מנכ"ל העירייה חיפש באשפה ברחוב כדי לאתר את המשליכים
מירית אזרחי יום שלישי,
14 באפריל 2015, 12:28
מנכ"ל עיריית חדרה, יעקב זיגדון, החליט לבחור בדרך לא שגרתית כדי לתת דוגמא אישית כשיצא לשטח וחיפש בתוך ערימת אשפה שהושלכה ברחוב וזאת, כדי לאתר את זהות המשליכים ולשלוח אליהם את הפיקוח העירוני.
מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון מוביל את מאבקה של עיריית חדרה במשליכי האשפה ברשות רבים, ואף נתן לאחרונה דוגמה אישית לרצינות כוונותיו בנושא.
במהלך החג התקבלה קריאה על ערימת פסולת שהושלכה באחת משכונות העיר שלא ביום הפינוי ולכן גרמה למפגע ברחוב.
כנהוג במקרים כאלה יצא נציג של הפיקוח העירוני אל השטח כדי לנסות לאתר את זהות המשליכים לצורך הוצאת דוח. נציג הפיקוח דיווח שאין אפשרות לאתר את המשליך, והטיפול בערימת הפסולת עבר למחלקת התברואה לאיסוף האשפה.
בטרם נאספה הערימה יצא לשטח מנכ"ל העירייה, נבר באשפה וחיפש עד שמצא מסמך שנשא את פרטי המשליך.
מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון. נבר בערימת אשפה כדי לאתר את המשליכים. (צילום: יח"צ)
למקום הוזעקו מנהל אגף ביטחון ואכיפה ומנהלת הפיקוח העירוני כדי שימשיכו את המהלך של צילום ערימת האשפה ותיעוד פרטי המשליך. כמו כן הוזעק הפקח שהודיע שהפרטים אינם ניתנים לאיתור, והמנכ"ל הבהיר כיצד הוא מצפה לנהוג במקרים הבאים.
לאחר פינוי האשפה על-ידי מחלקת התברואה יצא פקח אל בית המשפחה המתגוררת באותו רחוב והוציא התראה לבעלים.
מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון אמר השבוע כי העירייה תיאבק בכל דרך בתופעה הפסולה של זריקת אשפה ברשות רבים. לדבריו, בכוונת העירייה להגביר את האכיפה בנושא, וכי מעתה ינהגו הפקחים על-פי הדוגמה שהנהיג. זיגדון: "השמירה על ניקיונה של חדרה היא חלק מהשירות לתושבים ויש לה חלק נכבד בטיפוח חזות העיר, ומכאן החשיבות הרבה שהנהלת העיר מייחסת לנושא.
למרות ההשקעה הרבה בפינוי אשפה וגזם בעיר, הניקיון אינו נשמר וזאת כתוצאה מהתנהגות חסרת התחשבות של תושבים המשליכים אשפה לא במקומות הפינוי ולא במועדי הפינוי. אנו נפעל נגד תושבים שמלכלכים את סביבתם, ואם יהיה צורך לנבור באשפה כדי לגלות את זהותם, זה בדיוק מה שנעשה".
המנכ"ל הדגיש כי אף על פי שמדובר בפסולת ביתית, לא תסתפק העירייה בפעמים הבאות בהוצאת התראה בלבד, אלא תמשיך את התהליך עד להוצאת כתבי אישום וקנסות כבדים, בדומה להליך הנהוג מול קבלנים שמשליכים פסולת בניין.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.