חשיפה: העליון קבע שעיריית חדרה גובה ארנונה בניגוד לחוק
אודליה שפירא יום שישי,
24 באפריל 2015, 12:30
בעקבות עתירה שהוגשה לאחרונה, קבע בית המשפט העליון בפסק דין כי העירייה מחייבת את התושבים במיסי ארנונה בניגוד לחוק, מאחר והעירייה אינה מוסמכת לעגל את שטחי הנכסים לצורך קביעת החיוב בארנונה ועל העירייה לחייב על פי מדידה מדויקת. בית המשפט קבע כי על העירייה לשלם למגיש העתירה סכום של 20,000 ש"ח, ואילו לעורך דינו שכר טרחה בסך 150,000 ש"ח.
מפסק הדין שניתן עולה עוד, כי בית המשפט העליון, ביטל למעשה את החלטת בית המשפט לעניינים מנהליים בחיפה לאשר הגשת תובענה ייצוגית נגד עיריית חדרה, בגין מנהגה לעגל את שטחי הנכסים שבתחומה לצורך חיובם בארנונה מהסיבה שבית המשפט ראה את הקושי שביישום המיידי של הקביעה.
יש לציין כי למרות ההחלטה לבטל את התביעה הייצוגית בית המשפט קבע כי היה טעם בהגשת התובענה הייצוגית והעניק לעירייה תקופה של כ-3 שנים כדי להיערך בהתאם כדי לשנות את שיטת החיוב.
התקנה 3(א) לתקנות הסדרים במשק המדינה (ארנונה כללית ברשויות המקומיות), התשס"ז-2007 קובעת כי חישוב שטחו של נכס לצורך הטלת ארנונה כללית יהיה במטרים רבועים.
בעתירה שהוגשה בית המשפט העליון נדונה השאלה מה דינם של חלקי מטרים רבועים? וכיצד תחושב הארנונה כאשר השטח המתקבל במדידתו אינו מספר שלם?
לטענת המבקש על העירייה לעגל את השטחים רק כלפי מטה ובעתירה נטען כי "העירייה נוהגת לעגל את שטחי הנכסים שבשטחה תמיד כלפי מעלה, אל המספר השלם הקרוב ביותר. לדברי המבקש, פעולה זו אינה חוקית שכן ארנונה היא מס, שגבייתו טעונה הסמכה מפורשת, ואילו פעולת העיגול כלפי מעלה נעדרת הסמכה בחוק."
בהחלטתו קבע בית המשפט העליון כי העירייה אינה מוסמכת לעגל את שטחי הנכסים, לצורך קביעת החיוב בארנונה. על העירייה לחייב על פי מדידה מדויקת.
בית המשפט עמד על הקושי שביישום המיידי של הקביעה הנ"ל, לפיכך הותיר בית המשפט זמן הערכות בידי העירייה עד ליום 01/01/18. אולם, אם יש בידי העירייה נתונים מדויקים, יהא עליה להוציא שומת ארנונה חדשה ומדויקת החל מיום 01/01/16.
בנסיבות זמן ההערכות שניתן לעיריית חדרה, הרי שאין עילה להשבת כספים לנישומים, בגין הגבייה עד כה. לפיכך, בוטלה החלטת בית המשפט המחוזי לאישור תובענה ייצוגית כנגד העירייה והבקשה נדחתה.
לפיכך ולמרות דחיית הבקשה, החליט בית המשפט העליון כי בשל מאמציו של המבקש והסיכון שנטל על עצמו בהגשת התובענה הייצוגית ובניהולה, התועלת שהביא בהגשת התביעה כלפי אחרים במצבו ומידת חשיבותה הציבורית של תועלת זו – ניתן לפסוק לטובתו הוצאות ושכ"ט עו"ד, אף שבקשתו נדחתה. מסקנת בית המשפט העליון מעלה כי היה טעם בהגשת התובענה הייצוגית. נפלה אי-חוקיות בפעילות הרשות המקומית.
בית המשפט הורה כי המבקש יהא זכאי לגמול מן העירייה בסכום של 20,000 ש"ח, ואילו עורך דינו יהא זכאי לשכר טרחה בסך 150,000 ש"ח.
לקראת עונת החתונות, רשת האופנה הבינלאומית ALDO משיקה את קולקציית נעלי הכלות לקיץ - עם דגש על שילוב בין סטייל לנוחות. הקולקציה מציעה מגוון רחב של דגמים, שנועדו ללוות את הכלה מהרגע המרגש בחופה ועד לרחבת הריקודים בשעות הקטנות של הלילה.
בין הטרנדים הבולטים בולטים עיטורי פנינים, לבבות מוזהבים ואבנים נוצצות, שהופכים את הנעליים לפריט אופנה בפני עצמו. ב-ALDO מבטיחים מראה יוקרתי ועדכני לצד נוחות בלתי מתפשרת, כדי שהיום הגדול יהיה מושלם גם מהצעד הראשון. קולקציית קיץ 2026 כבר זמינה בחנויות הרשת ובאתר.
הפתיחה החגיגית של חנות Fashion Club השבוע ברחוב האורזים בנתניה, התקיימה באירוע נוצץ שלא חסרו בו שמות מוכרים. בין האורחים בלטו נועה קירל ומאור בוזגלו. בתיעוד: ענבל עם אחותו של השוער דניאל פרץ וסגן ראש העיר שלו אלגלי. היה שמח ומלא סטייל!
קבוצת קניוני עופר, וביניהם נתניה וחדרה, יוצאת בסייל הקיץ הגדול, עם הנחות משמעותיות, הטבות מיוחדות ומבצעי ענק על מאות פריטים ממגוון מותגים
ורשתות מובילות בתחומי האופנה, ההנעלה, הלייף סטייל, הילדים, הטיפוח, הבית והפנאי. הסייל יתקיים ב-17 קניוני עופר ברחבי הארץ, עד 30.6.2026 (או עד גמר המלאי), ויכלול עשרות מותגים ורשתות ישראליות ובינלאומיות מובילות, אשר יציעו לצרכנים הנחות בלעדיות ומבצעי סוף עונה אטרקטיביים במיוחד. לרגל השקת המהלך עלה קמפיין בכיכובה של הפרזנטורית עדי אשכנזי.
הסטייליסטית אור לוזון שנפרדה מבן זוגה השבוע, הגיעה משעות הבוקר המוקדמות לסט הצילומים של ג'ק קובה שם הרימה בהפתעה מסיבת רווקות לחברותיה: מעיין דורי ולניקול ארבוב. לוזון, הפתיעה אותן בזרי פרחים, הרמת כוסית, ברכות ומתנות לרגל הנישואים. מעיין דורי בת ה-38 סיפרה לחברותיה שתחגוג את החינה באירוע משפחתי, ובעוד שבועיים תינשא לבחיר ליבה במושב ברכיה. לראשונה חשפה פרטים על בן זוגה איתו מתחתנת: לוחם מילואים בגולני בן 33, הצעיר ממנה ב- 5 שנים. כמו כן סיפרה שיטוסו ל – 3 שבועות לתאילנד שם יחגגו את הירח דבש. אהבנו ופרגנו. מזל טוב!