מהנדס העיר נועם גרייף אומר, "הפרויקט הוא בהנחיית ראש העיר, צביקה גנדלמן, שזיהה את הצורך במיזם עירוני זה לטובת תושבי חדרה. ראש העיר מוביל את הפרויקט, וימשיך ללוות אותו עד אישורו בוועדה המחוזית, ולאחר מכן יפקח גם על תהליכי הפיתוח והבינוי במתחם".
המתחם הענק ששימש בעבר את בית ספר החקלאי "עירון חדרה" עומד מוזנח ושומם כבר שנים ארוכות. עכשיו מבשרים בעיריית חדרה מתקרב רגע המהפך.
מאות יחידות דיור חדשות ואפשרויות להקמת מתקני ספורט, נופש וקאנטרי קלאב, זה רק חלק מהתוכניות שיעבור המתחם, הממוקם בין שכונת אפריים לשכונת יוספטל. הפרויקט נעשה על פי הנחייתו של ראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן, וקיבל השבוע תאוצה בוועדה המקומית לתכנון ובניה.
מהנדס העיר חדרה נועם גרייף. (צילום: שלומי גבאי)
מהנדס עיריית חדרה, נועם גרייף, אמר: "בועדת המשנה האחרונה לתכנון ובניה של עיריית חדרה אושר מיזם מגורים שיכלול שטחי פנאי וספורט בהיקף של כ-400 יחידות דיור, שיוקמו במבני רבי קומות מדורגים. בעל הקרקע, "הכשרת הישוב", הם היזמים שיבנו את המגורים".
לגרייף יש גם בשורה משמחת לציבור החדרתי ומסביר: "הבשורה שלנו לציבור היא שבמסגרת המיזם יועברו 40 דונם לעיריית חדרה ללא תמורה לטובת פיתוח השטחים החומים- שטחי ציבור. חלק מתכליות התב"ע של 40 הדונם, מאפשרות לעירייה הקמת קאנטרי קלאב, מתקני ספורט ונופש ועוד".
לדברי גרייף, מתחם "עירון" עומד לשנות את פניו "התוכנית אושרו בוועדה המקומית, וכולי תקווה כי עד סוף השנה יואשרו להפקדה בוועדה המחוזית".
גרייף מוסיף כי "הפרויקט הוא בהנחיית ראש העיר, צביקה גנדלמן, שזיהה את הצורך במיזם עירוני זה לטובת תושבי חדרה. ראש העיר מוביל את הפרויקט, וימשיך ללוות אותו עד אישורו בוועדה המחוזית, ולאחר מכן יפקח גם על תהליכי הפיתוח והבינוי במתחם".
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.
תערוכת הפרחים הבינלאומית- Flowers מסע בין עולמות: תצוגת ענק הכוללת 3 מיליון פרחים המעוצבים ב- 5 עולמות תוכן (מים, גלקסיה, מראות, אגדות ושעשועים). המתחם מקורה וממוזג, וכולל אולמות הקרנה, סדנאות לילדים ועמדות צילום מתי-13.8-29.8
איפה: אקספו תל אביב (גני התערוכה) רכישת כרטיס (החל מגיל שנתיים) עלויות ומחירים בארגונים השונים. תהנו!