העיר חריש הסמוכה לחדרה מדורגת במקום הראשון במדד המנופים של מרכז הבנייה הישראלי. בעיר החדשה נבנות 1,597 דירות לכל 1,000 תושבים, חדרה מדורגת במקום השישי במדד המנופים, כאשר ברחבי העיר נבנות 20 דירות לכל 1,000 תושבים.
ממצאים אלו עולים מהמדד, שמדרג את הערים שיש בהן יותר מ-1,000 יחידות דיור בבנייה פעילה, ובודק את היחס למספר התושבים ביישוב.
אחרי חריש, במקום השני, מדורגת ראש העין עם 81 דירות לכל אלף תושבים, אחריה באר יעקב עם 75 דירות חדשות לאלף תושבים, במקום הרביעי נמצאת גני תקווה עם 67 דירות חדשות, בהוד השרון נבנות 29 דירות חדשות לכל אלף תושבים, חדרה, כאמור, במקום השישי עם 20 דירות חדשות, ובמקומות 7 עד 10, נמצאות תל אביב, רעננה, רמת גן ונתניה, שם נבנות 19 דירות לכל אלף תושבים.
פרויקט לב חריש של חברת נתיב פיתוח בישוב חריש. (צילום: יח"צ)
איך הגיעה חריש לראש הרשימה ? הסיבה להיקף הגבוה בבנייה הפעילה ביחס למספר התושבים נעוצה בכך שמדובר ביישוב חדש, שמרבית הרוכשים עדיין לא עברו להתגורר בו. על פי הלמ"ס, כרגע רשומים רק 1,000 תושבים בחריש. בנטרול חריש, ממוצע הדירות שנבנות ביישוב שיש בו בנייה פעילה של פחות 1,000 יחידות דיור עומד על 23 דירות חדשות לאלף תושבים.
אוהד סבן, סמנכ"ל בחברת דונה, הבונה את פרויקט דונה בחריש, אומר : "אנו מאמינים שהפרויקטים החדשים שנבנים היום בחריש הביאו להתפתחות העיר והציבו סטנדרטים חדשים לתושביה. היום חריש מהווה אלטרנטיבה למרכז הארץ במחירים שפויים ואנחנו אכן שמים לב לכך בביקושים הרבים ובמכירות הרבות".
"אין ספק שחריש חווה תנופה נדל"נית אדירה" מציין שמחה גרידינגר, יו"ר ובעלים של חברת נתיב פיתוח המקימה את פרויקט לב נתיב. "עם זאת, צריך למצוא פתרון למצב הנוכחי, שכן הביקושים עולים על ההיצע באופן משמעותי. עד שהמדינה לא תבצע רפורמה משמעותית, יימשך המצב שבו יתחרו מספר רב של רוכשים פוטנציאליים על כל דירה".
שייקה נפחא, סמנכ"ל חברת אפי קפיטל המקימה מספר פרויקטים בחדרה, מתייחס לנתונים, המציבים את חדרה במקום הששי והמכובד במדרג המנופים : "אנו מאמינים שהפרויקטים החדשים שנבנים היום בחדרה הביאו להתפתחות העיר והציבו סטנדרטים חדשים לתושביה. היום חדרה מהווה אלטרנטיבה ראויה לכל מי שמעוניין להתגורר סמוך למרכז הארץ במחירים שפויים ואנחנו אכן שמים לב לכך בביקושים ובמכירות", אומר נפחא.
🎉 בשלישי הקרוב נתניה חוגגת חיסכון בקניות!
ביום שלישי 04.08 הפתיחה הגדולה של סניף נטו חיסכון - רשת מזון למהדרין זולה ומשתלמת בישראל, עכשיו בנתניה וכווווולם מוזמנים!!
📍 *איפה? הפלדה 13 נתניה*
📅 *מתי? יום שלישי 04.08.26*
שתפו משפחה וחברים מנתניה והסביבה כדי שגם הם יהנו מכל המבצעים השווים💥
👇 *לקבוצת המבצעים הסודית >>*
https://chat.whatsapp.com/Jf3vpa5edn58f8jtL5RXaz?s=cl&p=a&ilr=4&amv=3
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.