תלמידים מתנדבים מכיתות ו' ב"אחד העם" ומכל התיכונים בחדרה ניקו קברי חללים יתומים בבית העלמין בחדרה.
פרויקט ייחודי ומרגש בחדרה : מזה 19 שנה, מדי שנה, לקראת יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, יד לבנים חדרה "מאמץ" כ-40 חללים שנתייתמו ממשפחותיהם מקרבה ראשונה, ולא היה מי שיפקוד את קברם. במסגרת הפרויקט התלמידים לומדים על החללים ועל נושא ההנצחה והתיעוד, מנקים את קברי החללים בבית העלמין הצבאי, עורכים טקס זיכרון בבית העלמין, מניחים זרי פרחים על הקברים, מתייחדים בדקה דומיה עם זכרם, ומדליקים נרות זיכרון.
מנהלת בית יד לבנים חדרה, רונה תירם, בראיון מיוחד ל"פלאשנט" מספרת על הפרויקט המרגש: "ה"אימוץ" נעשה על ידי תלמידים מתנדבים מכתות ו' מבית ספר "אחד העם" ונציגים שנבחרים מכל בתי הספר העל יסודיים ברחבי העיר, שעברו הכשרה מקדימה עם נציגי בית יד לבנים. פרוייקט אימוץ חללים הוא מעשה של "חסד של אמת", ללא ציפיה לתמורה כלשהי או למילות תודה. התלמידים מתנדבים לקיים התנדבות מיוחדת זו. ערכים הנלמדים בפרוייקט זה נחרטים בלבם. חשיבות פרוייקט זה, שאינו משאיר אף חלל יתום, גם אם "התייתם" החלל ממשפחתו מקרבה ראשונה".
תלמידי בתי הספר מטפלים ומנקים את קברי החללים ללא משפחות. (צילום: רונה תירם)
מה כולל תהליך אימוץ החללים שמקיים בית יד לבנים חדרה?
"האימוץ מחולק למספר שלבים: בשלב הראשון התלמידים נפגשים לפגישת הכרות ולימוד בבית ספר "אחד העם". נערכת שיחת פתיחה על ידי נציגי בית יד לבנים והסבר על הפרוייקט. לאחר ההנחיות התלמידים קוראים ולומדים "למידת עמיתים" את קורות חייו של החלל אותו הוא "מאמץ", כאשר תלמידי כתות ו' מלמדים את התלמידים הבוגרים. אירוע זה התקיים ביום ראשון השבוע. התלמידים גם הכינו טקס זיכרון קצר. הטקס עצמו נערך ביום שני, בבית העלמין הצבאי.
השלב השני נערך כאמור, אתמול, יום שני : יום האימוץ. רונה תירם מספרת : "התלמידים נפגשו בבוקר בבית יד לבנים בחדרה. נערכה שיחה על בית יד לבנים, ועל הנצחה, תיעוד, ומורשת חללי מערכות ישראל וסיפורים הקשורים לחללים . מצוידים בחומרי ניקוי מבתי הספר, דאגה העירייה להסעתם של התלמידים לבית העלמין הצבאי. התלמידים ניקו וטפחו את קברי החללים המאומצים. היה מרגש לראות כיצד כל התלמידים המאמצים, צעירים ובוגרים גם יחד, עבדו בשיתוף פעולה וניקו את קברי החללים המאומצים. התלמידים גם ניקו את הקברים הסמוכים לקברי החללים המאומצים".
בסיום הניקיון נערך השלב השלישי של אימוץ החללים : טקס התייחדות ברחבת הטקסים.
לאחר הטקס התקיים השלב הרביעי והאחרון של הפרויקט: "התלמידים קבלו זרי פרחים תרומת עיריית חדרה, והניחו אותם על קברי החללים המאומצים. לאחר מכן נערכה התייחדות בדקת דומיה, והודלקו נרות זיכרון"., משתפת רונה תירם.
איך משפיע הפרויקט המיוחד על התלמידים המשתתפים בו?
"הפרויקט הופך את יום היזכרון לחוויה אישית עבור התלמידים. הם עומדים לזכר חלל מסוים ואת זכרו ודמותו לוקחים עימם בתרמיל הגב של החיים".
לסיום היא מציינת את התנדבותם בפרוייקט זה של צלל חבר, אהובה שבח, הדס יצחקי, דני הר ציון מתנדבי בית יד לבנים.
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
פלאשנט עסקים | 10.8.2026
האם מותר לנשל את הילדים מהירושה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.8.2026
גנב רכב נתפס על חם בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 6.8.2026
אזרחות ברומניה – כל מה שצריך לדעת על הזכאות, התהליך והיתרונות
...
פלאשנט עסקים | 5.8.2026
כך תבחרו מלון בחו"ל בעזרת אתר "מטיילים בעולם"
...
פלאשנט עסקים | 5.8.2026
איים על שוטרים עם פטיש ונעצר
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.8.2026
צוואות הדדיות או נפרדות: מה מתאים לכם?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 31.7.2026
נהגים שימו לב!!
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.7.2026
גל חסימות מסתורי בווטסאפ: כך תשמרו על המידע שלכם
...
בשורה צרכנית חדשה בנתניה: "נטו חיסכון" נפתחה בעיר. רשת "נטו חיסכון" פתחה את שעריה בנתניה ומביאה עמה בשורה צרכנית נוספת לתושבי העיר, עם הרחבת מגוון אפשרויות הקנייה וחיזוק המסחר המקומי. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על רישוי העסקים, שלו אלגלי, הגיע לאירוע הפתיחה, בירך את בעלי הרשת ואת קהל הלקוחות ולקח חלק במעמד המרגש של קביעת המזוזה ובירך על הצטרפותה של הרשת לעיר ועל המשך התרחבות המסחר בנתניה לטובת התושבים. אלגלי הודה לראש העיר, אבי סלמה, על קידום הפיתוח העסקי וחיזוק המסחר המקומי בעיר. בהצלחה!
תערוכת יחיד חדשה של האמנית גבריאלה סייקביץ, "שמש בגבעון דום", תיפתח השבוע ב-13 באוגוסט בבית האמנים בתל אביב. בתערוכה, באוצרותו של יניב שפירא, יוצגו עבודות שנוצרו במהלך ארבע השנים האחרונות, בתקופה שבה הפך הרישום עבור סייקביץ לפעולה יומיומית וכמעט קיומית של כתיבה, מחיקה, הדבקה וציור. התערוכה נולדה מתוך תהליך יצירה אינטואיטיבי, שהחל במשפטים טעונים כמו "שמש בגבעון דום", "שימני כחותם על לבבך" ו"וכתתו חרבותם לאתים". המילים, שהוצאו מהקשרן המקורי, הפכו למחוות חזותיות ולמעין עקבות של מחשבה, זיכרון ודמיון. לצד הטקסטים מופיעים בעבודות דימויים של בתים, עצים ושמש, וכן פיסות נייר ובד, היוצרים יחד עולם אמנותי שנע בין זיכרונות ילדות, ביוגרפיה, מצוקות ושכבות תודעה. התערוכה תוצג עד 5 בספטמבר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
מדהים: כ-350 אורחים הגיעו להשקת קולקציית הערב החדשה של בית האופנה גולברי, שעוצבה בשיתוף מעצב העילית דרור קונטנטו, שחגגו לו גם בהפתעה יום הולדת 40. מי שהגיעו לפרגן: השרה מירי רגב, אופירה אסייג שהגיע יחד עם חברתה הטובה פולה בליק, שגית רביבו בגזרה דקיקה ביותר לאחר ניתוח שעברה, ויקי חלימי מ'חתונמי' שסיפרה שהיא בזוגיות חדשה ולא מסרה פרטים למעט 'שמאושרת ביותר', השחקן דין מרישניקוב ואשתו אנני, לאה שנירר שהגיע עם שלמת ערב קלאסית של דרור, רומי נוף שהתפנתה לפרגן למרות החזרות האינטנסביות ברוקדים עם כוכבים, גל גברעם שמהרה לצאת גם לחתונה של אור שפיץ, עוד הגיעו לפרגן: הזמרת זהבה בן, לאה ינאי, אירה דולפין, גלית יאצפן, רותם ישראל, מעיין דורי הנשואה הטרייה, קרן קדוש, השף אורן אוסידון, אורטל בניסנטי, ליבילינד ועוד.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.