חברת "נחלים" רוצה להציב את חדרה על מפת התיירות בארץ
מירית אזרחי יום שלישי,
28 באפריל 2015, 21:14
עשרות מורי דרך יגיעו ליום היכרות עם אתרי התיירות והבילוי בחדרה, כחלק מפעילות החברה לתיירות "נחלים" שהוקמה במטרה להציב את חדרה על מפת התיירות בארץ ובעולם. במסגרת פעילותה של החברה יגיעו עשרות מורי דרך, חברי אגודת מורי הדרך בישראל, ליום היכרות עם אתרי התיירות והבילוי בעיר.
החברה לתיירות הוקמה במטרה לשקם, לשפץ ולפתח אתרי תיירות שונים בחדרה, לרבות שמורות טבע, יערות, חורשות ורצועת חוף הים; לקיים פעילות בתחום הנופש והתיירות; לפעול לשיפור איכות החיים הסביבה ותרבות הפנאי בעיר; לפתח ולעודד פעילויות קהילתיות, לרבות פעילויות נופש, תיירות וטיולים, ולפעול בשיתוף פעולה עם עיריית חדרה לקדם את העיר ולהעלותה על מפת התיירות בישראל.
כ-50 מורי דרך פעילים צפויים להשתתף ביום חשיפה שמטרתו להציג בפניהם את אתרי המורשת והנוף בחדרה ואת מרכזי המבקרים הייחודיים בעיר.
בחברה לתיירות "נחלים" מסבירים כי בפני מורי הדרך תוצג חדרה כעיר משופעת בנקודות עניין, אשר ניתן לבלות ולטייל בה כעיר תיירות לכל דבר.
מנכ"ל החברה מתניה כחלון: "לממש את הפוטנציאל התיירותי של העיר" (צילום: שלומי גבאי)
מנכ"ל החברה עו"ד מתניה כחלון מוסיף כי, יום החשיפה הוא חלק מפעילותה של חברת התיירות "נחלים" שנועדה להביא תיירים לחדרה ולממש את הפוטנציאל התיירותי של העיר.
למורי הדרך הוכנה תוכנית פעילות וביקורים לאורך יום שלם, תוך הדגשה שמדובר רק בחלק ממה שיש לעיר להציע. בין האתרים שבהם יבקרו מורי הדרך האורחים: בית חנקין, פארק נחל חדרה, אנדרטת אבשלום וטיילת חופים, בית פיינברג, כיכר תולי, בית קוטלר, מוזיאון החאן ובית הכנסת הגדול, גן המייסדים ועוד.
לדברי ראש העיר צביקה גנדלמן, אחת המטרות שהציב לעצמו היא לקדם את חדרה כיעד תיירותי, ולשם כך הוקמה החברה. "אני משוכנע כי קיים פוטנציאל של עשרות אלפי מבקרים מדי שנה באתרי המורשת וההיסטוריה בעיר, באירועי תרבות אטרקטיביים ובסיורים יזומים ומרתקים. חדרה היא עיר שכדאי לבקר בה, והחברה לתיירות נולדה מתוך הצורך בגוף אחד שירכז את כל האוצרות של חדרה, ויש לנו הרבה אוצרות. על החברה לקדם את האתרים הקיימים, ובמקביל ליזום מיזמי תיירות חדשים כדי למשוך קהל רב, הן מהארץ והן מחו"ל".
בין יעדיה לשנה הקרובה, הציבה לעצמה חברת "נחלים" לפעול לקידום הקמת פארק אתגרי ביער חדרה, לקדם את הקמת הטיילת וסיום בניית בית המלון שישמש גם כמלון עסקים, וכן לפנות לקהלים שונים ולחשוף את יתרונותיה של חדרה כעיר חוף, להעצים את נכסיה הטבעיים, החברתיים והתרבותיים, וכל זאת תוך שהיא מדגישה את אופייה המיוחד של העיר.
לאחרונה ערכה חברת "נחלים" כנס עם הגופים הקשורים לתיירות בעיר, בהשתתפות עשרות מנהלים ממוקדי ואתרי מטיילים בחדרה, מדריכי טיולים ומנהלי גופי סמך של עיריית חדרה המהווים זרוע ביצועית של העירייה ושותפים לפיתוח וקידום אתרים בעיר (הקרן לפיתוח חדרה, חכ"ל חדרה וכדומה).
בפסח האחרון יזמה "נחלים" את פסטיבל האביב בפארק נחל חדרה, אשר במסגרתו התקיימו פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה בתחומי מוסיקה, קרקס, אתגר, נופש ופנאי, אשר משכו לחדרה כ-30 אלף מבקרים מכל רחבי הארץ.
כך הופכות הגינות בחדרה למרחב קהילתי
עו"ד יניב דרי, יו"ר פנאי העיר: "המטרה היא לא לחכות שהתושב יגיע אלינו. אנחנו רוצים לצאת אליו, לפגוש אותו בשכונה ולתת מקום ליוזמות שצומחות מתוך הקהילה עצמה"...
פלאשנט לוקאלי | 19.9.2026
עדיין אין קצה של מידע
מתנדבי חדרה מעדכנים על העלמותו של איגור חנוכייב...
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!