פקחי העירייה יוסמכו לתת דוחות לבעלי אופניים חשמליות
אודליה שפירא יום חמישי,
30 באפריל 2015, 10:52
הפקחים העירוניים יקבלו סמכויות אכיפה כנגד בעלי אופניים חשמליים וכלי רכב דו גלגליים שפועלים בניגוד לחוק. על פי התקנות חל איסור על נסיעת אופניים על המדרכות. מגיל 14, ניתן לרכוב על אופניים חשמליים, בשבילי אופניים בלבד ומגיל 16 בכבישים ובהתאם לחוקי התנועה.
לאחרונה נכנסו לתוקף תקנות, המסדירות את החוקים הרלבנטיים לאופניים חשמליים. תיקוני החקיקה הנדרשים לשם הקניית הסמכות לפקחים העירוניים לאכוף את החוק יוגשו למשרד התחבורה, עד ל-14 למאי, 2015 ואח"כ הם יועברו לאישור ועדת הכלכלה של הכנסת.
על פי התקנות, ניתן לרכב על אופניים חשמליים, בעלי הספק מירבי של עד 250 ואט, כאשר מהירות נסיעתם אינה עולה על 25 קמ"ש. המנוע אמור להפסיק את פעולתו כאשר מהירות האופניים עולה על 25 קמ"ש.
כמו כן, האופניים נדרשים לשאת סימון רשמי של המילים "אופניים עם מנוע עזר" שימוקם במקום מרכזי וגלוי לעין על גבי שלדת הכלי. בסימון המיוחד יצוין שם הדגם, היצרן וכתובתו, ארץ יצור ושם היבואן וכתובתו.
בטקס קביעת המזוזה בביתה של חברת המועצה והמשנה לראש העיר ליאורה לוי, נצפו חוגגים: חבר המועצה נאור אזולאי, סגן ראש העיר שלו אלגלי, חבר המועצה יעקב תורג׳מן, סגנית ראש העיר שירי חגואל סיידון, איש החסד אלעזר פרץ, מנכ״ל היכל התרבות בני אפרים, מנהל אגף הקליטה בני אמר, חברת המועצה סווטה בלומברג, חברת המועצה ורד פטאל, ועוד. למזל ולברכה.
למען הילדים: חגי שלום מנכ"ל ובעלים קבוצת טיב טעם וההנהלה הבכירה, ערכו בשבוע שעבר טקס חגיגי בסניף הדגל בנתניה לטובת פעילות עמותת Make-A-Wish Israel במטרה להגשים משאלות לילדים המתמודדים עם מחלות מסכנות חיים. במסגרת זו נחתם מבצע גיוס התרומות של רשת טיב טעם שגייסה לטובת הארגון סך של 112,750 ₪.
תערוכת יחיד: "המעיין - שמורת טבע" אפי ויסוצקי מציג תערוכה בשדרות אלרוב ממילא.
בסטודיו הסגור שנקרא “המעיין”, הוא יוצר בועה שקטה שבה ברונזה, ברזל וזכוכית הופכים לחיות דרוכות וחיות-נשימה. ויסוצקי לוכד רגעים של טבע פראי - קפיצה, דממה, תנועה – ומעניק להם נצחיות דוממת. הניגוד בין חומר קשיח לשבריריות הזכוכית יוצר מתח מרתק בין עוצמה לרוך. את התערוכה אוצרת גלית צימבליסט, והיא תוצג במהלך ינואר–פברואר 2026. שעות הביקור בהתאם לשעות פעילות המתחם. אוצרת | גלית צימבליסט.
תחפושות מתגלגלות: עובדי אינטל השתתפו ביום התנדבות מרגש לקראת חג פורים. כ-60 עובדים התנדבו בקמפוס החברה בעיר והכינו תחפושות מותאמות לילדים עם מוגבלות בכיסאות גלגלים והליכונים, במסגרת שיתוף פעולה מתמשך עם מיזם חל"ק מבית עמותת ארץ עיר בפרוייקט הארצי "תחפושות מתגלגלות". הפעילות התקיימה כחלק ממדיניות המעורבות הקהילתית של החברה. אהבנו ופרגנו!