעוצה בכך שמדובר ביישוב חדש, שמרבית הרוכשים עדיין לא עברו להתגורר בו. על פי הלמ"ס, כרגע רשומים רק 1,000 תושבים בחריש. בנטרול חריש, ממוצע הדירות שנבנות ביישוב שיש בו בנייה פעילה של פחות 1,000 יחידות דיור עומד על 23 דירות חדשות לאלף תושבים.
אוהד סבן, סמנכ"ל בחברת דונה, הבונה את פרויקט דונה בחריש, אומר : "אנו מאמינים שהפרויקטים החדשים שנבנים היום בחריש הביאו להתפתחות העיר והציבו סטנדרטים חדשים לתושביה. היום חריש מהווה אלטרנטיבה למרכז הארץ במחירים שפויים ואנחנו אכן שמים לב לכך בביקושים הרבים ובמכירות הרבות".
"אין ספק שחריש חווה תנופה נדל"נית אדירה" מציין שמחה גרידינגר, יו"ר ובעלים של חברת נתיב פיתוח המקימה את פרויקט לב נתיב. "עם זאת, צריך למצוא פתרון למצב הנוכחי, שכן הביקושים עולים על ההיצע באופן משמעותי. עד שהמדינה לא תבצע רפורמה משמעותית, יימשך המצב שבו יתחרו מספר רב של רוכשים פוטנציאליים על כל דירה".
שייקה נפחא, סמנכ"ל חברת אפי קפיטל המקימה מספר פרויקטים בחדרה, מתייחס לנתונים, המציבים את חדרה במקום הששי והמכובד במדרג המנופים : "אנו מאמינים שהפרויקטים החדשים שנבנים היום בחדרה הביאו להתפתחות העיר והציבו סטנדרטים חדשים לתושביה. היום חדרה מהווה אלטרנטיבה ראויה לכל מי שמעוניין להתגורר סמוך למרכז הארץ במחירים שפויים ואנחנו אכן שמים לב לכך בביקושים ובמכירות", אומר נפחא.
מייסדת בית הספר המכיל בחדרה מועמדת לתפקיד שרת החינוך
...
פלאשנט לוקאלי | 7.9.2026
בין ציפייה ואכזבה הורית, והיכולת להמשיך הלאה ביחד
מאת: טלי למדיאל, פסיכולוגית חינוכית מומחית מדריכה, שפ"ח נתניה...
פלאשנט לוקאלי | 4.9.2026
שנה חדשה עם מבנים חדשים
...
פלאשנט לוקאלי | 28.8.2026
נחנך פארק "הרי גרינטל – רכס הכורכר"
...
פלאשנט לוקאלי | 13.8.2026
אירוע קשה בנתניה: גבר התאבד בגינה ציבורית
...
פלאשנט לוקאלי | 10.8.2026
מדברים על זה
המדריך המעשי לשיווק B2B בלינקדאין בלי תקציב פרסום גדול
...
פלאשנט עסקים | 6.9.2026
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
לאחר שהמראה החדש של גלית גוטמן זכה לחשיפה תקשורתית רחבה, ועורר באזז ברשתות החברתיות, נחשף המהלך שעומד מאחורי השינוי: קמפיין חדש למותג צבעי השיער אקסלנס קרם מבית לוריאל פריז. במסגרת הקמפיין, בהובלת אשת הטלוויזיה ואייקון הסטייל הישראלי גלית גוטמן, היא נפרדת לראשונה מזה שנים מהמראה הבלונדיני המזוהה עמה וחוזרת לגוון החום שליווה אותה בתחילת דרכה - צבע נעוריה.
פסטיבל האוכל של נתניה חגג בגדול בכיכר העצמאות והביא איתו ערב של טעמים, מוזיקה ואווירה נהדרת. רגע לפני העלייה לבמה תפסנו את סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, יחד עם סאבלימינל, באירוע שסיכם קיץ גדוש בפסטיבלים, הופעות ואירועים ברחבי העיר.
תערוכת יחיד של האמנית רותי סגל, "הכחול הגדול", תיפתח ב-10 בספטמבר בבית האמנים בתל אביב, באוצרותו של אריה ברקוביץ. התערוכה פורשת מבט על יצירתה לאורך השנים, כשהטבע ובמיוחד הים, השמיים והעצים, עומדים במרכזה. הצבע הכחול משמש כחוט המקשר בין העבודות, שבהן נעה סגל בין ריאליזם להפשטה. באמצעות משיכות מכחול רחבות וצבעוניות עזה היא מפרקת את נופי הטבע ומרכיבה אותם מחדש, כשהנוף הופך גם למרחב של זיכרון, רגש וגעגוע. התערוכה תוצג עד 3 באוקטובר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.