21 אלף חונכים השתתפו בשנת תשע"ד בפרויקט החונכות פר"ח. ביניהם נבחרו 12 חונכים מצטיינים ובתוכם נטע מרקו מחדרה.
נטע מרקו מחדרה נבחרה למצטיינת פר"ח ארצית לשנת תשע"ד, וזכתה לתעודת הוקרה ומלגה ייחודית בטקס מרשים שהתקיים במכון ויצמן.
פר"ח הוא פרויקט חונכות המשתף אלפי סטודנטים בפעילות של חונכות לילדים הזקוקים לעזרה לימודית ורגשית. החונך מעניק לילד תשומת לב אישית, טיפוח ודגם חיובי לחיקוי ובכך מסייע לילד לממש את הפוטנציאל הגלום בו, לפתח הערכה עצמית חיובית ולשגשג.
ועדה מיוחדת בחרה השנה ב-12 חונכים מצטיינים, ביניהם מרקו, מבין כ-21 אלף חונכים שהשתתפו השנה בפרויקט. הוועדה עמלה על מיון הפניות וההמלצות שהגיעו מרכזי פר"ח, מורים והורי החניכים, ובתהליך ממושך צומצמה הרשימה עד לקביעת המצטיינים.
נטע מרקו עם ורדי ולויט. (צילום: דוברות העירייה)
בטקס צוין כי מרקו, סטודנטית למשפטים במכללה האקדמית נתניה, הייתה מוכנה לתרום לקידומה של חניכתה בכל דרך אפשרית, וכשנדרשה התערבות או עצה, היא פנתה אל מחנכת הכיתה ולמדה ממנה כל מה שניתן ללמוד על החניכה. המשימה לא הייתה קלה, והיא נדרשה להפעיל טכניקות מיוחדות ללמידה, וכן להקדיש זמן ותשומת לב רבה הן לקידומה בלימודים והן לקידומה החברתי של הילדה. בין היתר עודדה את הילדה לפעילויות במתנ"סים ובמגרשי המשחקים כדי לפגוש ילדים אחרים ולפתח כישורי תקשורת חברתית.
בעידודה של נטע, התנדבה החניכה במעון לניצולי שואה וזכתה בחוויית הנתינה שהותירה בה רושם עצום. היא חוותה חוויה חדשה כשדיירי המעון הרעיפו מחמאות על יכולת הנתינה והעשייה שלה.
עבודתה של נטע נשאה פרי, והחניכה סיפרה שהיא מרגישה טוב יותר בכיתה, שהילדים אינם מציקים לה ושהיא מצליחה להתחבר לחברי הכיתה. גם המחנכת דיווחה על שיפור בקריאה וחשבון.
מרקו עצמה קיבלה בהתרגשות רבה את ההודעה על בחירתה כמצטיינת ארצית, וממליצה בחום על הפרויקט לסטודנטים אחרים. "אני ממליצה לכל סטודנט להשתתף בפרויקט. כשהצטרפתי לפר"ח לא ידעתי למה לצפות, ועם הזמן הבנתי כמה הפרויקט משמעותי. ראיתי איך החניכה שלי מתקדמת, גם בלימודים וגם בפן החברתי, ואף קיבלתי מהמשפחה ומהמורה שלה פידבקים על שיפור ניכר. מעבר לסיוע הלימודי התחברתי אליה מאוד ומבחינתי היא הפכה לאחות קטנה. אומרים שלתת זה בעצם לקבל, ובפרויקט הזה אפשר להבין את המשמעות של זה בצורה הטובה ביותר. אני בהחלט מרגישה שקיבלתי הרבה יותר ממה שנתתי".
לדברי מנכ"ל פר"ח אלון גלרון, חונכי פר"ח הינם סטודנטים מכל מוסדות ההשכלה הגבוהה בארץ ומכל קשת תחומי הלימודים האקדמאיים. הם מביאים עימם רוח צעירה ויכולת אינטלקטואלית גבוהה (רובם בפעילות יחידנית פרטנית ומיעוטם בעבודה בקבוצות ובפרויקטים שונים), ובעיקר רצון עז לתרום ולקדם את הילדים, חניכיהם, כל ילד על פי צרכיו ועל פי יכולתו. 12 החונכים הם דוגמה מופלאה של אלפי חונכים ברחבי הארץ העושים מלאכתם בהשקט ובצנעה, וגמולם העיקרי הוא חיוכו ותודתו של ילד.
את עיריית חדרה ייצגה בטקס מנהלת המחלקה לחינוך על יסודי ד"ר ציפי ורדי. ורדי: "היה לי הכבוד והזכות להשתתף כנציגת העיר ואגף החינוך בטקס פר"ח שבו סטודנטית שלנו, מהעיר חדרה, זכתה כמצטיינת מבין 12 מצטיינים ארציים. נטע, הלומדת משפטים, העניקה לחניכה שלה אושר ושמחה, ויצרה עימה קשר מיוחד. אנו מאוד גאים בה". ד"ר ורדי ביקשה להודות גם למנהלת פר"ח תל אביב, רינה לויט, על שיתופי הפעולה המקצועיים .
חזון פר"ח לקיים חברה בעלת חוסן המושתת על אכפתיות וערבות הדדית באמצעות יצירתם של קשרים משמעותיים בין חונכים (סטודנטים) לבין חניכים. פר"ח פועל לקדם, לטפח ולהעניק לכל ילד הזדמנות לממש את הפוטנציאל הגלום בו. הפרויקט מסייע לסטודנטים במימון שכר הלימוד בתמורה לפעילות למען החברה, במטרה להעלות את רמת המודעות של ציבור הסטודנטים (מנהיגי העתיד) לבעיות של החברה הישראלית ולרתום אותם למעורבות חברתית כדי לצמצם את הפערים החברתיים והלימודיים בין ילדי ישראל.
בטקס קביעת המזוזה בביתה של חברת המועצה והמשנה לראש העיר ליאורה לוי, נצפו חוגגים: חבר המועצה נאור אזולאי, סגן ראש העיר שלו אלגלי, חבר המועצה יעקב תורג׳מן, סגנית ראש העיר שירי חגואל סיידון, איש החסד אלעזר פרץ, מנכ״ל היכל התרבות בני אפרים, מנהל אגף הקליטה בני אמר, חברת המועצה סווטה בלומברג, חברת המועצה ורד פטאל, ועוד. למזל ולברכה.
למען הילדים: חגי שלום מנכ"ל ובעלים קבוצת טיב טעם וההנהלה הבכירה, ערכו בשבוע שעבר טקס חגיגי בסניף הדגל בנתניה לטובת פעילות עמותת Make-A-Wish Israel במטרה להגשים משאלות לילדים המתמודדים עם מחלות מסכנות חיים. במסגרת זו נחתם מבצע גיוס התרומות של רשת טיב טעם שגייסה לטובת הארגון סך של 112,750 ₪.
תערוכת יחיד: "המעיין - שמורת טבע" אפי ויסוצקי מציג תערוכה בשדרות אלרוב ממילא.
בסטודיו הסגור שנקרא “המעיין”, הוא יוצר בועה שקטה שבה ברונזה, ברזל וזכוכית הופכים לחיות דרוכות וחיות-נשימה. ויסוצקי לוכד רגעים של טבע פראי - קפיצה, דממה, תנועה – ומעניק להם נצחיות דוממת. הניגוד בין חומר קשיח לשבריריות הזכוכית יוצר מתח מרתק בין עוצמה לרוך. את התערוכה אוצרת גלית צימבליסט, והיא תוצג במהלך ינואר–פברואר 2026. שעות הביקור בהתאם לשעות פעילות המתחם. אוצרת | גלית צימבליסט.
תחפושות מתגלגלות: עובדי אינטל השתתפו ביום התנדבות מרגש לקראת חג פורים. כ-60 עובדים התנדבו בקמפוס החברה בעיר והכינו תחפושות מותאמות לילדים עם מוגבלות בכיסאות גלגלים והליכונים, במסגרת שיתוף פעולה מתמשך עם מיזם חל"ק מבית עמותת ארץ עיר בפרוייקט הארצי "תחפושות מתגלגלות". הפעילות התקיימה כחלק ממדיניות המעורבות הקהילתית של החברה. אהבנו ופרגנו!